reklama
Co zrobić jak dzieć nie chce pić mleka z butelki? Butelka ostatnio służy do zabawy. Zawsze jak wychodziłam z domu to mama dawała jej mleko (mm lub moje) z butli a teraz nic z butli nie chce. Przedtem wodę z butli piła a teraz tylko słodkie herbatki ewentualnie wypije. Dawałam Bebiko (wiem że to słabe mleko ale skoro karmiłam głównie piersią to się tym nie przejmowałam i moja lekarka mnie w tym popierała).
Zmieniła mi mleko na HA ale ono jest gorzkie i chyba wróce do zwykłego
tylko do jakiego??? bo chciałabym już powoli odstawiać od piersi. Generalnie nie wiem ile z piersi zjada ale wydaje mi sie że ona mało je.
A ile mm 1 zjadały Wasze dzieci a ile mm 2? Czy to się o dużo zmieniło?
Ja chyba jeszcze pokombinuję z butelkami i smoczkami i zobaczymy.
Zmieniła mi mleko na HA ale ono jest gorzkie i chyba wróce do zwykłego
tylko do jakiego??? bo chciałabym już powoli odstawiać od piersi. Generalnie nie wiem ile z piersi zjada ale wydaje mi sie że ona mało je.
A ile mm 1 zjadały Wasze dzieci a ile mm 2? Czy to się o dużo zmieniło?
Ja chyba jeszcze pokombinuję z butelkami i smoczkami i zobaczymy.
Ja wczoraj dałam mleko z niekapka i wypił ponad 100ml. Ostatnio ciężko mu było w ogóle samo mleko dać,więc to sukces.
I ja kupiłam bebiko-Nan mu nie smakuje. Jeszcze chwile pokarmię swoim mlekiem,ale to kwestia czasu...
I ja kupiłam bebiko-Nan mu nie smakuje. Jeszcze chwile pokarmię swoim mlekiem,ale to kwestia czasu...
Wczoraj była głodna mama podała jej butlę wypiła tylko 60ml mleka 2. A po pół godz. chętnie zjadła łyżeczką 120ml kaszki mleczno ryżowej podanej łyżeczką. Chyba jeszcze muszę ściągać mleko w nocy żeby zobaczyć czy w nocy moje mleko z butli wypije i ile ja jeszcze go mam.
Dodam jeszcze że kuzynki córeczka słabo przybierała na wadze i lekarz kazał zmienić bebiko na enfamil bo bardziej treściwe. W dodatku u nich był jeszcze problem ulewania więc ar i są bardzo zadowoleni.
Dodam jeszcze że kuzynki córeczka słabo przybierała na wadze i lekarz kazał zmienić bebiko na enfamil bo bardziej treściwe. W dodatku u nich był jeszcze problem ulewania więc ar i są bardzo zadowoleni.
Ostatnia edycja:
za nami 8 dni bez piersi w dzien:-) pije mleko z kubka lub łyżeczką, ok 110-150ml podaje bebilon pepti z bebilon ha dodaje zawsze 1-2miarki kaszki dla lepszego smaku pije i jest zadowolony, tylko musiałam zmienic technike usypiania, bo tak to przy piersi prawie zasypiał i go odkładałam a teraz się troszke drze więc lulam go w wózku z jego ulubioną szmatą:-)
ale teraz moje pytanie bo w tej materii jestem zupełnie zielona mimo 5dzieci!
jak mam zacząć odstawiać piers w nocy? pije ze 3 razy budzi się od razu przystawiam pije jakies 3min i spi dalej kolejne 3-4h...
próbowałam mu dać przez sen butelke, menda wyczuwa smoczek i nie chce
ale teraz moje pytanie bo w tej materii jestem zupełnie zielona mimo 5dzieci!
jak mam zacząć odstawiać piers w nocy? pije ze 3 razy budzi się od razu przystawiam pije jakies 3min i spi dalej kolejne 3-4h...
próbowałam mu dać przez sen butelke, menda wyczuwa smoczek i nie chce
Sempe u nas mąż po prostu w nocy butelkę dał i tyle, sama odrzuciła całkiem cycka, zero płaczu, do smoka właśnie się przekonała od 2 dni ;-)
ktoś pytał ile mleka zjadają, moja Młoda zjada po 5 x 120-150ml, do tego kaszkę rano ok 100ml i obiadek do 200ml, rozżarło się moje dziecko
ktoś pytał ile mleka zjadają, moja Młoda zjada po 5 x 120-150ml, do tego kaszkę rano ok 100ml i obiadek do 200ml, rozżarło się moje dziecko
Sempe jak znajdziesz jakieś rozwiązanie żeby odstawić pierś w nocy to daj znać,my dziś 3 razy pobudka na cyca Jak noworodek...
irisson ja próbowałam w nocy z butelka i niestety wyczuła smoczek i ryk. Masz szczęście :-)
Chyba trzeba się pogodzić z karmieniem 5 lat
irisson ja próbowałam w nocy z butelka i niestety wyczuła smoczek i ryk. Masz szczęście :-)
Chyba trzeba się pogodzić z karmieniem 5 lat
reklama
u nas wszelkie próby podania w nicy butelki przez kogokolwiek nie dają rezultatu, nasze dzieci zaczeły przesypiać noce bez picia mleka po 1,5roku...
nie chce tak długo karmic w nocy! super jestem zadowolona ze nam tak dobrze w dzien poszło, pije 2xdziennie ok 110-150ml mleka i raz kaszke na gęsto ok 150ml więc razem ok 400-450... dzienna dawka ok:-)
zastanawiam się czy jak się obudzi to mam mu dać z kubka wypić? podejrzewam ze może się rozbudzic i 3h bedzie hasał...
nie chce tak długo karmic w nocy! super jestem zadowolona ze nam tak dobrze w dzien poszło, pije 2xdziennie ok 110-150ml mleka i raz kaszke na gęsto ok 150ml więc razem ok 400-450... dzienna dawka ok:-)
zastanawiam się czy jak się obudzi to mam mu dać z kubka wypić? podejrzewam ze może się rozbudzic i 3h bedzie hasał...
Podziel się: