reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

Komi moja Maja śpi różnie, zasypia ok 20 i wstaje ok 1.30-2.30, zje i dalej śpi do 5-6. Oczywiście po jedzonku muszę zmienić jej pieluszkę koniecznie bo jest baaaaaaaaardzo mokra i do rana by nie wytrzymała:(

hmmm. U nas jak czasem spr pieluszke o 4-5 rano jesli mala sie kreci to czesto jest całkiem sucha (od 20). A już o 6-7 mozna pielucha zabić tyle nasikane.

estragon-i jak Karolek zadnej butelki nie spasowal? karmisz sama piersia tak? tak on sypia u ciebie w nocy???

Pytanie do mam karmiacych piersia,jak wasze dzieci spia w nocy????????

o 20 kapiel, dostaje cycka - a konkretnie dwa. Jak zje tylko jednego i zaśnie to drugiego dokarmiam na śpiocha tak po pol godziny. Pierwsz pobudka zykle około 1-2, kolejna 4-5 i wstaje o 6 na dobre, ale je dopiero ok 8. Czaem o 6 sie tylko troche napije.
W dzien za to od kilku dni probujemy ustalic tak: ok 8 cyc, 11 - zupka plus herbatka do popicia, około 14 cyc, 16-17 jabłuszko i zwykle po jabłuszku jeszcze chce troche cycka, czasem od razu po, czasem po godznie.

reklama
ja uwielbiam jak sie we mnie wtula i zasypia, tylko wlasnie boje sie troche czy sam sie tak latwo odzwyczai
tak spimy tylko w dzien, w nocy spi w lozeczku, do lozka biore go dopiero nad ranem ok 5-6,
w nocy ile razy sie nie budzil tyle razy wstawalam i odkladalam, do nas mogl i moze "przyjsc" dopiero rano;-)
Elwiwas nie mam serca zostawic go w lozeczku jka tak ryczy, on sie zachodzi niemal :-(metoda uspokajanie i odkladanie do lozeczka nie dziala:no:

corina u mnie pozostałe objawy (zaczerwienienie, gorączka i bóle kości) pojawiły się dopiero na drugi albo trzeci dzień, a zaczęło się właśnie od bólu piersi

wampi 11 lat:szok: ja w tym wieku wstydziłabym się spac z mamą:eek:. Niedawno byłam w szoku jak znajoma mi opowiadała, że oducza spac ze sobą swoją 7-letnią córkę, a co dopiero jedenastolatkę:szok:

Ostatnia edycja:
Kurde Jaśkowi wyszło uczulenie na oczkach - zapuchnięte i zaczerwienione. Od tego zaczynało się zawsze uczulenie na jakiś pokarm, ale później dodatkowo pojawiały się na buzi czerwone plamki, a teraz ich nie ma. I teraz nie wiem czy to opóźniona reakcja na zupkę warzywną, czy na, wczoraj podany pierwszy raz, soczek jabłko-malina, czy wizyta u mojej mamy i kontakt z jej kotem. Wczoraj po jedzeniu nic nie miał, a zaczerwienie oczek wyszło lekko jak byliśmy u mamy i kota.
Przez noc Jaś spał niespokojnie, rano oczy zapuchnięte i zaczerwienione. Normalnie się wykończę

mój wyjatkowy Antoś lubi spać tylko w łóżeczku, parę razy próbowałam brać go do nas dla wygody ale za nic z nami nie uśnie

Elwiawas ja spałam z Emilką do czasu gdy miała 2 lata, wtedy kupilismy jej własne łózko i przez jakies pół roku chodziła jeszcze od jednego do drugiego i w końcu zaczęła spać sama
ja tez uważam że spanie z dzieckiem to nic złego i naprawdę jest przyjemne

moja mała własnie urządziła ryk przy próbie nakarmienia zupka, po czym rzucila sie na cycka ale tez jedzenie coraz przerywala placzem. Mam nadzieje ze to tylko ząbki... Kurcze, moglyby juz wyjsc...

jesli dajecie dzieciom sloiczki to herbatke/wode powinny popijac przez caly dzien.
troche sie nie zgodze,Krystan nie pil nic oprócz melka zanim nie skonczyl 7 miesięcy,nie pil nic,ani wody ani soczkow,ani herbatek,jadl mleko,obiadki,deserki,nie chcial wiec nie wmuszalam w niego nic,konsultujac sie z neantologiem bardzo dobrym uslyszalam ze dziecka wcale nie trzeba przepajac na sile,jezeli nie chce,nie ma porblemow z zaparciami to same mleko wystraczy przeciez to 90 % woda

reklama
Do góry