reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
dzieki dziewczynki za info:-)

a po co masc EMLA jest to barzdo bardzo silna masc stosowana nawet u dzieci w celu znieczulenia odcinku ledzwiowego przy operacajach itp,jest to naprawde mocna masc,tak mi mowila pediatra bo tez ja chcialam kupic na szczepienie dla Damianka ale ponoc te skojazone ktore bede teraz kupwoac maja bardzo cieniutka igłe i ukłucie boli minimalnie

nataliak-rozumiem twoje zdania na temat polskch produktow itp,sama czasami widze roznice w jakosci tych samych rzeczy firmy produkowane w Polsce lub np w Niemczech mowie teraz o Pamperasach,zdaje sie ta sama marka a jakos zupelnie rozna

ja wychodzac na dwor robie od razu gotowe mleko,wkladam w termoopakowanie i tyle,gora 2 godzinki moze takie mleczko pobyc,mowie tu o spacerkach itp

emla az tak strasznie silna to znowu nie jest. ja mialam dwa przeklucia po emli to trzeba bylo prawie godzine trzymac ta masc na skorze zeby sensownie zadzialala. nam pediatra powiedzial ze jesli dziecko histerycznie reaguje na klucie przy szczepieniu to emla jest dobrym rozwiazaniem. poza tym nie jest szkodliwa bo przeciez znieczula tylko miejscowo.

a po co masc EMLA jest to barzdo bardzo silna masc stosowana nawet u dzieci w celu znieczulenia odcinku ledzwiowego przy operacajach itp,jest to naprawde mocna masc,tak mi mowila pediatra bo tez ja chcialam kupic na szczepienie dla Damianka ale ponoc te skojazone ktore bede teraz kupwoac maja bardzo cieniutka igłe i ukłucie boli minimalnie

Tak jak napisała już Nataliak Emla wcale nie jest aż taka mocna a ja po tym co przeżywałam ostatnio po szczepieniu to zrobię wszystko aby jak najmniej Maję bolało. Poza tym Komi może i skojarzone mniej bolą ale dla takiego dziecka to i tak jest ból ekstrymalny :( Mała darła się tak że do dziś na wspomnienie o tym mam dreszcze i płakać mi się chce. Dodam że szczepimy skojarzonymi od początku i jedynie co mnie podnosi na duchu to że teraz zamiast trzech wkłuć będzie tylko jedno ale i tak już zapowiedziałam mężowi że ma iść z nami bo ja sama nie dam rady...

Ile płacicie za szczepienia 5w1? Bo u mnie w przychodzi kosztuje 104 zł i koleżanka się ostatnio dziwiła bo u ona u siebie w przychodni płaci 150 zł...

Ile płacicie za szczepienia 5w1? Bo u mnie w przychodzi kosztuje 104 zł i koleżanka się ostatnio dziwiła bo u ona u siebie w przychodni płaci 150 zł...

My 5w1 mamy za darmo.Podobno są to państwowe i dopiero jak im sie skończą to wtedy bedziemy musieli zapłacic

pytanko: czy jak idziecie z dzieciem na spacer i bierzecie mm, to mm oddzielnie i woda w termos? czy robicie od razu mieszankę w domu i zabieracie gotową?
a może jakis inny sposób na przygotowanie mleka w plenerze? :)
mlekoosobno, woda w termosie

ja wychodzac na dwor robie od razu gotowe mleko,wkladam w termoopakowanie i tyle,gora 2 godzinki moze takie mleczko pobyc,mowie tu o spacerkach itp

ja bym mleka po 2 h po przyrządzeniu nie podała, wszedzie piszą ze nalezy zaraz po przygotowaniu podać

reklama
Tak jak napisała już Nataliak Emla wcale nie jest aż taka mocna a ja po tym co przeżywałam ostatnio po szczepieniu to zrobię wszystko aby jak najmniej Maję bolało. Poza tym Komi może i skojarzone mniej bolą ale dla takiego dziecka to i tak jest ból ekstrymalny :( Mała darła się tak że do dziś na wspomnienie o tym mam dreszcze i płakać mi się chce. Dodam że szczepimy skojarzonymi od początku i jedynie co mnie podnosi na duchu to że teraz zamiast trzech wkłuć będzie tylko jedno ale i tak już zapowiedziałam mężowi że ma iść z nami bo ja sama nie dam rady...

wiem cos na temat bolu bo my z tego powodu wyladowalismy z Damiankiem na tydzien w szpitalu,a u mnie ta szczepionka jest tez tak 104 zl

Do góry