reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naturalne, diety mam

larkaa- a nie używasz później jakiegoś balsamu czy oliwki?

Ja też do kąpieli używam tylko mydełka. Później na ciałko balsam a na włoski oliwka (bo ma suchą skórę i ma tak jakby łupież) a na buźkę mam jeszcze sporo próbek Hippa.

reklama
Antar Ty kobieto jesteś mega fabryką pokarmu. Ja z obydwu piersi ściągnę w dzień 80 ml. Tak więc nie wiem czym się martwisz, to chyba ja powinnam tu marudzić, zwłaszcza że moja Weronika miała okres gdy nie przybierała na wadze, a i teraz do największych dzieci nie należy.
Zuzia ja gdy przechodziłam z butli na pierś, też początkowo miałam takie przeboje. Tetaz też się czasami zdarzają, bo mała cały czas jest dokarmiana raz dziennie butlą, więc wciąż pamięta jak to jest. Przy takich akcjach biorę ją pionowo, chodzimy trochę po mieszkaniu i znów próbuję przystawić. Czasami kilka razy tak muszę się nagimnastykować :tak: A najlepiej łapie, gdy jest mocno głodna :-D

arzesh totalnie nic nie używam :) ani żadnych oliwek, ani kremów do buzi czy ciałka, żadnych kremów do pupy, nic a nic tylko mydełko -jedyny kosmetyk :)

ja musze coś na pupę... ciągle walczę z zaczerwienieniem :baffled: mam dość!
ale co by było gdybym nic nie stosowała? polepszyłoby się, czy pogorszyło?

ja też balsamu uzywam po kapieli dla Ali i ostatnio chyba musze na główke i buźkę kremik używac bo tez jej sie skórka uszczy tak jak piszesz ardzesh no a na pupe od początku bepenthen zapobiegawczo i sie sprawdza :)

ja młodej pupcie myję wacikami namoczonymi w kranówie :)
ardzesh może spróbuj przez tydzień nic z tym nie robić. a co ile zmieniasz pieluszki? wietrzysz młodej dupcie?

My małą moczymy w balneum i myjemy mydełkiem bambino. :tak:Skórkę po takiej kąpieli ma superową.:tak:A potem oliwkuję ją jeszcze oliwką bambino.
A i nam się zaczeło coś z dupcią dziać po zmianie pieluszek na numer większe.Larkaa miałaś rację, te 3 są trefne.:tak:

Lajfik sam oilatum do wanienki albo jak z nia wchodzę do wanny to do mycia ciałka emolien. My co drugi dzień mamy albo wanienkę albo razem wannę, Zosia sobie wtedy pływa- tylko trzymam główkę, reszta ciałka pływa:)Ona to uwielbia, poza tym bardzo rozluźnia brzuszek, jak ma na wieczór kolkę, to po wannie już wogóle nie płacze.
Dzisiaj moje biedne maleństwo o 16.30 zjadło z cyca potem kolka się zaczęła, byłam pewna że będzie chciała jeśc o 17.30 ale ona do 20 nic nie zjadła bo płakała jak nie wiem. Tak się zdenerwowała że jej się usta trzęsły. Jak ja strasznie bym chciała sama miec kolkę byleby jej już nie bolało:-(

Laarka popieram im mniej kosmetyków tym lepiej. Ja używam tylko maści robionej w aptece na potworne odparzenie na szyji( takie do krwi). Musze teraz się zastanowic nad kremem z filtrem bo słońce już przygrzewa, a na sogranicza wrażliwa skóra. Myślałam nad linomagiem z tlenkiem cycku ale nie wiem czy to jest skuteczne

reklama
larkaa- a nie używasz później jakiegoś balsamu czy oliwki?

Ja też do kąpieli używam tylko mydełka. Później na ciałko balsam a na włoski oliwka (bo ma suchą skórę i ma tak jakby łupież) a na buźkę mam jeszcze sporo próbek Hippa.

ja główki nie oliwkuje... spróbuj jej nie używać ....mi sie wydaje że to wysusza ....:tak:
ciałka też nie oliwkuje ani nie balsamuję ....może później co wymyślę na razie lekarka powiedziała abym żadnych perfumowanych kosmetyków nie używała :-):-):-)

Antar ...kurcze będę musiała spróbować kąpieli z Kajką .... fajna sprawa :-D
a jaki ty masz oilatum?

Wiecie co moja Kajka najbardziej płacze jak jest zmęczona i śpiąca.... Franca mała wtedy nie chce ani cycka ani nic ...drze się jak stare prześcieradło :-p:-p:-p....
Dopiero jak włączę suszarkę ....to ona działa cuda..:laugh2::eek:
Wycisza sie i jest w miarę oki....
Czasem położę ją do wózka jest krzyk ..na rękach krzyk i tak musi minąć z pół godziny zanim zaśnie ....mówię tu o dniu :sorry: a śpi po 30 minut lub mniej
A wieczorem po kąpieli ...najpierw jest krzyk oczywiście :tak::tak::tak:...potem cycuś ...( choć czasem jest tak zezłoszczona ,że nawet go nie chce ) a potem położę ją do łóżeczka gaszę światło i wychodzę z pokoju ..i ona wtedy nawet leży sobie pół godzinki i sama zasypia ... i weź tu skumaj te dzieci :eek::-p:-D

Do góry