reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

a czy mamusie cyckowe zauważyły może, że ich pociechy mniej jedzą teraz gdy taki gorąc???? czy nie zauważacie różnicy?
bo mnie się wydaje, że przez te upały Tośka krócej je..może przez to to słabe przybieranie na wadze
no nic - idziemy dziś ok 16 do pediatry to wszystkiego się dowiem może

reklama
Kubuś je krócej, ale częściej. Jednak możliwe że mniej, rano musiałam odciągnąć z cyca 70ml, a za godzinę już z niego pojadł i to do syta bo wypluł i zasnął. Od paru dni już nie musiałam rano odciągać bo były pełne, ale wyjadał wszystko.

leniuszek zdecydowanie je mniej. najpierw myslalam ze skoro mniej ale czesciej to sie jakos rownowazy ale jednak nie. wiec wyjdzie na to ze przybiera tygodniowo wiecej niz 150g tylko w te upaly mniej jak nie chce normalnie jesc.

Joni je krócej i rzadziej.. wcześniej było ok 6-7 karmień na dobę teraz zaledwie 5.. no ale nic dziwnego skoro on ostatnio śpi po 7-8h w nocy a dziś przebił samego siebie bo kimał aż 9,5h :szok:
ważyłam go dzisiaj i wydaje mi się, że przybiera w normie czyli ok 200g na tydzień więc póki co nie panikuję

Mamusie butelkowe, ja karmię piersią i zauważylam że w te upały mam pokarm bardziej wodnisty i rzadszy, może też róbcie troszkę mleko rzadsze to maluszki może więcej wypiją? Koleżanki synek nie chce herbatek a mleka mniej pił i bała się że się odwodni, i właśnie podpowiedziałam żeby rzadsze mleczko robiła.
nie wolno zmienic proporcji mleka i wody bez konsultacji z lekarzem, mój pije ok. 150-200 ml herbaty, wiec nie mam tego problemu

Ja dzisiaj nie moge w ogole dziecka nakarmic :crazy:
Wylalam juz chyba ze 300ml mleka, bo jak zrobie pelna porcje to Karol i tak zje tylko max 60ml, a najczesciej to ok. 30ml. I wystarcza mu to na 2-3 godziny. Teraz mam go w nosie i do konca przystawiam go juz do piersi i musi mu wystarczyc, moze akurat na jego dzisiejsze potrzeby moja produkcja jest wystarczajaca :-D

Znajoma mi powiedziała ostatnio że jak Sami ma problemy to nie powinnam dawać mu herbatki z koperku bo od tego jest gorzej. I żebym sama sobie wypiła to zobaczę jakie to sensacje wywołuje w żołądku :(. To co mam mu dawać do picia? Wodę wypluwa a od rumianku dostaje wysypki :(

Znajoma mi powiedziała ostatnio że jak Sami ma problemy to nie powinnam dawać mu herbatki z koperku bo od tego jest gorzej. I żebym sama sobie wypiła to zobaczę jakie to sensacje wywołuje w żołądku :(. To co mam mu dawać do picia? Wodę wypluwa a od rumianku dostaje wysypki :(

To podaj mu wodę z glukozą albo z przegotowanym cukrem - tak jak pisała Agate

To podaj mu wodę z glukozą albo z przegotowanym cukrem - tak jak pisała Agate
Próbowałam :( też wypluwa i krzyczy jeszcze głośniej. Chyba że dodam więcej cukru ale nie chcę dawać mu za słodkiego bo to też niezdrowe :/ Ile mniej więcej sypiecie cukru i na ile ml wody?

reklama
Próbowałam :( też wypluwa i krzyczy jeszcze głośniej. Chyba że dodam więcej cukru ale nie chcę dawać mu za słodkiego bo to też niezdrowe :/ Ile mniej więcej sypiecie cukru i na ile ml wody?
Ja sypię pół łyżeczki na 100ml ale można płaską łyżeczkę. Ja zgodnie z zaleceniami pediatry co piciu wsypuję mniej cukru i w ten sposób odzwyczajam ją od słodkiego. Dzisiaj dodałam dosłownie pare ziarenek cukru i też pije :) Także daj więcej cukru i stopniowo mu zmniejszaj. Pamiętaj, żeby gotować 5 minut!

Do góry