reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersią i mlekiem modyfikowanym

Ja też 3 razy wstaję w nocy. I też już na rzęsach chodzę. Starsza Hania tak się nie budziła w nocy już a też karmiłam ją piersią.

reklama
asia ja też polwoli chcę (nie chcę) odstawić małą (planuje sięo drugie starać a nie chę karmić i być w ciąży) , z tym że ja za dnia 3-4 razy jeszcze daje pierś !, ale od paru dni daje jej ok 23 mm Nan HA , (chyba na enfamil przejdziemy) . Chyba lepiej śpi, wcześniej wstawała co 1,5 -2 godz nawet i tylko pierś ją uspakajała, teraz budzi się 2-3 razy w nocy ale pierś daje jej tylko raz . Mam nadzieję że te bezcyckowe pobudki zanikną z czasem. I mam tak samo , ciężko mi zakończyć karmienie :(

Ostatnia edycja:
Ja też już nie daje rady,szczególnie,że chodzę już do pracy. Wieczorny kleik jej nic nie daje i tak się budzi. Może chce jej się tylko pić, tylko co jej dać jak nie toleruje butelki? :no: Szukam jakiś niekapków,ale jeśli nie ciągnie butli to raczej z tego też nie wypije :baffled:

Ja też 3 razy wstaję w nocy. I też już na rzęsach chodzę. Starsza Hania tak się nie budziła w nocy już a też karmiłam ją piersią.

ja tez karmie co najmniej 3 razy, Majka mi przesypiala noce odkad skonczyla miesiac, ale wlasnie jak skonczyla pol roczku to sie tak zaczela wybudzac Tymek mi jeszcze nigdy nocy nie przespal :/ Ale ja obstawiam ze u nas to zeby, mamy juz jednego i widze ze bardzo cierpi mlody, rece w paszczy, i tak bidulek zawodzi, nawet nie wrzeszczy tylko tak autentycznie placze ze serce sie kraje

Asia bebilon to nutricia a nutricia to nestle ;-) (nie wiem czy enfamil też nie na pewno nan i gerber) Ten hip noc nie ma probiotyków. Ma płatki ryżowe i gryczane. zastanawiałam się dlaczego po tym ola śpi a jak dostała kleik to nie śpi i doszłam do wniosku że to o konsystencję chodzi jak dodam kleiku to się robi gęściejsze i się budzi bo jej się pić chce a to jest dalej rzadkie no i się nie budzi. Probiotyki ma hipp zwykły ten daję rano mnie w hipie przekonuję że jest z eko krów:rofl2: bo ja lubię eko

o kurcze ale macie hopki, u nas bezproblemowo, Młoda ponad tydzień je 22 i śpi do 6, nawet teraz jak jesteśmy u teściowej ;-)

karolina, czyli kupić zwykły hipp i ten na noc? Mam gina w maju i chce już wtedy być w ciąży po świętach kończymy cyca. Gdyby nie zaplanowana prokreacja karmiłabym do roku. Wiadomo, że mleko matki jest szycbiej trawione i rzadko które dziecko prześpi noc karmione tylko na cycu, a wiadomo cyc najlepszy więc mi tam wstawanie by tak nie przeszkadzało, skoro jest to dla mniej najlepsze ale już żeby być w kolejne ciąży okres muszę mieć, a u mnie nawet przy przerwach 12 h nic a nic żadnych oznak owulacji.

irisson, to nic nadzyczajnego jak jest na mm, my tu wszystkie co karminy cycem wstajemy po 3 razy.

Asia no ja ci mogę polecić. Jak Ci nie pośpi dłużej to zwalimy na Aię to ona zaczęła ;-)
Ja cię ciekawe czy zaskoczycie tak za pierwszym razem:)) u mnie pierwsza ciąża była od szlagu ale druga już nie :( ja chciałam być majówką ale nie wyszło

Irisson moja nawet na mm potrafi się 2 razy obudzić;-) także irisson chwal sobie bo masz farta;-) (teraz śpi od 22 do 4 ewentualnie od 23 do 5 ale wolę pierwszą opcję bp wtedy mi jeszcze zaśnie a jak wstanie o 5 to już doopa. To jest u nas przespana noc.

karolina, ale z tego co pamiętam to na cycu irisson karmiła nawet więcej niż 3 razy więc o to mi chodzi.
Spróbuje tego hippa, ale na razie tego na dzień.

reklama
A co ja mam powiedzieć? Flachę z mlekiem hipp z kaszką jaglaną już od 2 mies na noc dostaje, staram się robić taką konsystencję jak mają te mleka z płatkami a w nocy budzi się na cyca trylion razy, efekt jest taki że wylądował u nas w łóżku bo ja już nie miałam siły wstawać non stop w nocy. Teraz nie wstaje ale jestem cała połamana bo młodzieniec się rozwala w całym łóżku i najwygodniej mu z nogami na mnie spać grrrryyyy. Chętnie bym go już odstawiła ale pomysłu mi brak na realizacje tego planu (dostawał w nocy mleko jak się budził ale cyc i tak musi być a nie żaden smoczek). Starszą karmiłam prawie 1,5 roku nawet po powrocie do pracy, odstawiać nie musiałam bo laura stwierdziła, że już nie ma czasu na cycka :-D
kakakarolina mój chłopaczek (tzn córeczka miała być ;-)) też miał być majowo czerwcowy hehehe na ale u mnie wszystko leżało przez to karmienie takie długie chyba.... Asia trzymam kciuki żeby za pierwszym razem się udało, ja dobrze wspominam niemowlaka zimową porą.

Do góry