reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

ja pytałam dziś naszą lekarke o gluten, powiedziała, że ostrożnie i po 5 miesiącu raczej, a że kaszki ryżowe jak najbardziej, wszystkie zupki warzywne i musy warzywne, owoce

a z krytykowaniem innych - powiem jeszcze raz - każde dziecko jest inne i jak nie narzeka na brzuch i lekarz nie widzi przeciwskazań to w czym problem?

reklama
bali zgadzam się z TOBĄ w 10000%, każda mama najlepiej wie co potrzebuje jej dzieciątko a jeśli zasiega porady lekarza i jest wszystko oki to nie rozumiem w czym problem...jak tak będziemy sie czepiac to cos mi sie zdaje że (przynajmniej ja) przestane pisac co dałam albo czego nie swojej małej...ja kieruje sie zdrowym rozsądkiem i tylko i wyłaczbnie dobrem mojej córuni(nic na siłe)

ja sie zastanawiam dlaczego krytykujecie wampi za to że daje maleństwu kaszke (po konsultacji z lekarzem), a w porzadku są te mamy co daja dzieciom słoiczki od 3 miesiąca. I to nie tylko jabluszko albo marchewke, ale tez morele, banany,itp. Poza tym wiekszosc dzieci forumowych juz od dawna pije herbatke jablko-melisa, ktora tez jest od 4 miesiąca....
KAZDA mama ma prawo żywic swoje dziecko jak uwaza i innym nic do tego. Oczywiscie można wyrazic swje zdanie, ale jak zaczniemy sie krytykowac to zaraz jakies nieprzyjemne sytuacje tu sie pojawia.

ja tez nie wiem w czym problem z tymi kaszkami??? w schematach zywieniowych sa kaszki jako zastapienie jednego z wieczornych posiłków...

estragon ja tez nie wiem o co chodzi dziewczyna z kaszkami:( ja dziś pytałam pediatre i jak najbardziej dawac kaszki te po 4 mc (ja jak juz cos to kupuje same ryzowe i robie jej na bebilonie1)

ja też pytałam dziś o żywienie moją pediatrę, ale o kaszkach na razie nic nie wspominała, na ale my nadal na piersi, wprowadzanie mm idzie nam kiepsko. Mam nadzieję, że enfamil mu posmakuje, bo jak kolejne mleko wyląduje w koszu, to się chyba wścieknę:p

jestem tego zdania jak większość. My też mamy dobrego doktora i to z nim wszystko konsultuje, mały już dwa tygodnie dostaje deserki i nic mu się nie dzieję a wręcz przeciwnie, robi prawie codziennie kupki, nie męczy się jak dawniej, a gdy zje słoiczek to widzę jaki zadowolony i szczęśliwy. Dodajemy mu też kaszkę do mleka z racji, że bardzo ulewał i też widać różnice, bo ulewa mu się teraz dużo mnie. Najpierw miał mieć kaszke kukurydzianą bo ryżowa troszkę ciężko strawna ale już od jakiegoś czasu ma kaszki z jabłkiem, bananem i malinami. Na szczęście nic mu nie jest więc niech dzieciak korzysta ze smaków ;D

estargon - i jak z Twoim małym ?

reklama
Moja starsza również pierwsze danie ze słoiczka,za pozwoleniem lekarza, dostała jak skończyła 3 miesiące.Ulewała długo,ale refluksu nie miała więc rozszerzyliśmy jej dietę.I nic jej nie było.i róniez o dziwo nic jej nie jest.
Zosia dostała pierwsze jabłuszko jak miała 3 miesiace i chyba 1 tydzień lub 2,i do tej pory z owoców je tylko jabłka,morele i dzisiaj spróbowała pierwszy raz brzoskwinkę.Z warzyw ziemniak,marchewka,dynia i szpinak.Pediatra kazała nam zagęszczać mleko kaszką ryżową rano i wieczorem i wprowadzać pomału wszystkie słoiczki które są po 4 miesiącu.
Praktycznie to,Zosia jest karmiona identycznie jak starsza córka i z glutenem też mam zamiar poczekać do 10 miesiąca,tak jak było zaledwie kilka lat temu.

Do góry