reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

a ja nie mogę karmić piersią :-( mała nie chce ssać, po porodzie 2 doby nie mogłam przystawiać i teraz muszę odciągać , co jest dość męczące, dodatkowo dokarmiam sztucznym bo szalu nie ma. Po cc nie mialam mleka, pokazalo sie w 3 dobie po stymulacji laktatorem

krewetka wspolczuje wiem jak to jest ja pokarm dostalam po cc dopiero w 4 dobie i to po herbatkach na laktacje a maly przez tydzien karmiony byl sada i okazalo sie ze nie ma odruchu ssania walczylam z nim 2 tyg a teraz tylko piers

reklama
mnie też od kilku dni bola ale same brodawki... jakies takie wrazliwe są...
wiecie co dziewczyny ja ciągle sie martwie o to mleko, tzn ze go nie bede miec, bo nic nie wydostaje mi sie z nich jeszcze ani kropelki:(((((((( a tak chciałabym karmic moją mała cycuszkiem:))

Katagorka, może to Ci się wyda głupie co napiszę, ale mleko jest w głowie a nie w cycach.... Czym bardziej bedziesz się tym martwić tym bardziej prawdopodobne że właśnie nie będziesz miała mleczka. Spróbuj sobie odwrócić myślenie, najlepiej ułóż sobie do powtarzania zdania o karmieniu, które nie zawierają słowa "nie" i są w czasie teraźniejszym . Takie jak na przykład "karmię piersią" "mam dużo mleka" i powtarzaj je sobie w głowie tak długo aż w nie uwierzysz. Koleżanka tak się martwiła i zawsze jak jej tak radziłam to powtarzała "a jeśli nie...?" No i nie ma ani kropli, mały butlę doi. A ja mam już siarę od dawna:tak:

Właśnie nie może być SPRÓBUJĘ nie może być MOŻE się uda, tylko ma być UDA SIĘ NA PEWNO, a zobaczysz że będzie dobrze:-) Trzymam kciuki:-)

katagorka mi też jeszcze ani kropelka nie wyleciała, ale ja własnie cały czas sobie powtarzam, że będę karmiła piersią, nie kupuję butelek, bo nastawiam się nakarmienie piersią!
a co do wrażliwych brodawek, to kurde moje też mega wrażliwe, nawet jak sama dotykam, to aż boli

Ja też nie kupuję butelek i generalnie jestem nastawiona od początku, że będę karmić piersią i innej opcji nie ma:tak::tak::-):-) Nie dopuszczam do siebie innych myśli i TY katagorka spróbuj tak samo ;-);-)

reklama
hej dziewczyny, nie martwie sie, ze nic nie leci. Ja mialam tak samo piersi małe a w czasie ciąży to siarki było minimalnie.
Dzis jest 4 doba od porodu a cycki mi pękają. Odrazu po porodzie przystawiajcie malenstwa do cyca. Wszystko się rozkręci. :)

Do góry