reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naturalne, diety mam

my nie mamy tak ustalonego rytmu dnia... na pole wychodzimy wtedy gdy mamy mozliwosc np jak maz wroci z pracy, albo jak sie wybieram na zakupy :tak:

no a taka dluga drzemka w ciagu dnia mu sie zdarza po raz pierwszy chyba :-p do tej pory max 5 godzin bylo. jest spokojny, widac najedzony, wiec ciesze sie puki moge :tak::-D

Juz wiecej zjadlam od rana niz synek :-p sniadanie, ciasto toffie teraz jem racuszki z jablkami na obiad :-p mniam! a on nawet nie mial okazji swojej porannej herbatki wypic bo po karmieniu od razu mi zasnol

reklama
Sory dziewczyny ze sie wtracam jestem z marcowek ale urodzilam lutym.
Czy nie mialy byscie nic przeciwko zebym czasem zajrzala a nawet napisala?

my mieszkamy w Irlandii i tez ze sluzba zdrowia nie zaciekawie,no ale do rzeczy.
Moj synek w piatek skonczy 3m i ma tak jak twoja mala.
Czasami nie moge go nakarmic,drze sie jak by go ze skury obdzierali i je malo.
Bylam u lekarza ale Polki i powiedziala ze maly kiedys byl przekarmiany i dlatego tak jest:baffled:
troche bylo lepiej teraz znow gorzej:baffled:.
od wczoraj 21ostatnie karmienie do 10 rano zjadl tylko 200ml.
2 tyg temu wazyl 4980g.
Moja Luiza sie wlasnie nie drze,tylko steka i kwili ale ewidentnie z glodu kwili.Jak zlapie butle to zaciegnie i za chwile dostaje skurcz i ja odrzuca a glowa jej lata na wszystki estrony i juz koniec karmienia.Karmie ja w nocy,ale zje na raz 20ml i spi,potem znow z 15ml i koniec.Przez te marsze nocne dom stoi na glowie.Dodatkowo sa wykwity skorne.Bylam z nia teraz ,ale mamy wizyte na jutro w tym nieszczesnym biurze konsultacyjnym.Lekarka jak ja w biegu zobaczyla to powiedziala ,ze jak widzi jej twarz to ma wrazenie,ze to alergia pokarmowa i wcale nie trzeba wprowadzac nowosci,bo czesto ono wychodzi w 3 miesiacu i moze byc to uczulenie na konserwanty,ktore raczej trudno wyeliminowac ale zobaczy to jutro,bo na dizsiaj jest komplet dzieci do szczepienia i nie ma czasu:zawstydzona/y:No nic,czekam ;-)

Kamylka no u mnie tez tak ze zlapie butle ciagnie a za chwile puszcza i wrzeszczy i czasami trudno go uspokoic:baffled:.
Dzis bylismy u pielegniarki i stwierdzila ze wszystko jest ok:baffled:tak jasne jak maly od wczoraj 21godziny zjadl do teraz (przed 16)260ml:baffled:.
Kazala mi zapisywac przez tydzien pory karmienia i ilosc i w nastepny piatek znow mamy jechac.Powiedziala ze jak sie nie poprawi to ona ma pomysl-tak jasne!!!ciekawe jaki!!???
Najwazniejsze jest teraz ze nie spada z wagi.
jak powiedzialam ze chetnie pije herbatke i wode to powiedziala ze mam ograniczyc do 50ml dziennie a podac wiecej mleka!!!!
ciekawe jak mam to zrobic!!!jak on czasami poczuje smak mleka to sie drze a herbatke ciagnie

No nie mówcie mi takich rzeczy że nie będą chciały odciągniętego mleka. Ja mam z 10 litrów w zamrażarce:baffled:

:szok::szok::szok:

Sory dziewczyny ze sie wtracam jestem z marcowek ale urodzilam lutym.
Czy nie mialy byscie nic przeciwko zebym czasem zajrzala a nawet napisala?

