To w takim razie najpierw serwujemy dziś pół słoiczka zupki jarzynowej, jako coś na podobieństwo obiadku, a później w roli deserku wystąpi jabłuszko - też gdzieś pół słoiczka, jeżeli zasmakuje, oczywiściespokojnie możesz podać jabłuszko

Z soczkami jeszcze nie próbowałam, ale może one akurat by go przekonały, że picie, to nie takie obrzydlistwomadziamadzia u nas Hanusia też poza mlekiem mało pije. Soczki Bobovity, Hippa są beee, ale zasmakował jej BoboFrut. Wlewam np. 30 ml soku do butelki, do tego tyle samo wody i pije bez problemu![]()

Ostatnio rozmawiałam z pediatrą w sprawie tej niechęci do picia i podobno dzieci cyckowe trudno jest przekonać do korzystania z innej formy picia, niż mleczko, ale jakiś sposób trzeba wymyślić, bo jak cycuś pójdzie do pracy, to będzie niepotrzebny problem ;-)wiolan podaj i obserwuj....
a co do herbatek, to musisz pamietac ze jak otworzysz to musisz zuzyc do 3 tygodni od dnia otwarcia, takze nie polecam otwierania wszystkich... a co do picia.. no coz cycowe dzieci czesto nie akceptują herbatek czy wody czy soczkow... może podawaj pipetką albo strzykawką.... lub piers do picia...
Korzystam ze smoczków i butelek Aventu. Smoczek do picia daję 2, więc chyba powinien mu pasować. Niekapek też już był w użyciu, ale gdy się okazało, że to nie mleczko leci, to zainteresowanie nim minęłoAgnieszka77 spróbuj podawać herbatkę butelką z lateksowym smoczkiemU mnie Nadunia właśnie tak pije,chociaż cudów nie ma,ale zawsze te 50-60 ml wypije
![]()