reklama
Ze starszą testowałam różne mleka na awaryjne wyjścia czy do kaszek i jedynie hipp jej odpowiadał (np po nan dostała uczulenia na twarzy) więc teraz już bez testów było. Ale wiadomo co dziecko to inne preferencje i smak (w krk najtańsze mleko i słoiczki w auchanie są mój specjalista od zakupów domowych wszystkim dzieciowym powtarza ;-))
Karolina heh no szczęście, szczęście, zresztą teraz jak skończyłam karmić to noce przejął mąż, więc jak dla mnie może budzić się co pół h.. :-)
Asia znam dużo dzieci co na mm nie przesypiają nocy, więc nie jest to takie oczywiste, kwestia dziecka, wcale nie jest powiedziane, że przejdziesz na modyfikowane, to będzie spać ;-)
Asia znam dużo dzieci co na mm nie przesypiają nocy, więc nie jest to takie oczywiste, kwestia dziecka, wcale nie jest powiedziane, że przejdziesz na modyfikowane, to będzie spać ;-)
malinka1980
Fanka BB :)
Kacper od jakichś 3 tygodni przesypia całe noce (od 20 do ok. 6.30-7). O 18 dostaje kaszke łyżeczką, lubi gęstą bobovity Przed samym snem cyc i jakoś się udaje :-):-) Wcześniej budził się na cyca 2-3 razy w nocy, mój organizm się tak przyzwyczaił do tego wstawania, że zdarza mi się teraz samej obudzić o takich porach jak było karmienie
Ech....u nas o przespanej nocy nie ma mowy. Cyc idzie powoli w odstawkę, bo wróciłam do pracy i pokarm zanika- odciągam 200ml na dobę teraz.
Kacper zjada na kolacje 150ml mleka i budzi się na jedzenie o 1 (dostaje cycowe) i o 5- dostaje mm. Pracuję do tego po 10h dziennie i jakby jestem ciut zmęczona.... Kacper płacze mi mocno w nocy i nie wiem o co chodzi. M dawał mu kaszkę ryżową do mleka i nie wiem czy go od niej brzuszek nie boli. Dziś da jaglaną i zobaczymy. Ale o przespanej nocy nawet nie marzę. Najdłużej pospał od 21 do 4.10.
Kacper zjada na kolacje 150ml mleka i budzi się na jedzenie o 1 (dostaje cycowe) i o 5- dostaje mm. Pracuję do tego po 10h dziennie i jakby jestem ciut zmęczona.... Kacper płacze mi mocno w nocy i nie wiem o co chodzi. M dawał mu kaszkę ryżową do mleka i nie wiem czy go od niej brzuszek nie boli. Dziś da jaglaną i zobaczymy. Ale o przespanej nocy nawet nie marzę. Najdłużej pospał od 21 do 4.10.
Zazdroszczę Wam regularności. U nas te nocki jeszcze różniste. Raz się Tymek obudzi na jedzenie o 4:30 a innym razem dopiero jak go rano koło 6:20 budzę to je, sporadycznie sam się koło 6:00 obudzi... Ale ja na nieprzespane nocki absolutnie nie mam co narzekać. Dziecko anioł :-). A taka jedna 10-cio czy 15-tominutowa przerwa w śnie, od około czwartego miesiąca życia, to pikuś . Któreś z dziewczyn jakiś czas temu pisały o jakiejś kaszce na dobranoc, co cuda działa ale nie wyłapałam co to za jedna... Muszę też takie specjalne na noc wypróbować. może wtedy się to unormuje u nas.
katjusza77
szczęśliwa mama :-)
U nas też jeszcze nie cała noc przespana, Wiki dostaje cyca o 19tej, potem budzi się koło 2-3 i dostaje butle i budzi się koło 5 znów na cyca. Zaczynam się zastanawiać nad przejściem na butlę o 19tej i rozpoczęciem oszukiwania go wodą o 2-3...
kakakarolina
Fanka BB :)
Nasze noce też nie przespane co mi podobnie jak Dzag zupełnie nie przeszkadza. Ola zje w jakieś 3 minuty po 5 śpię dalej potem rano często nawet nie pamiętam który mnie obudził i po co ale tak ze 3 razy wstaję do któregoś. Nastawiona byłam na znacznie większe przeboje więc jestem mile zaskoczona mogę tak wstawać jeszcze 3 lata (co pewnie się sprawdzi)
Dzag mleko hipp noc zachwalamy z Aią ale u mnie znów częstsze pobudki i to ewidentnie z głodu. Rzuca się na flachę jak szczerbaty na suchary a wcześniej próbuję ją uśpić bo mi się z łóżka nie chce wychodzić głaskaniem ale nie działa widać znów rośnie.
Dzag mleko hipp noc zachwalamy z Aią ale u mnie znów częstsze pobudki i to ewidentnie z głodu. Rzuca się na flachę jak szczerbaty na suchary a wcześniej próbuję ją uśpić bo mi się z łóżka nie chce wychodzić głaskaniem ale nie działa widać znów rośnie.
reklama
U nas dziś dwa razy w nocy cyc, mi też to nie przeszkadza, bo ona je na śpiocha, M mi ją przynosi i odnosi ale chciałabym zejść z piersi już. Dziś mało mamy zjadła na śniadanie i marudziła po 2 h, ale ani cyca ani butelki nie chciała, podałam trochę obiadku i zasnęła podczas jedzenia.
Podziel się: