tysia123
Fanka BB :)
U nas też całe nocki przespane na piersi, odkąd skończył 6 tygodni. Zasypia o 20, 21 (zależy jak jest śpiący, to go wcześniej myjemy) i śpi do 6.30 najwcześniej, a najczęściej do 7.30, 8. Od tego czasu 3 razy się obudził w nocy. Modlę się żeby ząbkowanie nie przerwało tej sielanki
Zastanawiam się czy nie wprowadzić Jaśkowi jabłuszka, dziś 4 dzień bez kupsztala. Mamy cycowe podajecie dzieciom czasem jakieś desreki dla zmiany smaku?
A w kwestii zmiany smaku, to moje dziecko miało ostatnio okazję posmakować czekolady, przyszła moja mama. Siedziała z małym na kanapie, ja się odwróciłam tyłem, a jak z powrotem popatrzyłam to mały miał już smarowany język i usta czekoladą, którą miała do kawy
spania w nocy zazdroszcze, u nas nadal dwie pobudki, a o 5-6 mój dzieć jest wyspany ;/
Co do czekolady - masakra!!!! i jak tu zostawic z kims dziecko jak nawet wlasna matka taka glupote potrafi strzelic.... szok.
My dajemy jabłuszko i to nawet nie dla smaku, ale tak wiecej. W tygodniu zaczniemy wprowadzac zupki zeby mala miala jeden posilek inny niz cyc, a potem na wieczor kaszke.
tysia, u nas nie ma planu... pierś na żądanie (ale staramy się tez podawać moje mleko z butli), pół słoiczka różnie - między 11 - 17, a na wieczór była kaszka, ale mielismy małą przerwę z powodu ulewania Jagody i dopiero teraz zaczniemy znów podawać ale inną.
katagorka, my podajemy słoiczki (głównie HIPP i czasem Bobovita) od ok. 3 tygodni i próbowaliśmy już kolejno:
jabłka
marchewka
marchewka z ziemniakami
jabłka z marchewką
zupka jarzynowa
banan
teraz będziemy powoli wprowadzać:
jabłka z gruszkami
jabłka z bananami
dynia z ziemniaczkami
i koniecznie muszę kupić jeszcze ta zupkę, o której piszą dziewczyny - chyba marchewkowa z ryżem
oczywiście wszystko wprowadzamy stopniowo - najpierw po kilka łyżeczek i potem zwiększamy porcję
a, i jeszcze podawałam kaszkę waniliową mleczno-ryżową z Bobovity, ale Jagoda po niej ulewała. Teraz kupiłam Nestle mleczno-ryżową bez żadnych owoców (czy wanilii) i zobaczymy co będzie
czy te kaszki robi sie na wodzie czy na mleku?
Jesli moja mala ma uczulenie na mleko to kaszka mleczna raczej chyba odpada. To zamiast tego co - kleik ryzowy?? Kaszka bezmleczna? Jesli to glupie pyt to przepraszam ale zielona jestem w tym temacie.
I jeszcze jedno - czy zmienilyu sie kupki waszych maluchow po wprowadzeniu nowych rzeczy? U nas tak, jedna kupka dziennie jest inna, ale robi bez problemu, bez placzu i baczkow. To chyba wszystko oki?