reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią i mlekiem modyfikowanym

No u nas udawało się dwa razy od złotego strzału, a jak będzie teraz zobaczymy. U nas cyc tylko nocami, zakupię hippa jak mi się bebilon skończy i zobaczymy.

reklama
Ze starszą testowałam różne mleka na awaryjne wyjścia czy do kaszek i jedynie hipp jej odpowiadał (np po nan dostała uczulenia na twarzy) więc teraz już bez testów było. Ale wiadomo co dziecko to inne preferencje i smak (w krk najtańsze mleko i słoiczki w auchanie są mój specjalista od zakupów domowych wszystkim dzieciowym powtarza ;-))

Karolina heh no szczęście, szczęście, zresztą teraz jak skończyłam karmić to noce przejął mąż, więc jak dla mnie może budzić się co pół h.. :-)

Asia znam dużo dzieci co na mm nie przesypiają nocy, więc nie jest to takie oczywiste, kwestia dziecka, wcale nie jest powiedziane, że przejdziesz na modyfikowane, to będzie spać ;-)

Kacper od jakichś 3 tygodni przesypia całe noce (od 20 do ok. 6.30-7). O 18 dostaje kaszke łyżeczką, lubi gęstą bobovity :tak: Przed samym snem cyc i jakoś się udaje :-):-) Wcześniej budził się na cyca 2-3 razy w nocy, mój organizm się tak przyzwyczaił do tego wstawania, że zdarza mi się teraz samej obudzić o takich porach jak było karmienie :szok:

Ech....u nas o przespanej nocy nie ma mowy. Cyc idzie powoli w odstawkę, bo wróciłam do pracy i pokarm zanika- odciągam 200ml na dobę teraz.
Kacper zjada na kolacje 150ml mleka i budzi się na jedzenie o 1 (dostaje cycowe) i o 5- dostaje mm. Pracuję do tego po 10h dziennie i jakby jestem ciut zmęczona.... Kacper płacze mi mocno w nocy i nie wiem o co chodzi. M dawał mu kaszkę ryżową do mleka i nie wiem czy go od niej brzuszek nie boli. Dziś da jaglaną i zobaczymy. Ale o przespanej nocy nawet nie marzę. Najdłużej pospał od 21 do 4.10.

Zazdroszczę Wam regularności. U nas te nocki jeszcze różniste. Raz się Tymek obudzi na jedzenie o 4:30 a innym razem dopiero jak go rano koło 6:20 budzę to je, sporadycznie sam się koło 6:00 obudzi... Ale ja na nieprzespane nocki absolutnie nie mam co narzekać. Dziecko anioł :-). A taka jedna 10-cio czy 15-tominutowa przerwa w śnie, od około czwartego miesiąca życia, to pikuś :tak:. Któreś z dziewczyn jakiś czas temu pisały o jakiejś kaszce na dobranoc, co cuda działa :-D ale nie wyłapałam co to za jedna... Muszę też takie specjalne na noc wypróbować. może wtedy się to unormuje u nas.

U nas też jeszcze nie cała noc przespana, Wiki dostaje cyca o 19tej, potem budzi się koło 2-3 i dostaje butle i budzi się koło 5 znów na cyca. Zaczynam się zastanawiać nad przejściem na butlę o 19tej i rozpoczęciem oszukiwania go wodą o 2-3...

Nasze noce też nie przespane co mi podobnie jak Dzag zupełnie nie przeszkadza. Ola zje w jakieś 3 minuty po 5 śpię dalej potem rano często nawet nie pamiętam który mnie obudził i po co ale tak ze 3 razy wstaję do któregoś. Nastawiona byłam na znacznie większe przeboje więc jestem mile zaskoczona mogę tak wstawać jeszcze 3 lata (co pewnie się sprawdzi)

Dzag mleko hipp noc zachwalamy z Aią ale u mnie znów częstsze pobudki i to ewidentnie z głodu. Rzuca się na flachę jak szczerbaty na suchary a wcześniej próbuję ją uśpić bo mi się z łóżka nie chce wychodzić głaskaniem ale nie działa :-D widać znów rośnie.

reklama
U nas dziś dwa razy w nocy cyc, mi też to nie przeszkadza, bo ona je na śpiocha, M mi ją przynosi i odnosi ale chciałabym zejść z piersi już. Dziś mało mamy zjadła na śniadanie i marudziła po 2 h, ale ani cyca ani butelki nie chciała, podałam trochę obiadku i zasnęła podczas jedzenia.

Do góry