reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naturalne, diety mam

Sory dziewczyny ze sie wtracam jestem z marcowek ale urodzilam lutym.
Czy nie mialy byscie nic przeciwko zebym czasem zajrzala a nawet napisala?

Mala wlasnie nie placze,tylko steka.
Stwiardzam ze lekarze w Holandii to jedna wielka pomylka.Nie bylo mojego rodzinnego tylko stazystka i po obejrzeniu malej zapytala mnie czy nie wiem co moze byc przyczyna,tego ze ona nie je?:szok:Szok po prostu,to ja mam wiedziec??Stwierdzila,ze mala wyglada na zdrowa i musze isc do consultatiebureau,bo oni maja rozne ekspertyzy i moze mi pomoga a tak wogole to powinnam przejsc na mleko modyfikowane dla alergikow i zobaczyc co bedzie sie dzialo:wściekła/y:Ja chyba wyjde z siebie.Nie jem nic nowego a ona najwyrazniej ma mega bole brzucha za kazdym razem jak tylko wezmie butelke do buzi,dostaje jakis skurcz w zoladku.Napisalam na te porade w godzine a lekarz mi odpisal,ze to bardzo niepokojace objawy i mam natychmist isc do pediatry.A tu dostalam tylko masc na egzeme jak to madra pani stazystka nazwala i koniec.Ide zaraz do tego consultatie bureau,gdzie robia szczepienia dzieciakom i nie wyjde dopoki mi ktos nie pomoze;-)

my mieszkamy w Irlandii i tez ze sluzba zdrowia nie zaciekawie,no ale do rzeczy.
Moj synek w piatek skonczy 3m i ma tak jak twoja mala.
Czasami nie moge go nakarmic,drze sie jak by go ze skury obdzierali i je malo.
Bylam u lekarza ale Polki i powiedziala ze maly kiedys byl przekarmiany i dlatego tak jest:baffled:
troche bylo lepiej teraz znow gorzej:baffled:.
od wczoraj 21ostatnie karmienie do 10 rano zjadl tylko 200ml.
2 tyg temu wazyl 4980g.

reklama
Kamylka :tak: opieka w Polsce wcale nie lepsza.... mnie pani neonatolog powiedziala ze maly ma kolki, a problemy z kupka to mam dawac kopre wloski (ktory daje juz ponad miesiac i nic!!!) a jak nie zadziala to rumianek albo sok z jablek :baffled: Po rumianku widze poprawe w robieniu kupek ale bole brzucha sa nadal i nie wygladaj mi na kolke bo zachowuje sie tak podczas proby karmienia czyli wyraznie cos mu dokucza gdy mus ssac :confused: Mysle sobie ze moze cos w buzi mu sie zrobilo (rana, zadrapanie, jakas infekcja) albo w przelyku, ale golym okiem nic niepokojacego nie widac.

ewelcia86 forum jest dla kazdego :tak:
czy lekarz wyjasnil ci jakos to przekarmiania dziecka?
moja znajoma miala przypadek z synem taki ze maly nie chcial czasem jesc, ale dopiero jak mial ponad rok to mu wykryli cos takiego ze w zoladku mu sie cos nie domykalo po jedzniu :confused: okazalo sie ze to wlasnie stalo sie poniewaz byl przekarmiany i miewal zbyt przepelniony zoladek...
No a zanim to wykryli to podejrzewali alergie, skaze bialkowa, i inne cuda wymyslali lekarze :baffled:

Nimfi wlasnie mi nie wyjasnila tylko powiedziala ze byl przekarmiany,bo kiedys rzeczywiscie duzo jadl.
Zapomnialam napisac ze karmie mlekiem modyfikowanym i nie w tym watku troszke zaczelam ale akurat przeczytalam to co Kamylka napisala

ewelcia86 no wiec lekarz powinien wam zalecic jakis sposob postepowania? :baffled: przeciez nie moze byc tak zeby dziecko nie jadlo tylko wrzeszczalo :sorry2: ja gdy karmie butelka (daje herbatki) to nigdy nie mam problemu :tak: zawsze za nia chwyta i ze smakiem zajada:-p

Moj herbatki to tez pije i to ze smakiem ale mleku mowi beeeee.
kazala mi tylko zmienic mleko na Bebilon Comfort u nas (aptamil) bo zawiera kwas mrowkowy.
W sumie to on sie nie drze nono-stop tylko jak nadchodzi pora karmienia to wtedy sa cyrki,jak juz sie zmeczy i przysypia to wtedy udaje mi sie go nakarmic:baffled:.
Czasami sama nie wiem kiedy jest glodny:baffled:

nimfii, a probowalas wodę koperkową?? taką gotowa w aptece sie kupuje. Mojej małej herbatki koperkowe tez nie pomagały, a ta woda pomogła.

ewelcia86 Maciek tez w czasie karmien histeryzuje :tak::tak: tak to jest zlote dziecko :-D tylko jak jest zmeczony to jeszcze trudniej go nakarmic

izabelkia nie probowalam... za to dawalam Plantex, koper wloski, Acidolac, Esputicon, i jak na razie tylko rumianek dal jakas poprawe.... wczoraj po raz pierwszy podalam mu herbatke wspomagajaca trawienie Hipp :-D no i od tej pory spokuj.... :-D:-D oby tak zostalo:tak:

hipp herbatka wspomagajaca trawienie z koprem wloskim, rumiankiem i anyzem :tak: tez licze na to ze anyżek coś ruszy jelitka malego :tak: bo rumianek pomogł na kupki ale wzdecia pozostaly :baffled:

teraz sobie spokojnie spi maly juz 6 godzine :szok: gdybym wiedziala ze tyle pospi to bym sie zajela czyms np obiad :-) a tak to pewnie zaraz sie obudzi i znow bedzie noszenie na raczkach

reklama
Fajnie ze tak dlugo spi:tak:.
moj sie budzi o 7 rano i koniec spania,a potem tylko drzemie na dworzu no czasami zasnie to wtedy troche odpoczne i cos w domu zrobie.
W domu w dzien za nic w swiecie nie chce spac.
teraz sie darl troszke bo minela pora kiedy wychodzimy na dwor a na dworze troche chlodno,dalam mu smoka i lezy zaraz go ubieram i ide chociaz na troche bo mnie zamorduje:nerd:

Do góry