reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

Agnieszka trzymam kciuki, aby śliwka dała radę..

a mój dla odmiany uwielbia marchewkę :-)
dziś zjadł zupkę marchewkową z ryżem z bobovity i krzyczał jakby i jeszcze.. i tak się zastanawiałam właśnie czy do zupe można dodawać ten kleik ryżowy?? czy to tylko do mleka?

reklama
No to ja teraz sie poskarżę,mała niechce jeść mi z butelki.Juz nie mam pomysłu.Ja nie chce rok czasu karmić.Ale soczki pije z butelki a mleka nie che.Nawet mojego sciagnietego.Normalnie nie mam pomysła.
A dziewczyny które pisały ze tez z butli nie ciągły jak u was idą postępy?

No to ja teraz sie poskarżę,mała niechce jeść mi z butelki.Juz nie mam pomysłu.Ja nie chce rok czasu karmić.Ale soczki pije z butelki a mleka nie che.Nawet mojego sciagnietego.Normalnie nie mam pomysła.
A dziewczyny które pisały ze tez z butli nie ciągły jak u was idą postępy?
Martika, ja nie pomogę, borykam się z podobnym problemem... ani butelki ani mm. A za kilka dni wracam do pracy i nie będzie mnie 10 godzin.. fantastycznie

U nas śliwki, brokuły i szpinak zostały stanowczo odrzucone i nie ma zmiłuj wrota zamknięte, płacz i nie zje choćby nie wiem co.

u nas zupka jarzynowa jest bleee, znaczy przedwczoraj dalam ze 3 lyzeczki i zjadl ze smakiem wczoraj nie chcial ale zjadl troche deserku a dzis ani zupki ani deserku... bunt jakis czy co??:eek:

A u nas brokuly dzisiaj zjedzone w calosci :szok:
Mnie kolor, konsystencja i zapach przyprawialy o mdlosci, a mlody zjadl caly sloiczek (chyba ze smakiem, bo nie plul, nie krzywil sie, otwieral buzie i czekal na jeszcze) :szok:

U mnie dziś Maja zjadła 3 łyżeczki zupki jarzynowej z Hippa...w życiu nie widziałam tak wykrzywionej buziuni małej jak przy tej zupce:DDD
Aale tej przynajmniej udało się wciznąć aż 3 łyżeczki a z Bobovity to pluła na kilometr:pPP

A u nas właśnie bobovita przypasowała.Nie wiem jak inne,bo nie próbowałam.Na razie daję po pół słoiczka,bo jak dawałam cały,to były ulewania i bóle brzuszka.A tak jest akurat,bardziej dla smaku,bo nadal numerem jeden jest cycuś.Mannę rozrabiam na wodzie i dodaję do słoiczka.Owocki też po pół.

Agnieszka trzymam kciuki, aby śliwka dała radę..

Obyło się bez śliwek,oczywiście wyszłam popołudniu z domu i tatuś dzwonił,że natychmiast mam przyjechać,bo dziecko trzeba przebrać,a on nie da rady....Przynajmniej wiem,że wszystko ok :-)

Co do picia z butelki,Nadunia pije tylko herbatki i wodę.Cwaniara mojego mleka nie chce z butelki ;-)

reklama
a jednak stało się :-) my juz chyba niecyckowe :tak:

dziś cały dzień na butli. Jagoda pogodna jak zwykle i pięknie zasnęła po mm z dodatkiem kaszki ryżowej, co by dłużej pospała :-p zobaczymy jak będzie. trzymajcie kciuki :-)

Do góry