reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

a ja mam zamiar dzis dac jej pierwszy raz marcheweczke z hippa

dziewczyny nie za wczesnie na takie jedzonko?! przeciez Wasze pociechy zdaza sie jeszcze najesc innych niz mleczko pokarmow. nie bez powodu zaleca sie wprowadzanie nowych posilkow od 5, 6 miesiaca. przeciez maluszki nie maja jeszcze w pelni rozwinietego ukladu pokarmowego i to ze teraz dobrze zareaguja na marchewke czy jabluszko, nie znaczy ze pozniej nie beda mialy klopotow z brzuszkami. nikogo bron boze nie chce krytykowac, kazdy robi jak uwaza, ale ja mam w rodzinie pediatre, ktory stanowczo zakazal przed skonczeniem przez Hanie 5 miesiaca cokolwiek innego niz mleczko podawac.​

reklama
corina, jesli dziecko jest karmione mm to mozna wprowadzac nowe posilki po skonczonym 4 miesiącu,nam pediatra zalecila gdyz mało przybiera na wadze pomimo ze wieczorem je kaszke

Krewetka powiedz mi proszę jak wygląda karmienie jak dziecko je już słoiczki i kaszki? Chodzi mi o to żebyś tak mniej więcej napisała co ile czasu co dziecko je. Ja nie bardzo wiem jak to miałoby wyglądać bo np. rano mleko, potem słoiczek, potem mleko, wieczorem kaszka czy jakoś to inaczej wygląda?

Alis u mnie wyglada to mniej wiecej tak:

6-7 mleko
9-10 mleko
11-12 sloiczek 1/3 lub 1/2
13-14 mleko
16-17 mleko
19-20 kaszka

podaje tez coś to picia, często po słoiczku wodę ale to rożnie wiec nie zapisuje

corina, jesli dziecko jest karmione mm to mozna wprowadzac nowe posilki po skonczonym 4 miesiącu,nam pediatra zalecila gdyz mało przybiera na wadze pomimo ze wieczorem je kaszke

Dokładnie tak jak mówisz. Nam też pediatra po skończeniu 4 miesięcy pozwoliła na wprowadzanie pokarmów stałych. Ze względu na częste bóle brzuszka mam najpierw podawać kleiki.

wiesz co wampi? wydaje mi sie ze ta zmiana ma zwiazek z tym ze coraz wiecej dzieci ma alergie i kolki. niby po 3miesiacu uklad pokarmowy jest juz dojrzaly i kolki powinny minac ale dla bezpieczenstwa sloiczki sa teraz dopiero po 4miesiacu.

chcialam pochwalic nasze nowe mleczko czyli hipp plus z probiotykiem. kupki sa teraz nawet 2razy dziennie, ksiazkowe i robione bez zadnego problemu.
przeszlismy juz na smoczek z 2dziurkami (avent) ale tylko do mleka, do herbatek zostaje 1dziurka.

reklama
A ja mam takie pytanie...jak podgrzeje ściągięte mleko i Majula nie wypije całej porcji to reszta jest do wylania czy mogę ją ponownie podgrzać i dać małej????

Do góry