reklama
madziamadzia
Fanka BB :)
Edziook a jakie leki bierzesz? Z tego co wiem np. jak się bierze Dopegyt, to można karmić.
madziamadzia
Tutaj masz ulotkę TRANDATE - Encyklopedia Leków - Przychodnia Internetowa - PRZYCHODNIA.PL. A najlepiej zapytaj lekarza ;-)
madziamadzia
Wiesz co ja na nadciśnienie w ciąży biorę Dopegyt i na ulotce było:Tylko w tej ulotce jest napisane że nie wolno zażywać w czasie ciąży a oni mnie tym faszerują i mówią, że to jest bezpieczne dla dziecka. Zapytam na następnej wizycie o co w tym wszystkim chodzi
"Lek Dopegyt można stosować w czasie ciąży, jedynie w przypadkach zdecydowanej konieczności, po starannej ocenie korzyści i ryzyka.
W czasie leczenia metyldopą w drugim i trzecim trymestrze ciąży nie obserwowano szkodliwego działania leku na płód ani na noworodka. Nie ma jednak odpowiednich lub dobrze kontrolowanych badań dotyczących pierwszego trymestru ciąży.
Substancja czynna zawarta w leku przenika do mleka kobiecego i dlatego kobiety karmiące piersią nie powinny stosować tego leku o ile nie zaleci tego lekarz po starannej ocenie korzyści i ryzyka", więc też do końca nie wiem jak to jest? Ale lekarze chyba wiedzą co robią ;-)
Miejmy nadzieję, że wiedzą;-). Tutaj w ogóle jest wszystko inne. Badania które w Polsce robi się na porządku dziennym tu uważane są za zbędne. Co kraj to obyczaj;-).
Jutro przy okazji jak będę szła po receptę to zapytam lekarza o karmienie piersią. Mam jednak nadzieję, że butelki okażą się zbędne i będę mogła karmić
Jutro przy okazji jak będę szła po receptę to zapytam lekarza o karmienie piersią. Mam jednak nadzieję, że butelki okażą się zbędne i będę mogła karmić
To zależy jeżeli masz wysokie ciśnienie indukowane ciążą to po porodzie nie bedziesz musiała brać leków bo ciśnienie powinno być w normie.Miejmy nadzieję, że wiedzą;-). Tutaj w ogóle jest wszystko inne. Badania które w Polsce robi się na porządku dziennym tu uważane są za zbędne. Co kraj to obyczaj;-).
Ja też nie kupuję butelek i generalnie jestem nastawiona od początku, że będę karmić piersią i innej opcji nie ma:-):-) Nie dopuszczam do siebie innych myśli i TY katagorka spróbuj tak samo ;-);-)
ja tez tak myślałam i dupa :-(, ale mam nadzieje ze u Ciebie będzie inaczej
To zależy jeżeli masz wysokie ciśnienie indukowane ciążą to po porodzie nie bedziesz musiała brać leków bo ciśnienie powinno być w normie.
a ja dopiero po porodzie przyjmuje dopegyt, przedtem nie miałam problemow, a cc mialam z powodu zagrażającej rzucawki
reklama
wiolan
PODWÓJNA MAMA
krewetka: ja slyszalam, ze nawet po miesiacu braku pokarmu mozna wrocic do karmienia piersia.. ale to wymaga ogromnej cierpliwosci i kogos, kto pomogl by ci wywolac laktacje.... np. opiekun laktacyjny...