reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
pierwsze jasnozolte czyli takie jakie powinny byc przy karmieniu mieszanym a potem zolte albo zolto-zielone czyli pewnie zelazo jednak zadzialalo ;)

No właśnie bo u nas są zawsze zielono-żółte ale to właśnie przez to żelazo chyba nie? Przyznam się że ostatnio zapomniałam zapytać o to pediatrę ale z tego co wynalazłam w necie to po NANie tak właśnie jest bo ma dużo żelaza. Gdyby nie to że może nie wypada to pokazałabym te kolorowe kupki mojego dziecia bo raz nawet fotkę cyknęłam na pamiątkę ;) Wiem szaleństwo ale co tam :p Teraz 26 sierpnia idziemy na drugie szczepienie to zapytam jeszcze o te kupki :p Może przejdziemy jednak na zwykły NAN...
A jeszcze takie szybkie pytanie do wszystkich czy maść EMLA jest tylko na receptę?

Ostatnia edycja:
kochane mam do was prosbe cz moglybyscie napisac mi jakie mleczka pija wasze maluszki,chodzi mi o mieszanki,znajmej corka ma kolki,kupki robie zadko i poszukuje jakiejs dobrej mieszanki,przechodzi z cyca na butle w zwiazku iz wraca do pracy od wrzesnia
Komi Hanusia przez 1,5 miesiąca piła Bebilon Comfort (po Nan miała zaparcia, a Bebilon Comfort jest dla dzieci ze skłonnościami do kolek i zaparć) i było dobre. Teraz zmieniliśmy jej na zwykły Bebilon 1 i też jest ok :tak: kupki normalne, brzuszek nie boli, mleczko w smaku też ok.

pytanko: czy jak idziecie z dzieciem na spacer i bierzecie mm, to mm oddzielnie i woda w termos? czy robicie od razu mieszankę w domu i zabieracie gotową?
a może jakis inny sposób na przygotowanie mleka w plenerze? :)

pytanko: czy jak idziecie z dzieciem na spacer i bierzecie mm, to mm oddzielnie i woda w termos? czy robicie od razu mieszankę w domu i zabieracie gotową?

Ja kupiłam sobie mleko gotowe w takich buteleczkach po 90 ml, zabieram tylko pustą butelkę i po prostu w razie potrzeby przelewam i podaję Mai :)

No właśnie bo u nas są zawsze zielono-żółte ale to właśnie przez to żelazo chyba nie?
A jeszcze takie szybkie pytanie do wszystkich czy maść EMLA jest tylko na receptę?

nan ha zawiera dodatkowe zelazo wiec to pewnie przez to.
masc emla jest tylko na recepte ale sa slabsze plastry emla bez recepty, niestety nie wiem na ile skuteczne.

zawsze oddzielnie. poki jest cieplo to mniejsza ilosc wody pakujemy w butelce w termoopakowanie a odmierzona porcje mleka w specjalny pojemnik. wieksza ilosc wody tylko w termos, mleko jak wczesniej. jesli zakladasz ze dziecko nie bedzie chcialo jesc na spacerze to dobrym rozwiazaniem jest miec na wszelki wypadek pusta butelke i buteleczke gotowego mleka w plynie.

reklama
Do góry