reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią i mlekiem modyfikowanym

ja pamiętam że przy Majce tak miałam że parę dni nie chciała jeść z cycka i walczyłam z nią i dosłownie na siłe ją przystawiałam. Nie wiem czy jej wtedy ząbki nie szły.... może to jest przyczyna?

reklama
zjadła :) i poprzytulała się do mamy , poprostu się przestraszyłam bo na początku tak było. Oby tak dalej.

Co zrobić jak dzieć nie chce pić mleka z butelki? Butelka ostatnio służy do zabawy. Zawsze jak wychodziłam z domu to mama dawała jej mleko (mm lub moje) z butli a teraz nic z butli nie chce. Przedtem wodę z butli piła a teraz tylko słodkie herbatki ewentualnie wypije. Dawałam Bebiko (wiem że to słabe mleko ale skoro karmiłam głównie piersią to się tym nie przejmowałam i moja lekarka mnie w tym popierała).

Zmieniła mi mleko na HA ale ono jest gorzkie i chyba wróce do zwykłego
tylko do jakiego??? bo chciałabym już powoli odstawiać od piersi. Generalnie nie wiem ile z piersi zjada ale wydaje mi sie że ona mało je.

A ile mm 1 zjadały Wasze dzieci a ile mm 2? Czy to się o dużo zmieniło?

Ja chyba jeszcze pokombinuję z butelkami i smoczkami i zobaczymy.

Ja wczoraj dałam mleko z niekapka i wypił ponad 100ml. Ostatnio ciężko mu było w ogóle samo mleko dać,więc to sukces.
I ja kupiłam bebiko-Nan mu nie smakuje. Jeszcze chwile pokarmię swoim mlekiem,ale to kwestia czasu...

Wczoraj była głodna mama podała jej butlę wypiła tylko 60ml mleka 2. A po pół godz. chętnie zjadła łyżeczką 120ml kaszki mleczno ryżowej podanej łyżeczką. Chyba jeszcze muszę ściągać mleko w nocy żeby zobaczyć czy w nocy moje mleko z butli wypije i ile ja jeszcze go mam.

Dodam jeszcze że kuzynki córeczka słabo przybierała na wadze i lekarz kazał zmienić bebiko na enfamil bo bardziej treściwe. W dodatku u nich był jeszcze problem ulewania więc ar i są bardzo zadowoleni.

Ostatnia edycja:
za nami 8 dni bez piersi w dzien:-) pije mleko z kubka lub łyżeczką, ok 110-150ml podaje bebilon pepti z bebilon ha dodaje zawsze 1-2miarki kaszki dla lepszego smaku pije i jest zadowolony, tylko musiałam zmienic technike usypiania, bo tak to przy piersi prawie zasypiał i go odkładałam a teraz się troszke drze więc lulam go w wózku z jego ulubioną szmatą:-)

ale teraz moje pytanie bo w tej materii jestem zupełnie zielona mimo 5dzieci!

jak mam zacząć odstawiać piers w nocy? pije ze 3 razy budzi się od razu przystawiam pije jakies 3min i spi dalej kolejne 3-4h...
próbowałam mu dać przez sen butelke, menda wyczuwa smoczek i nie chce

Ja dziś zamówiłam w aptece bebilon HA n razie ( w 4 aptekach nie było) i odstawiam pierś w dzień, w nocy cycujemy 3 razy więc sempe nie pomogę. Ja po prostu myślę, że jak zacznie przesypiać noce to skończy się jedzenie cyca w nocy.

Sempe u nas mąż po prostu w nocy butelkę dał i tyle, sama odrzuciła całkiem cycka, zero płaczu, do smoka właśnie się przekonała od 2 dni ;-)

ktoś pytał ile mleka zjadają, moja Młoda zjada po 5 x 120-150ml, do tego kaszkę rano ok 100ml i obiadek do 200ml, rozżarło się moje dziecko :-D

Sempe jak znajdziesz jakieś rozwiązanie żeby odstawić pierś w nocy to daj znać,my dziś 3 razy pobudka na cyca :dry: Jak noworodek...
irisson ja próbowałam w nocy z butelka i niestety wyczuła smoczek i ryk. Masz szczęście :-)

Chyba trzeba się pogodzić z karmieniem 5 lat :-D

reklama
u nas wszelkie próby podania w nicy butelki przez kogokolwiek nie dają rezultatu, nasze dzieci zaczeły przesypiać noce bez picia mleka po 1,5roku...

nie chce tak długo karmic w nocy! super jestem zadowolona ze nam tak dobrze w dzien poszło, pije 2xdziennie ok 110-150ml mleka i raz kaszke na gęsto ok 150ml więc razem ok 400-450... dzienna dawka ok:-)

zastanawiam się czy jak się obudzi to mam mu dać z kubka wypić? podejrzewam ze może się rozbudzic i 3h bedzie hasał...

Do góry