reklama
asia ja też polwoli chcę (nie chcę) odstawić małą (planuje sięo drugie starać a nie chę karmić i być w ciąży) , z tym że ja za dnia 3-4 razy jeszcze daje pierś !, ale od paru dni daje jej ok 23 mm Nan HA , (chyba na enfamil przejdziemy) . Chyba lepiej śpi, wcześniej wstawała co 1,5 -2 godz nawet i tylko pierś ją uspakajała, teraz budzi się 2-3 razy w nocy ale pierś daje jej tylko raz . Mam nadzieję że te bezcyckowe pobudki zanikną z czasem. I mam tak samo , ciężko mi zakończyć karmienie
Ostatnia edycja:
Ja też już nie daje rady,szczególnie,że chodzę już do pracy. Wieczorny kleik jej nic nie daje i tak się budzi. Może chce jej się tylko pić, tylko co jej dać jak nie toleruje butelki? Szukam jakiś niekapków,ale jeśli nie ciągnie butli to raczej z tego też nie wypije
gosha_88
Fanka BB :)
Ja też 3 razy wstaję w nocy. I też już na rzęsach chodzę. Starsza Hania tak się nie budziła w nocy już a też karmiłam ją piersią.
ja tez karmie co najmniej 3 razy, Majka mi przesypiala noce odkad skonczyla miesiac, ale wlasnie jak skonczyla pol roczku to sie tak zaczela wybudzac Tymek mi jeszcze nigdy nocy nie przespal :/ Ale ja obstawiam ze u nas to zeby, mamy juz jednego i widze ze bardzo cierpi mlody, rece w paszczy, i tak bidulek zawodzi, nawet nie wrzeszczy tylko tak autentycznie placze ze serce sie kraje
kakakarolina
Asia bebilon to nutricia a nutricia to nestle ;-) (nie wiem czy enfamil też nie na pewno nan i gerber) Ten hip noc nie ma probiotyków. Ma płatki ryżowe i gryczane. zastanawiałam się dlaczego po tym ola śpi a jak dostała kleik to nie śpi i doszłam do wniosku że to o konsystencję chodzi jak dodam kleiku to się robi gęściejsze i się budzi bo jej się pić chce a to jest dalej rzadkie no i się nie budzi. Probiotyki ma hipp zwykły ten daję rano mnie w hipie przekonuję że jest z eko krów bo ja lubię eko
karolina, czyli kupić zwykły hipp i ten na noc? Mam gina w maju i chce już wtedy być w ciąży po świętach kończymy cyca. Gdyby nie zaplanowana prokreacja karmiłabym do roku. Wiadomo, że mleko matki jest szycbiej trawione i rzadko które dziecko prześpi noc karmione tylko na cycu, a wiadomo cyc najlepszy więc mi tam wstawanie by tak nie przeszkadzało, skoro jest to dla mniej najlepsze ale już żeby być w kolejne ciąży okres muszę mieć, a u mnie nawet przy przerwach 12 h nic a nic żadnych oznak owulacji.
irisson, to nic nadzyczajnego jak jest na mm, my tu wszystkie co karminy cycem wstajemy po 3 razy.
irisson, to nic nadzyczajnego jak jest na mm, my tu wszystkie co karminy cycem wstajemy po 3 razy.
kakakarolina
Asia no ja ci mogę polecić. Jak Ci nie pośpi dłużej to zwalimy na Aię to ona zaczęła ;-)
Ja cię ciekawe czy zaskoczycie tak za pierwszym razem) u mnie pierwsza ciąża była od szlagu ale druga już nie ja chciałam być majówką ale nie wyszło
Irisson moja nawet na mm potrafi się 2 razy obudzić;-) także irisson chwal sobie bo masz farta;-) (teraz śpi od 22 do 4 ewentualnie od 23 do 5 ale wolę pierwszą opcję bp wtedy mi jeszcze zaśnie a jak wstanie o 5 to już doopa. To jest u nas przespana noc.
Ja cię ciekawe czy zaskoczycie tak za pierwszym razem) u mnie pierwsza ciąża była od szlagu ale druga już nie ja chciałam być majówką ale nie wyszło
Irisson moja nawet na mm potrafi się 2 razy obudzić;-) także irisson chwal sobie bo masz farta;-) (teraz śpi od 22 do 4 ewentualnie od 23 do 5 ale wolę pierwszą opcję bp wtedy mi jeszcze zaśnie a jak wstanie o 5 to już doopa. To jest u nas przespana noc.
reklama
A co ja mam powiedzieć? Flachę z mlekiem hipp z kaszką jaglaną już od 2 mies na noc dostaje, staram się robić taką konsystencję jak mają te mleka z płatkami a w nocy budzi się na cyca trylion razy, efekt jest taki że wylądował u nas w łóżku bo ja już nie miałam siły wstawać non stop w nocy. Teraz nie wstaje ale jestem cała połamana bo młodzieniec się rozwala w całym łóżku i najwygodniej mu z nogami na mnie spać grrrryyyy. Chętnie bym go już odstawiła ale pomysłu mi brak na realizacje tego planu (dostawał w nocy mleko jak się budził ale cyc i tak musi być a nie żaden smoczek). Starszą karmiłam prawie 1,5 roku nawet po powrocie do pracy, odstawiać nie musiałam bo laura stwierdziła, że już nie ma czasu na cycka
kakakarolina mój chłopaczek (tzn córeczka miała być ;-)) też miał być majowo czerwcowy hehehe na ale u mnie wszystko leżało przez to karmienie takie długie chyba.... Asia trzymam kciuki żeby za pierwszym razem się udało, ja dobrze wspominam niemowlaka zimową porą.
kakakarolina mój chłopaczek (tzn córeczka miała być ;-)) też miał być majowo czerwcowy hehehe na ale u mnie wszystko leżało przez to karmienie takie długie chyba.... Asia trzymam kciuki żeby za pierwszym razem się udało, ja dobrze wspominam niemowlaka zimową porą.
Podziel się: