reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

Nasz zjada średnio 800ml dziennie, raz więcej raz mniej ale nie chcę pić herbatek ani wody. Jak wypije 30ml herbatki przez dzien to jest sukces. A picie ich wygląda tak, pije, pije a jak się zorientuje, że to herbata do zaczyna histerycznie płakać i jest nieźle wkurzony :-D:tak:
Przez weekend będę dzwonić do naszego pediatry, już lista pytań przygotowana ;) Mały cały czas ma problem z zaparciami, bidulek budził się dzisiaj w nocy z bólem brzuszka. Prężył się i wiercił i nic:(

reklama
elwiwas a jakie mleczko dostaje?? Od kiedy ma zaparcia?

Od czasu jak pije modyfikowane mleko ;/ Pierwsze mieliśmy nan sensitiv1 a potem zmieniliśmy na bebilon komfort. z początku było lepiej ale szybko wróciły mu zaparcia:(
Nawet któreś mamie poleciłam ten bebilon i pomógł a nam niestety nie :( może przez to, że mało pije ?!

a czy mamusie cyckowe zauważyły może, że ich pociechy mniej jedzą teraz gdy taki gorąc???? czy nie zauważacie różnicy?
bo mnie się wydaje, że przez te upały Tośka krócej je..może przez to to słabe przybieranie na wadze
no nic - idziemy dziś ok 16 do pediatry to wszystkiego się dowiem może
malina u nas roznie czasem je w miare normalnie ale to rzadko a przewaznie czesciej ale tylko z jednego cyca

Od czasu jak pije modyfikowane mleko ;/ Pierwsze mieliśmy nan sensitiv1 a potem zmieniliśmy na bebilon komfort. z początku było lepiej ale szybko wróciły mu zaparcia:(
Nawet któreś mamie poleciłam ten bebilon i pomógł a nam niestety nie :( może przez to, że mało pije ?!

Moja na Bebilonie comfort nie robiła kupy przez 5 dni! Najlepsze w tej sytuacji u nas było bebiko. Ale my kupiliśmy HA (na zwykłym też było ok i wracamy do niego jak mała skończy 3 miesiące). Zatwardzenia sie skończyły. Problemy brzuszkowe zmniejszyły ale sa nadal bo to kolka. Oczywiście to również przez to, że mało pije! Moja jak napije się wody trochę więcej to zaraz pełna pielucha :) Spróbuj mu przegotować wodę z cukrem. Płaską łyżeczkę na 100ml. Gotuj 5 minut. Może wypije! Już lepiej to słodkie niż żeby wcale nie pił! Agate kiedyś pisała, ze u nich wodę z cukrem podaja nawet na kolki! A mi położna powiedziała, ze po glukozie mogą być kupy zielonkawe.
Infacol pomaga owszem, tak jak sab simplex, esputikon i Lefax bo to wszystko simetikony :) My już sprawdzalismy każdy i najlepiej na Sabie jest. Ale Infacol podaje jej dopiero od wczoraj i też super!
Elwiwas jeszcze tylko miesiąc! Maluszki skonczą 3 miesiące i układ pokarmowy będzie już całkiem rozwinięty :)

oswajanie z mieszanka postepuje jednak szybciej niz bylo planowane. pojechalismy dzis do centrum handlowego i ja ubralam sie wreszcie jak czlowiek a dzidziunia obalila z butli 90ml i obie bylysmy zadowolone. nie musialam szukac w panice jakiegos ustronnego miejsca do karmienia ani swiecic biustem. obawialam sie ze bede miala jakas blokade ale nic takiego sie nie dzieje, czuje sie naprawde swietnie i chyba wlasnie tego mi bylo trzeba. dokarmiamy leniuszka nanem ha i poki co chyba jest ok chociaz to dopiero trzeci dzien. zakupilismy termosik 0,5l i pojemnik na mleko z aventu (innego nie bylo). calkiem niezle sprawdza sie termoopakowanie z tt. kupilismy tez herbatke hippa jablko z melisa bo na wode oczywiscie w dalszym ciagu foch ;)

dziewczyny, od wczorajszej nocy boli mnie prawa pierś.
na wieczór wypiłam herbatkę na laktację i w nocy czułam już balona w prawej piersi, więc sama o 1 obudziłam małego, dając mu cyca w nadziei, ze będzie lepiej, ale nie, pierś boli nie cała tylko tak bliżej pachy, jak podnoszę rękę, nie mogę się nawet na prawym boku położyć- nie wiem co to jest :no:

reklama
Aga tak miałam 2 dni do przedwczoraj, pomogło odciągnięcie rano laktatorem, jeszcze bolało w ciągu dnia dosyć, ale do wieczora przeszło i dziś już nic:) Ale samo odciąganie dość bolało, ostrzegam

Do góry