reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią i mlekiem modyfikowanym

Sempe - pojęcia nie mam :)

U nas w nocy 3 razy pobudka.

W ogóle Agata nie chce modyfikowanego mleka pić - nie ssie smoczka więc butelki ze smoczkiem też nie rusza...
Myślałam, że to chodzi o smak mleka i zrobiłam na modyfikowanym kleik i zjadła ze smakiem. Więc nie wiem już - to chyba raczej kwestia podania. Spróbuję dziś podać trochę łyżeczką, jak łyknie to znaczy że kwestia butelki i smoczka.

Ech..

reklama
Sempe pobudki na 3 minuty to przecież nie pobudki :-D fajnie masz z butelki się dłużej ciągnie. Olka pije (tfu tfu piła bo od 3 nocy śpi do 4-5 rano;-)) z 10 minut jak nie lepiej

karolina a czemu ten hipp taki dobry? i czy wdzien tez hippa dajesz?
ooo już znalazłam to mleko na dobranoc hipp ! Wszafce znalazłam kaszkę na dobranoc z rossmana kosztowała nie pamiętam ile ale na pewno poniżej 10zł za250 g chyba spróbuję jej podać i zobaczymy czy dłużej pośpi.

Ostatnia edycja:
Podałam dziś jej 2 raz w życiu od czasu szpitala mm i źle mi z tym...wcale jej ta kaszka na bebilonie HA nie smakowała, zjadła na siłę i poszła od razu spać. Zrobiłam na 90 ml mm i tak ledwo zjadła, to nie za mało?
No nic taka kolej rzeczy:-(

Asia bebilon jest ciężki, stąd zjadła tylko 90ml, kupę też będziesz mieć twardszą, my przy Laurce doszliśmy na roczek do 150ml mm, tyle obecnie Nina zjada bebiko, ale co chyba nie odstawiasz jeszcze? jak wyzdrowiejesz dalej cyc, w ogóle ile chcesz karmić?

reklama
Zależy, ale biorąc pod uwagę moją tarczycę która przeszkadza mi zaciążyć to bym rok chciała karmić ale tylko to wieczorne i ranne zachować, mam nadzieje, że niedługo bez nocnych. Nie mam już tyle mleka po tym 4 dniach głodówki, nie ściągnę 250 ml do kaszki dziennie i jeszcze karmić raz.

Do góry