reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

ja dziś próbowałam podać szpinak z ziemniakami, po drugiej łyżeczce zastałam zaciśniętą kreskę zamiast ust,
ale kto by chciał jeść to paskudztwo bez smaku, smakowało to jak gips

reklama
zjadl az dwie lyzeczki?? szaaacun dla leonarda, leniuszek jedynie rozbryzgala i rozsmarowala to przepyszne danie na sobie, sliniaku, ubranku i lezaczku. nie odwazylismy sie jeszcze podjac kolejnej proby ale mamy w planach, krewetka pisala ze lilianka za drugim razem zjadla.

nie chcę zapeszyć, ale chyba mamy sukces - tata własnie kończy usypiać małą w leżaczku (bez piersi!). ostatni raz Jagoda jadła z piersi o 15:00 :) jak wstała po drzemce, to o 18:00 dostała słoik jabłka i gruszki z HIPPa, a potem... ehhh... zapomniałam - dostała pierś jeszcze przed kąpielą... :/ ale po kąpieli wypiła pięknie moje mleko z butli :))) (oczywiście butlę podawał tata)

musimy przyspieszyć tempo nauki jedzenia z butli, bo w sobotę Jagoda zostaje z babcią, a my śmigamy na wesele :) ale muszę przyznać, że idzie jej coraz lepiej ;)

jak się zaparł, że szpinaku nie, to próbowałam jabłko z brzoskwinią podać, ale już się obraził na rodziców za wyrządzoną podłość i jabłko z brzoskwinią zjadł ojciec
a szpinak rzeczywiscie wycierałam z buzi, rąk, spodenek i leżaczka i z siebie

teraz wieczorem się uśmiałam, chciałam, żeby zjadł 120 ml mleka, ale po 60 ml usta się zacisnęły, szczęki zaczęły szarpać smoczek, a po kolejnej próbie włożenia smoczka rękami zrobił krzyż na twarzy, na bardziej sugestywny koniec jedzenia już nie czekałam, trudno znowu pobudki w nocy

nie chcę zapeszyć, ale chyba mamy sukces - tata własnie kończy usypiać małą w leżaczku (bez piersi!). ostatni raz Jagoda jadła z piersi o 15:00 :) jak wstała po drzemce, to o 18:00 dostała słoik jabłka i gruszki z HIPPa, a potem... ehhh... zapomniałam - dostała pierś jeszcze przed kąpielą... :/ ale po kąpieli wypiła pięknie moje mleko z butli :))) (oczywiście butlę podawał tata)

musimy przyspieszyć tempo nauki jedzenia z butli, bo w sobotę Jagoda zostaje z babcią, a my śmigamy na wesele :) ale muszę przyznać, że idzie jej coraz lepiej ;)

gratulacje! :-)
przyznam, że dla mnie usypianie młodego w leżaczku to czysta abstrakcja.. za to tatuś opanował ten patent do perfekcji ;-)

wow:szok:

a ja mam pytanie, czy można tak od razu taką ilość czy lepiej jednak małymi porcjami jak to robiłyście??w kwestii żywienia poza cycem jestem zielona:sorry2:

ja zastąpiłam jedno karmienie piersią, koło południa, na razie jest oki, myślę, że tak łatwo poszło, bo my od urodzenia jemy przez osłonki silikonowe, poza tym smoczki dr brownsa są ekstra. Wg tego, co było napisane na opakowaniu z mleczka, to dziecko w 4-5 mies powinno zjeśc 210 ml i tyle przygotowałam, ale wczoraj zjadł np tylko 60 ml

macie jakis pomysl na wprowadzanie glutenu? bo my sie zastanawiamy czy zgodnie ze schematem zywienia podawac leniuszkowi po piatym miesiacu kleik glutenowy do zupek czy zamiast tego kaszke glutenowa lub gotowy deser ze sloiczka z glutenem. w ogole hipp ma deserki z glutenem juz po 4miesiacu...

ja mam kaszkę mleczną mannę z Nestle

reklama
Do góry