reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

Mamy kolkowych dzieci - odstawilyscie juz kropelki na brzuszek? Bo u nas nadal dajemy Espumisan, ale juz od dluzszego czasu z brzuszkiem spokoj i zastanawiam sie czy nie odstawic. Boje sie jednak ze kolki wroca....
U Nadii kolka nadal i ciągle jestem na sab simplexie, odstawiłam jej tylko jedną dawkę rano,bo kolek wtedy nie ma,a w ciągu dnia wystarczą dwie dawki po 15 kropel.Dostaje jeszcze debridat i tego niestety nie da sie odstawić,bo jest straszny płacz (raz się skończył i jednego dnia nie dostała) i biogaię. Dodam ,że na moją córę działa tylko sab simplex, przetestowałam wszystko co jest dostępne w Polsce i w Niemczech i tylko po tych jest efekt.

reklama
Tysia123 - u nas sab simplex nadal, ale powoli ograniczam ilość dawek. Już jak skończył 3 miesiące to widać było że jelitka same ruszyły i przestał mi stękać przez sen, śpi spokojnie. Postanowiłam odstawić, ale się w nocy wymęczył, więc wróciliśmy z powrotem, najpierw pomiajałam dzienne dawki, ale też trochę się męczył, więc znowu dostawał przy każdym karmieniu 15 kropelek - przepisowo. Jednak od kilku dni - odkąd skończył 4 m-ce zaczynam już pomijać dawki południowe i popołudniowe i jest spokój. Dziś np, dostał tylko rano i teraz przed snem, zobaczymy jak będzie. Jak ok to jutro pominiemy dawkę ranną, ale z wieczornymi to chyba jeszcze z miesiąc poczekamy.

Wydaje mi się , że można sprawdzić czy lek jest jeszcze potrzebny po prostu odstawiają go na jeden dzień i wszystko się okaże, być może jest to trochę drastyczny sposób, ale raczej pewny.

nie jest to dobry sposob. uklad pokarmowy przyzwyczajony do 'wspomagania' simetikonem na pewno nie zareaguje dobrze na gwaltowne odstawienie, trzeba to robic stopniowo.

ja stopniowo odstawiałam espumisan, niestety nie świadomie, raz mi się zapomniało, potem znowu, w końcu dostał raz dziennie, aż jak skończył 3 miesiące okazało się, że nie potrzebuje, bo wszystko żółądkowo-jelitowe odbywa się bez bólu

Wampi ja licze tak samo ;-)
Moj Karol 17 wrzesnia (w dniu kiedy zaczal dzwonic mu zabek ;-)) dostal do sprobowania marchewke (1/3 sloiczka). Podobalo mu sie, smakowalo, nic mu po niej nie bylo, wiec na dniach zaczniemy wprowadzac sloiczki na stale. Nie widze w tym nic szokujacego.

wampi no ja bym to policzyła tak ja Ty... Błażej się urodził 8 czerwca, czyli
8 lipca - skończony 1 miesiac
8 sierpnia - skończony 2 miesiąc
8 września - skończony 3 miesiąc
8 października - skończyone 4 miesiące
czyli wg tego ściśle się trzymając, mogę mu od 9 października podawać te produkty które sa po 4 miesiacu...

no czyli dobrze liczymy :)

Ostatnia edycja:
czy moglybyscie napisac jak jedza wasze maluszki,taki schemat jak wampi pisala,tzn co i o ktorej ile,patrze na zeszyt w ktorym zapisywalalm jak Krystek jak noi w szoku jestem on jadl juz bardzo duzo w wieku Damianka a on ledwo wciaga 150 ml:-)jadl 0 7 150 i teraz tak mysle ze chyba o 11 dam mu kolejne mleczko no chyba ze zglodnieje to wczesniej,ale jakos on nawet zjadajac kiedys 120 ml to nie chcial jesc czesciej jak co 3 godz

reklama
komi - Stasiek je bardzo różnie. Głównie z cyca więc mogę poznać po czasie czy mniej czy więcej. Teraz je dużo krócej niż w 2 czy 3 m-cu. W zeszłym tyg. miał odciągniete w butli 60 ml i to mu starczyło na jakieś 2,5 godziny (a w miedzczasie były ćwiczenia na basenie) na normalny posiłek.

Nie chce wiecej to nie. Może niedługo zachce ;-) Nie proponowałabym więcej czy częściej o ile nie poprosi.

Do góry