reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

edziok jak nam się raz trafiło rozrabianie to akurat byłam z małym w parku i nie było w pobliżu żadnego lokalu więc musiał jeśc takie jak było, a upał był wtedy duży więc też nie brałam wody gorącej, przekonałam sie później ze to błąd :baffled: Póki co , to po tej akcji jednak zamówiłam sobie pelerynkę do karmienia piersią bo noszenie się z butelkami i rozrabianie na poczekaniu jakoś mnie nie zachwyciło :tak: ( i idzie do mnie ta pelerynka już 10 dni i dojść nie może :baffled: - zdaje się że zaginęła w akcji, dziś wysłałam maila z zapytaniem)

reklama
Justme to rozrabiasz mleko z zimną wodą? Ja jak raz tak zrobiłam to w wodzie była jakby nalot mleka - nie rozpuściło się do takiej konsystencji jak być powinna i widać było pływające jakby "opiłki", bo na puszce jest napisane że rozrabiać w 40 stopniach wody. Podawać dziecku można już wystygnięte, ale do rozpuszczenia musi być ciepła woda :tak:

.....u mnie rozrabia się bez problemu i tak, podaję dzieckumleko w temp.pokokjowej.

edziok jak nam się raz trafiło rozrabianie to akurat byłam z małym w parku i nie było w pobliżu żadnego lokalu więc musiał jeśc takie jak było, a upał był wtedy duży więc też nie brałam wody gorącej, przekonałam sie później ze to błąd :baffled: Póki co , to po tej akcji jednak zamówiłam sobie pelerynkę do karmienia piersią bo noszenie się z butelkami i rozrabianie na poczekaniu jakoś mnie nie zachwyciło :tak: ( i idzie do mnie ta pelerynka już 10 dni i dojść nie może :baffled: - zdaje się że zaginęła w akcji, dziś wysłałam maila z zapytaniem)
wyslij czym predzej, bo pewnie zlozylas zamowienie tam gdzie ja pierwszy raz, a oni indywidualnych zamowien nie realizują.. obym nie miala racji..:)

hej mamusie karmiące butla sowje pociechy czy Wasze maluszki też przez te upały jakoś mniej jedzą, tzn moja Gabrysia zamiast 120ml zjada mi 100ml i duzooo pije wody i herbatki wczoraj np dwie butle 150ml wody plus 100ml herbatki i mleka tylko 550ml??
i niestety wczoraj znów lekko zwymiotowala jedzonko w czasie karmienia mój m twierdzi bo to widział że to przez to że łapczywie je a potem nie nadarza połykać i jej sie wyrwało troszke mleczka tak na oko z 20ml i pewnie przez te upały tez to może byc jak myslicie??/

.....u mnie rozrabia się bez problemu i tak, podaję dzieckumleko w temp.pokokjowej.
moje czasami ma małe grudki, ale wtedy mocniej potrząsamy butlą i jest oki

a teraz nie mam kogo karmić, mlody wypił 30 ml i usnął mi na kolanach, obcięłam mu już paznokcie, wyczyściłam uszy i nos, a ten dalej śpi, przespi porę posiłku :D

hej mamusie karmiące butla sowje pociechy czy Wasze maluszki też przez te upały jakoś mniej jedzą, tzn moja Gabrysia zamiast 120ml zjada mi 100ml i duzooo pije wody i herbatki wczoraj np dwie butle 150ml wody plus 100ml herbatki i mleka tylko 550ml??
i niestety wczoraj znów lekko zwymiotowala jedzonko w czasie karmienia mój m twierdzi bo to widział że to przez to że łapczywie je a potem nie nadarza połykać i jej sie wyrwało troszke mleczka tak na oko z 20ml i pewnie przez te upały tez to może byc jak myslicie??/
mój też mniej je, więcej pije, sama mu wciskam butlę z herbatką po 1-1,5 godz. od jedzenia, nie poję go zbyt blisko posiłków, żeby mu się nie przelewało

wiolan oni realizują indywidualne zamówienia bo tydzień temu dostałam już maila ze przesyłka wyszła i mam nr nadawczy na pocztę. Ale mniejsza o to bo sprawa się wyjaśniła, dostaam maila zeby sprawdzić czy nie ma przesyłki na poczcie i coś mnie tknęło żeby wygrzebać awizo powtórne które ostatnio wyrzuciłam, bo myślałam ze to do zabawek, które już odebrałam. Oczywiście na awizo jest nr. przesyłki pelerynki - gdzieś mi zadziali awizo pierwsze :baffled: - jak mąż wróci to pójdzie odebrać na pocztę bo u nas dziś leje deszcz, no chyba że przestanie to się zamotam w chustę małym :tak:

reklama
Mamusie butelkowe, ja karmię piersią i zauważylam że w te upały mam pokarm bardziej wodnisty i rzadszy, może też róbcie troszkę mleko rzadsze to maluszki może więcej wypiją? Koleżanki synek nie chce herbatek a mleka mniej pił i bała się że się odwodni, i właśnie podpowiedziałam żeby rzadsze mleczko robiła.

Do góry