reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

A ja mysle ze przesadzacie, i ze "jedyny słuszny sposób karmienia" powinien byc odczytywany w cudzyslowie. Bo karmienie piersia jest jedynym slusznym sposobem tak samo, jak socjalizm byl jedynym slusznym ustrojem, i mysle ze o to lencee chodzilo ;-)

Ja tez karmie butla i az tak bardzo wypowiedz lenkii mna nie wstrzasnela ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
no i wiadomo ile głów tyle opini i zdań:-) nie ma co na siłe przekonywac się na wzajem broniąc swoich pogladów pozwolmy sobie aby każda uwarzała jak chce

ja powiem tak ze przechodze przez bardzo trudna droge,a więc moj Damian od przybycia ze szpitala przytyl tylko 400 gram w ciągu 21 dni. Przedemną trudna droga bo naprawde nie wiem czy te moje cycolenie wytrzyma jeszcze trochę,Damian non stop walczy przy cycy,był jeden dzień tj środa kiedy już wam się chwaliłam że już jest ok,a tu wcale tak nie jest:no::no:,notoryczna walka z cycek,kiedy nałoże ten kapturek dziecko sie uspokaja,kiedy zdejmę nzowu wyk,pluje se teraz w twarz ze tak zaniedbałam wszystko bo nie wiem czy uda mi się powrócić do takiego karmienie jakie bylo:-:)-(
W poniedziałek czeka mnie kontrola w poradni lakt. jeżeli Damianek mało przybędzie na wadze tzn nie tyle ile powinien to mam dokarmiać a co z tym się wiąze?? że wtedy znowu napewno odrzuci cyce a ja poprostu pogodze się z losem i przejde na butelke,nie wiem czy przetrwam taki stan rzeczy bo jakoś nadzwyczaj chce karmić ale przecież nie kosztem zdrowia mego dziecka

I tak to u mnie wygląda:-:)-:)-(

Ps-Oleśka dzis po 18 dzwonie:-) do Ciebie miej tel w zasiegu he he

Ostatnia edycja:
A ja myślę, że to lenkaa nie do końca zrozumiała o co podniosły się te głosy...nie chodzi tu o dyskusje o "wyższości" karmienia piersią nad karmieniem butelką (co moim zdaniem nie ma miejsca) ale o to że napisała "przynajmniej może wtulić się w mamę", więc powtórzę kolejny raz to co miałam na myśli ja i pewnie inne dziewczyny które się "oburzyły", dziecko karmione butelką też może wtulić się w mamę w trakcie karmienia.

no i wiadomo ile głów tyle opini i zdań:-) nie ma co na siłe przekonywac się na wzajem broniąc swoich pogladów pozwolmy sobie aby każda uwarzała jak chce

ja powiem tak ze przechodze przez bardzo trudna droge,a więc moj Damian od przybycia ze szpitala przytyl tylko 400 gram w ciągu 21 dni. Przedemną trudna droga bo naprawde nie wiem czy te moje cycolenie wytrzyma jeszcze trochę,Damian non stop walczy przy cycy,był jeden dzień tj środa kiedy już wam się chwaliłam że już jest ok,a tu wcale tak nie jest:no::no:,notoryczna walka z cycek,kiedy nałoże ten kapturek dziecko sie uspokaja,kiedy zdejmę nzowu wyk,pluje se teraz w twarz ze tak zaniedbałam wszystko bo nie wiem czy uda mi się powrócić do takiego karmienie jakie bylo:-:)-(
W poniedziałek czeka mnie kontrola w poradni lakt. jeżeli Damianek mało przybędzie na wadze tzn nie tyle ile powinien to mam dokarmiać a co z tym się wiąze?? że wtedy znowu napewno odrzuci cyce a ja poprostu pogodze się z losem i przejde na butelke,nie wiem czy przetrwam taki stan rzeczy bo jakoś nadzwyczaj chce karmić ale przecież nie kosztem zdrowia mego dziecka

I tak to u mnie wygląda:-:)-:)-(

Ps-Oleśka dzis po 18 dzwonie:-) do Ciebie miej tel w zasiegu he he

Trzymaj się. Wierzę, że ci się uda. A jak nie, to nie dołuj się. Nie to jest w zyciu najważniejsze:)
Czekam na tel:) Do 18.00 mam jazdy.

Dziewczyny myslę że nie ma o co robic problemu, ja tak jak Bozuwi karmię butelką i to od samego początku i nie poczułam się urażona postem Lenki
niestety czy chcecie czy nie karmienie piersią daje wyjątkową bliskość między matką i dzieckiem, moje dziecię też jest przytulane podczas karmienia i też nie czuję się gorsza od mam karmiących piersią ale chwilami zazdroszczę im tych chwil gdy karmią...

i chyba źle odczytałyście ten jeden fragment bo ja go zrozumiałam inaczej

nie, nie małam cukrzycy w ciąży, Tomek został w szpitalu źle odśluzowany i nie mógł dobrze jeść, więc za dużo nie jadł, a co za tym szło? spadał mu cukier.

najpierw oczywiście i tego nie powiedzieli, tylko powiedzieli, ze najadł się przed porodem i dlatego nie chce jeść, dopiero na moje pytanie, dlacego leży na brzuszku z główką niżej niż reszta to powiedziały, że nie do końca jest odśluzowany i musi tak poleżeć..

reklama
nie kloccie sie juz... niech kazda karmi jak chce i nie krytykuje innych. w pewnym sensie burze rozpetalam ja ale chodzilo mi o to ze mimo ze czuje sie lepiej karmiac mm to z powodu powszechnej nagonki gdzies czasami po glowie sie tlucze ze robie zle. wybor byl moj ale sa dziewczyny ktore nie moga karmic piersia a chcialyby i im sie jeszcze gorzej czyta takie teksty. dlatego skoro rodzina, sluzba zdrowia i nawet producenci mm naciskaja na karmienie piersia to niech chociaz tu nikt sie nie czuje gorszy ok?:) ja jestem chyba jedna z tych ktora najbardziej moglaby zostac skrytykowana przez zwolennikow karmienia naturalnego bo przeszlismy na mm dla mojej wygody ;)

Do góry