reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią i mlekiem modyfikowanym

Ja tez oglaszam koniec karmienia. Tymek bez cyca od dwoch dni. Poszlo gladko z dniem i wieczorem. Pierwsza noc byla troche ciezka, wczorajsza juz lepsza, zobaczymy jak dzisiaj. Ale obstawiam ze bedzie coraz lepiej. Gdyby nie ta ciaza i wsparcie M. to pewnie jeszcze dlugo bym sie bujala z tym odstawieniem. Troche mialam problemu z nawalem ale odciagnelam recznie do poczucia ulgi i juz jest lepiej.

reklama
Tymek pije mleko raz, przed snem ok. 230ml i śpi do rana tfu, tfu... W dzień nie pija bo nie dostaje. Chyba że marnie zje w ciągu dnia to czasem przed drzemką mu się zdarzy wypić żeby na głodniaka nie spał.

Ja długo nie mogłam odstawić małej od piersi, jakoś pod koniec sierpnia odstawiłam ja w ciagu dnia - jadła dopiero przed snem i milion - dosłownie - razy w nocy. Miałam cholernie dość. od 15 miesiecy nie przespalam ani jednej nocy, bo co kilka minut pobudki, lub co godzine, maks raz czy dwa razy w nocy udawalo jej sie przespac ciagiem 3h. ale to juz nalezalo do rzadkich cudów. Wiec postanowilam ze bede dawac tylko raz przed snem a potem butle...z wodą nie chciala, wiec rozwodniony sok - Alka w ogole jest uzalezniona od soku jabłkowego i jabłek. Kilka dni temu i na noc przy usypianiu dałam jej butle z kaszką....raz wypijała pół porcji (to jak na nią mega dużo), innym razem 3 łyki i szła lulu. Ale nie przynioslo to żadnego efektu....dalej budzi sie tak samo często. więc postanowilam, że moze sprobuje jej dawac MM w nocy, bo w dzien nigdy nie chce tego tknąć...i udało się. Tylko tu pytanie do mam karmiacych takim mlekiem...naprawde trzeba je zużyć w ciagu godziny od przygotowania a potem do zlewu? bo Alicja budzi sie naprawde często, i nieraz wypija duzo a nieraz prawie wcale tego mleka - przez całą noc łącznie zazwyczaj dwie butle, dwie i pół.... gdybym miala przygotowywac nowe mleko co godzine zbankrutowalabym i w ogole nie spala...Alicja zreszta tez, bo gdzies tak od 4 ma slabszy sen i nie spi gdy na dluzej odejde...

reklama
Ale ona za jednym razem wypija ok.30ml maksymalnie. Teraz już zrezygnowałam i daje jej ze 3 razy, zanim sama pojde spać mm, potem rozwodniony sok. próby podania wody,herbatki kończą się płaczem.

ale tego soku rozwodnionego to ona i ze 3 butle wychlać potrafi. np ostatniej nocy sporo płakała - prawdopodobnie zęby idą no i do tego ma katarek - i ciagle usypiala,przebudzala sie, dopiero jak wypila cała butle soku to wstalam w koncu mleko zrobic i po 20ml usnela.

wątpie by jej podpasowało takie rozwodnione mleko ( bo chociazby sok za bardzo rozwodniony już jest totalnie bee) ...ale spróbuje.

sie rozpisalam :p ale jeszcze jedno.... ja jej tak uparcie chcialam dawać mm w nocy, bo ona w dzień nie chce pić mleka, a z tego co wiem jest jakaś dzienna dawka którą dziecko musi tego mleka wypić.

Ostatnia edycja:
Do góry