reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

A u mnie było odwrotnie, ja chciałam karmić piersią, a w szpitalu ciągle mi małego dokarmiały, po powrocie do domu mama mi prawie na głowę wlazła żeby małego dokarmiać bo "na pewno jest głodny", nie miał prawa miauknąć bo zaraz babcia w drzwiach i "głodny jesteś, mama jeść nie daje" i reszta rodziny tak samo :baffled:
Teraz to się tak zastanawiam czy karmię piersią bo tak chciałam czy im wszystkim na złość, hehe:-)
Czasami odciągam mleko i karmię z butli albo mąż karmi i maleństwo też jest przytulone i też je, niezupełnie tak samo, ale to wcale nie znaczy że gorzej.
Każda z nas karmi jak może i chce, Komi chce karmić piersią a Lenkaa chciała ją pocieszyć, nie sądzę żeby chciała kogoś urazić, więc się już nie gniewajcie:)

u mnie jednak zapalenie piersi, wieczorem zrobił mi się rumień na połowie piersi, a dziś czuję się fatalnie, boli mnie gardło, ucho i wszystkie kości:///, mama ma mi przynieśc antybiotyk, przynjamniej po lekarzach nie muszę łazic,
I jak się czujesz?

Dziewczyny ja piję nutramigen...:szok:,bo Nadia ma prawdopodobnie skazę białkową:-( I ja się naprawdę poświęcam,bo cały nabiał mam odstawiony + dieta karmiącej matki i nie mam co jeśc:-( Mam skierowanie na badanie Ige białka mleka krowiego,ale boję się małej zrobić,bo ponoć krew pobiera się z główki,a ja nie wiem,czy zniose ten widok:-:)-:)-( i ciągle się waham z tym badaniem,chociaz wiem,że powinnam zrobic...:-(

Jak to krew z główki???????? Po jaką choler*ę??? To jakaś inna krew niż skądś indziej czy co?...

reklama
już jest oki, bo gorączka od razu przeszła, dziś jeszcze odrobinkę pierś boli, ale to nic w porównaniu z pierwszym dniem
dzięki, że pytasz:)

Witam, i znowu burza :baffled:.

Alis moim zdaniem jesteś pieniaczką, jak masz kompleks karmienia butlą, to już Twój problem, ja się nie będę tłumaczyć z każdej wypowiedzi której Ty nie zrozumiałaś, choć wiele dziewczyn próbowało Ci to wyjaśnić. A jak zamierzasz cytować moje wypowedzi to proszę o cytowanie dosłowne, a nie wolną interpretację. Bez odbioru

A my wczoraj w nocy mieliśmy ciąg dalszy problemów po podaniu zwykłego mm- Jasiek miał problemy z brzuszkiem i cały czas się wiercił i stękał, aż się wybudził i spał u mnie na brzuchu do 3 w nocy, potem już wymiękłam, bo ile można spać na półsiedząco, na szczęście reszta nocy w miarę spokojnie zeszła.

Alis moim zdaniem jesteś pieniaczką, jak masz kompleks karmienia butlą, to już Twój problem, ja się nie będę tłumaczyć z każdej wypowiedzi której Ty nie zrozumiałaś, choć wiele dziewczyn próbowało Ci to wyjaśnić. A jak zamierzasz cytować moje wypowedzi to proszę o cytowanie dosłowne, a nie wolną interpretację. Bez odbioru

A my wczoraj w nocy mieliśmy ciąg dalszy problemów po podaniu zwykłego mm- Jasiek miał problemy z brzuszkiem i cały czas się wiercił i stękał, aż się wybudził i spał u mnie na brzuchu do 3 w nocy, potem już wymiękłam, bo ile można spać na półsiedząco, na szczęście reszta nocy w miarę spokojnie zeszła.

Jesteś bezczelna...widocznie nie raczyłaś doczytać co przeszłam kiedy nie mogłam karmić piersią...gdybyś przeczytała zastanowiłabyś się kilka razy zanim napisałabyś że mam na tym punkcie kompleks i że to mój problem...nie mam więcej nic do powiedzenia ani w tym ani w innym temacie.

Ostatnia edycja:

Alis moim zdaniem jesteś pieniaczką, jak masz kompleks karmienia butlą, to już Twój problem, ja się nie będę tłumaczyć z każdej wypowiedzi której Ty nie zrozumiałaś, choć wiele dziewczyn próbowało Ci to wyjaśnić.(...) . Bez odbioru.

i bez komentarza, lepiej już nic nie pisz na ten temat bo atmosfera robi sie nieciekawa

zaraz po dupie dostaniecie wszystkie i sie skonczy!:p

lenkaa* a moze sprobujcie to mleczko na ktore my sie przerzucilismy czyli hipp plus. czytalam opinie i nie bylo zlych jak to sie zdarza przy innych mlekach. cena tez jest ok bo niecale 13zl za 300g wiec nawet jak sie zmarnuje to nie bedzie szkoda kasy.

Jak to krew z główki???????? Po jaką choler*ę??? To jakaś inna krew niż skądś indziej czy co?...
Na główce są największe żyły u niemowlat i właśnie dlatego.Ale niektórzy mówią też,że z paluszka lub ucha.W środe ide na szczepinie i zapytam sie lekarza.Już nie wiem co robić.Dziś rano obudziła się z wielkimi pęcherzami na uszach:szok: jestem cały czas na diecie bezmlecznej,nie wiem od czego może być ta alergia:-( Muszę jednak zrobić te badania,nie mam wyjścia:-(

zapomniałam napisac, ze wczoraj Lilianka zajadała sie ziemniakiem z dynia, zjadła pół słoiczka , jak dla mnie to najgorsze danie :) ale jej to nie przeszkadzało :) jak narazie żadnych alergii :)

reklama
Do góry