reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

karmienie mnie nie boli, bolaly wczoraj nabrzmiale piersi i dlatego laktator poszedl w ruch. jak odciagnelam to juz bylo ok. strasznie sie ciesze ze sie udalo z pokarmem :) zobaczymy co bedzie dalej...

julita herbatek dla karmiacych jest sporo. ja mam mieszanke ziolowa z herbaciarni demmers teahouse i smakuje naprawde pysznie, maja tez mieszanke dla maluszkow. do kupienia przez internet lub w krakowskich sklepach stacjonarnych Demmers Teahouse - Herbaciarnia Kraków. poza tym jest herbatka z hippa (rozpuszczalna i do zaparzania, 11-15zl) i z rossmanna (6zl).

A moglabys napisac nazwę tej mieszanki??

reklama
dla mamy to 'baby tea czas karmienia' nr 5911 (koper wloski, anyz, rooibos, honeybush, cytrynowy mirt)
dla maluszka to 'baby tea buteleczka' nr 5721 (koper wloski, roiboos, anyz, rumianek, kminek)

na stronie ich nie widze wiec trzeba pewnie wyslac do nich jakies pytanko.

dla mamy to 'baby tea czas karmienia' nr 5911 (koper wloski, anyz, rooibos, honeybush, cytrynowy mirt)
dla maluszka to 'baby tea buteleczka' nr 5721 (koper wloski, roiboos, anyz, rumianek, kminek)

na stronie ich nie widze wiec trzeba pewnie wyslac do nich jakies pytanko.

dzięki bardzo.. ja tez na stronie ich patrzylam i nie widzialam.. ale wyslalam do nich zapytanie.. mam nadzieje, ze odpowiedzą...

jesli by sie okazalo ze nie maja ich w sprzedazy wysylkowej to moge Ci ja podeslac z wawy - jest tez tu ich herbaciarnia i moja znajoma tam pracuje, wlasnie od niej ten zestawik dostalam.

Ja sobie to chyba z pieluchy flanelowej zmajstruję - wystarczy tunelik z materiału doszyć z jednego boku troche dłuższy niż pielucha, drut do tunelika i gotowe:tak: Może nie bedzie cudne ani super idealne, ale jeśli tylko spełni swoją funkcję to super:-)

dzizas, no to sie zaczelo... bola jak cholera!

współczuję. Może zrób to, co Ci pisałam na pw...
ale pamiętaj, że nie można masować, uciskać jak zrobi się zastój, bo wtedy można doprowadzić do ropnia, który jest następstwem uszkodzenia kanalików.

A odciąganie pomaga?

Ehh, nic nie jest takie proste, co...? Poród przeżyłyśmy, prawie zapomniałyśmy o bólu, a z cyckami powalczyć trzeba trochę dłużej.

Pamiętam jak karmiłam Alę, ssaka małego ;)) to zanim brodawki mi się przyzwyczaiły dostawiałam Ją z zaciśniętymi zębami i łzami w oczach. Taka byla początkowa reakcja.
Zaznaczam, że dobrze chwytała pierś.

Ja myslałam, że jestem zaprawiona w bojach jeśli chodzi o karmienie, bo w koncu odstawiłam Jagodę pół roku temu. Nadzieja, że piersi są zahartowane znikła w drugiej dobie po porodzie. Moje brodawki to jeden wielki strup as młody też łapie dobrze pierś. Boli tak masakrycznie, że umieram....Niech ten ból się skończy i będzie git. Stasia rozwalona, piersi rozwalone, jestem zmaltretowana na maxa...

jesli by sie okazalo ze nie maja ich w sprzedazy wysylkowej to moge Ci ja podeslac z wawy - jest tez tu ich herbaciarnia i moja znajoma tam pracuje, wlasnie od niej ten zestawik dostalam.
no i dostałam od nich odpowiedź....:
[FONT=&quot]Witam,[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Dla matek karmiących polecamy herbaty rooibos ( czerwone ) i honeybush - najlepiej bezzapachowe - jako te zupełnie bezpieczne dla dziecka. Można je pic o dowolnej porze i w dowolnych ilościach gdyż nie zawierają teiny i nie działają pobudzająco. Herbaty rooibos z uwagi na swe dobroczynne działanie na układ pokarmowy, przyczyniaja się w ten sposób nawet do złagodzenia kolek u noworodków czy problemów z brzuszkiem. Jeśli dziecko nie jest alergikiem można też pić rooibosy smakowe a mamy ich dosyc sporo do zaoferowania. Herbaty ziołowe i owocowe ( susz owocowy ) też można pić lecz te radziłabym ostrożnie - najpierw spróbwać czy nie będzie żadnej reakcji u dziecka.[/FONT]
[FONT=&quot]Mieliśmy w swojej ofercie przez jakiś czas serię herbat BABY TEA i w tej serii znajdowała się właśnie herbata "Czas Karmienia" jednak na ten moment nie mamy jej w ofercie.[/FONT]

Czyli wychodzi na to, że chyba czasowo u nich brak tej herbatki... Ciekawe czy to dotyczy wszytskich ich sklepów.. odsyłała mnie do Wrocka ale do sklepu stacjonarnego.. he he. Ciekawe... Z Polski mam do Wrocka 120 km.. a z De 600 km... milo z jej strony..
Jakby to Ci nie sprawiło problemu, to podaj mi na priva namiary, zrobie ci przelew i mi byś na polski adres wyslala... Ja mam doświadczenia z innymi herbatkami dla karmiacych ale one w smaku niezbyt ciekawe... a tym rozpuszczalnym wogóle nie ufam... takim z Hippa czy herbapolu.. znaczy na mnie nie działały....
[FONT=&quot][/FONT]

reklama
Do góry