reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersią i mlekiem modyfikowanym

kakakarolina nooo, cieszę się, że nie zasadziłam zgnitka z tym mlekiem nocnym;-) U nas też od czasu jak je pije lepiej śpi. Już dwa tygodnie. Nie jestem pewna, czy to zasługa mleka, ale cieszę się z takiego stanu rzeczy i mam nadzieję, że się już nie odmieni:tak:

asia głowa do góry. Chyba każda z nas przez to przechodziła...Nie jest łatwo zrezygnować z piersi, a przypuszczam, że im dalej w las tym więcej drzew...Spoko loko, żal minie ani się obejrzysz:-)
Może inne mleko jej daj, jak to jej nie podchodzi? One naprawdę bardzo się smakiem różnią. A nasze Bąble już na tyle duże, że mogą mieć już swoje smaczki.

reklama
Aia, ona pije mm tylko do innej kaszki, reszta pierś, ale nawet to jest dla mnie dużą rewolucją. Musi polubić ten smak bo nie wyrzucę puszki mm, najwyżej potem kupię inne. .

Dziewczyny, help:-(

Mania nie chce pić mleka od dwóch dni. Wczoraj nie wypiła ani kropli...Jadła jabłuszka i zupkę zjadła z apetytem wielkim "ogromniastą" jak na nią porcję ok 180ml. Kaszkę wczoraj i dzisiaj "zmęczyła" jakoś, ale tylko dlatego, że w zasadzie wlewała się w nią i ją przymuszałam...Idzie jej górna jedynka. To może być przez to? Najbardziej niepokoi mnie, że ewidentnie nie jest głodna. Wesoła, pogodna, ładnie śpi.
Ki diabeł?:dry:

Aia moga byc zabki. U nas tez juz dluzszy czas Lila mniej je ja sie narazie nie przejmuje. Wydaje mi sie ze "nie ma czasu na jedzenie" i nawet przewijanje ktore do tej pory lubila to teraz sie wierci i nie skupia sie nawet na mnie jak jej spiewam a do tej pory ladnie sluchala, teraz wszystko wkolo jest duzo bardziej interesujace i jedzenie tez ja nudzi.

Aia z doświadczenia wiem, ze dzieci tak mają, dwa dni głoduje, a potem się od żarcia oderwać nie może, dawaj jej to co lubi, mleko przemycaj w kaszkach łyżeczką, już nasze Maluchy są na tyle duże, że jeden dwa dni mniejszego apetytu nic nie zrobią, ja też myślę, że to jedynka, smarujesz czymś?

Irisson co znaczy, że Bebilon jest ciężki? ja nawet nie wiedziałam, że te mleka są różne, które jest lekkie? potrzebuję, bo chwilowo mam go karmić samym mlekiem, a cycki nie wyrabiają.

Sempe a powiedz te 3 minutowe pobudki to on w ogóle coś je czy tak bardziej ciumka? bo może zwykły smok mu wystarczy? Sama nad tym myslałam, ale u nas w najlepszym razie dawało radę zbić do 2 karmień, ale teraz znowu się poprzestawiało, nie wiem.

Dziewczyny tak jak myślałam Ula nie ma żadnej alergii na mleko tylko ją uczuliło to mm z kaszki nestle. Wiadomo masło je od zawsze więc wiedziałam, że to nie to. Ale teraz z ostrożności dawałam Bebilon HA 2 żeby jakby co mniej tego białka było, smakuje jej. Znaczy samego jej nie dawałam tylko w kaszkach.

Do sedna:) nie wyrabiam już karmić 3 razy cycem w nocy ( w dzień 5 posiłków normalnych i tylko raz pierś albo w ogóle), no i myślę czy kupić już normalne mleko (nie HA)? trzymać się bebilonu to chyba dobre mleko? a może wrócić do enfamilu? Podawałam jej enfamil na odstawieniu w czasie żółtaczki i wtedy mi wszyscy mówili w szpitalu, że to najlepsze mleko n rynku i tak myślę czy go nie podawać teraz? Chciałabym do maja nie karmić już piersią, żeby mi wreszcie okres wrócił, czyli muszę w kwietniu odstawić, dziś tak myślę czy jej nie podać w nocy mm? jak myślicie?

Asia każda kurą swoją grzędę chwali (czy jakos tak :rofl2:) te mleka są na prawdę porównywalne. Rozmawiałam o tym ze swoją lekarkę. Kiedyś nawet porównywałyśmy składy. Te droższe mają probiotyki i prebiotyki te tańsze (bebika, baby dream, nan i tym podobne) nie i to główna różnica.
Jak już dajesz bebilon to zostań przy tym (ja tego mleka nie lubię bo to nestle to raz a dwa dawałam je maksowi i źle reagował) no a jak chcesz rzucić cycka to próbuj dawać mm w nocy (a może spróbuj to mleko które ja i Aia dajemy Hipp na noc - obie nam po tym ładnie śpią)

karolina, no ja nie chcę też nesetle dawać, a ten hipp ma te prebiotyki itd. Wolałabym takie o najlepszym składzie, już i tak żegnanie z cycem jest dla mnie trudne:-(

reklama
Do góry