reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

Estragon, kup sobie albo zmajstruj pelerynkę do karmienia, jak już będziesz mogła siedzieć oczywiście, to się przyda w miejscach publicznych. To jest fajna sprawa, cyce zakryte, a Ty widzisz dzidzia:-) Poszukaj na necie jak to wygląda, coś mi bardzo powoli net chodzi...

reklama
Estragon, kup sobie albo zmajstruj pelerynkę do karmienia, jak już będziesz mogła siedzieć oczywiście, to się przyda w miejscach publicznych. To jest fajna sprawa, cyce zakryte, a Ty widzisz dzidzia:-) Poszukaj na necie jak to wygląda, coś mi bardzo powoli net chodzi...

ja wlasnie takie cos w TV widzialam, ale na necie nigdzie tego nie znalazłam.. jakbyś znalazła to daj namiary...

dzizas, no to sie zaczelo... bola jak cholera!

współczuję. Może zrób to, co Ci pisałam na pw...
ale pamiętaj, że nie można masować, uciskać jak zrobi się zastój, bo wtedy można doprowadzić do ropnia, który jest następstwem uszkodzenia kanalików.

A odciąganie pomaga?

Ehh, nic nie jest takie proste, co...? Poród przeżyłyśmy, prawie zapomniałyśmy o bólu, a z cyckami powalczyć trzeba trochę dłużej.

Pamiętam jak karmiłam Alę, ssaka małego ;)) to zanim brodawki mi się przyzwyczaiły dostawiałam Ją z zaciśniętymi zębami i łzami w oczach. Taka byla początkowa reakcja.
Zaznaczam, że dobrze chwytała pierś.

to prawda co uslyszalam od poloznej ze w kwestii laktacji zmiany nastepuja z godziny na godzine. 1,5h temu bolalo a teraz to juz samo cieknie - odkrylam przed chwila zalana koszule, masakra. leniuszek spi wiec zrobilam sobie sesyjke z laktatorem. i zacznie sie noszenie karmnikow z wkladkami. a juz przez chwile myslalam ze ten zapas wkladek j&j kupionych kiedys w teskaczowej promocji bedzie zbedny ;)

dzizas, no to sie zaczelo... bola jak cholera!

No to u mnie było bardzo podobnie, tyle że trwało to może ze 3 dni aż:szok:
I ból jest naprawdę nieprzyjemny, też karmiłam małą z zaciśniętymi zębami i ze łzami w oczach:-(

Ale już jest dobrze, znowu mogę więcej pić...a i chciałam was dziewczyny zapytać o harbatkę jaką pijecie??? Podobno są jakieś specjalne dla matek karmiących?

ojjj, ja też przez to przechodziłam, dzień po wyjściu ze szpitala, bół okropny... też karmiłam i płakałam z bólu, do tego pękła mi brodawka i leciała krew, brrr jak sobie o tym teraz pomyślę, to ciary mnie przelatują:p

Ja mam o tyle wygodę, że pokarmu mam akurat, tzn nie muszę odciągac. W zasadzie laktator przydał się tylko po to, żeby pobudzic laktację, a teraz leży spakowany w pudełeczku.

Estragon jak coś możesz zasłaniac cyca pieluszka np tetrową.Ja tak robiłam.A i tak nie sądzę żeby ktoś Ci tam zagladał ;-),zwykle ludzie są bardziej speszeni niz kobieta karmiąca.

reklama
karmienie mnie nie boli, bolaly wczoraj nabrzmiale piersi i dlatego laktator poszedl w ruch. jak odciagnelam to juz bylo ok. strasznie sie ciesze ze sie udalo z pokarmem :) zobaczymy co bedzie dalej...

julita herbatek dla karmiacych jest sporo. ja mam mieszanke ziolowa z herbaciarni demmers teahouse i smakuje naprawde pysznie, maja tez mieszanke dla maluszkow. do kupienia przez internet lub w krakowskich sklepach stacjonarnych Demmers Teahouse - Herbaciarnia Kraków. poza tym jest herbatka z hippa (rozpuszczalna i do zaparzania, 11-15zl) i z rossmanna (6zl).

Do góry