Ewelcia witaj na naszym forum. :-) Jasne, że możesz z nami pisać! Czuj się jak u siebie. ;-)

A może Twojemu synkowi po prostu mleczko nie smakuje???

Nimfii może to kryzys laktacyjny? Postaraj się nie dawać małemu butli tylko przystawiać częściej do piersi. Najlepiej wybierz się do poradni laktcyjnej, tam Ci na pewno wszystko wytłumaczą i doradzą jak postępować. Co do kolek to napiszę któryś raz - sab simplex czyni cuda. ;-) (no może przesadziłam, ale na pewno bardzo pomaga)

Kamylka współczuję Twojej córeczce :-( Nie poddawajs ię, na pewno znajdziesz jakiegos mądrego lekarza, który postawi prawidłową i sensowną diagnozę.

Fionka znowu sie przerzuciła na 1 karmienie w nocy o 5. Mam nadzieję, że tak zostanie.

Kamyłka mam nadzieje że Luiza odbrazi się na butelkę.
Dla mnie to była straszna noc. Pożegnałam swojego najlepszego przyjaciela- odszedł cichutko, naturalnie, trochę jakby zapomniał ssac. Po prostu przestał działac:-( Nie wiem jak dalej będę karmic, kto inny tak porządnie wydoi. Kurcze, jakis wadliwy egzemplarz mi sie trafił. Straciłam poczucie bezpieczeństwa, i mimo że od laktacja ( aż boję się mówic, że zapeszę) się chyba unormowała napewno w jednej piersi, to czuje się mniej pewnie.

Jezu Antar jak zaczełam czytać twój post że odszedł twój najlepszy przyjaciel, cicho, naturalnie to od razu pomyślałam o twoim psiaku...ale to ssanie mi się nie spodobało :)

kamylka wczoraj w Uwadze na TVN ogladalam ciekawy reportaz na temat jedzenia w przeczkolach. Tam pani wypowiadala sie na temat zdrowej zywnosci. Wg niej mozna zrobic tak zeby nie jesc produktow zawierajacych konserwanty. :confused: troszke sie to nie kalkuluje bo zdrowa zywnosc jest dwa razy drozsza... no a prawda jest taka ze nawet w chlebie i owocach sa niezdrowe czynniki... i byc tu madrym wiedziec co dzieciom szkodzi:dry:

ewelcia a moze mu smak tego mleka nie pasuje? :confused:

nathalie i nadal nie moge dojsc do tego co to sie dzialo przedwczoraj ze maly odstawial taka histerie? bo wczoraj juz grzecznie zjadal pokarm z piersi :tak: Ciezko byloby mi uwierzyc w kryzys laktacyjny bo przewaznie slysze jak maly polyka duze ilosci mleczka a teraz to mu nawet z buźki wycieka podczas jedzenia :tak:
Mysle sobie ze musial miec wtedy zly dzien albo faktycznie jakies mega kolki i to mu dokuczalo :dry::sorry2:

antar bedzie dobrze ;-) masz przeciez zapasy w lodowce

Nimfi to raczej nie mleko:no:.
Na poczatku dawalaqm mu zwykly Bebilon1 bylo ok a jak skonczyl 2m tak mu sie porzestawialo teraz daje Bebilon Comfort i to samo:baffled:.
Wczoraj bylismy u tej pielegniarki i narazie nie kazala zmieniac mleka.
Antar ale straszysz ludzi
Nathalie i Nimfi dziekuje za przywitanie

reklama
ewelcia to moze wlasnie tej firmy mleczka juz nie lubi :-p;-) ja probowalam mleczek modyfikowanych i jak dla mnie to maja rozne smaki... moze i malenstwo wyczuloby roznice w smaku mleka innej firmy
Ale jak macie na razie nie zmieniac, to sie lepiej trzymaj zalecen :tak: dopuki waga jest w normie to jest dobrze... moze ma akurat taki okres ze mnej jedzenia potrzebuje :tak:

Do góry