reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych maluszkow

My też używamy smoka cross-do kaszki-tylko że Zuzia nie dostaje samej kaszki a jedynie zagęszczone nią mleczko...Ale samo też ciągnie przez tego smoka-to chyba kwestia przyzwyczajenia...

reklama
Olu ja karmię cycem ale wieczorem mała dostaje butle modyfikowanego bo była głodna i jest ok, lekarka mówiła że nawet mogę zagęszczać to mleko kaszką ale ja nie chcę.Też miałam opory żeby dać jej sztuczne mleko ale nic jej nie było a przynajmniej wiem że sie najada na noc:happy:

Asiu ja karmie dokladnie tak jak Ty. Od tygodnia na noc Kaja dostaje butelke mleka i wypija tak 240 ml czasem jeszcze cyca doje kolo 22.00 ale przewaznie usypia o 20.00.
Kaja ma buteleczki Avent i je na smoczku 2, na 3 leci jej za szybko i sie krztusi.

Olu ja odkad Kaja skonczyla 2 i pół miesiaca zaczelam podawac jej butelke modyfikowanego raz dziennie poniewaz planowalam powot do pracy.
Od poczatku nie bylo zadnych problemow brzuszkowych.
Wydaje mi sie ze tym bardziej teraz nie powinno sie nic dziac. W koncu nasze maluszki maja juz po 5 miesiecy.
Teraz ma tylko cyca + 1 raz dziennie na noc butelke - cyc jej juz nie wystarczal i kolo poludnia deserek - jablko, jablko + marchewka, bananek. Ale najbardziej pasuje jej jablko, pol sloiczka to dla niej malo ale wiecej jej nie daje.

Reamon to nieźle twoje maleństwo wciąga wieczorem, moja wypija 150 max 180 ml (około godz 19) no ale o 23 pobudka na cyca i tak już co 3 godz w nocy:no: nie da mi pospać moja córcia:baffled:

Wiesz co Asiu, moze to sie zmieni. Ja mialam noce pieknie przespane. Kaja spala od 20.00 do 5.00-6.00 rano, ale nie wiem dlaczego jak zlapala maly katarek to sie zaczelo wstawanie i teraz wstaje mi od 2 tygodni 2 razy na jedzonko w nocy. Choc dzis bylo lepiej wstala tylko o 4.00.
Mysle ze z czasem to sie zmieni. Moze jak inne jedzonko bedzie dostawala.

A propos jedzonka, ona w czasie dnia tyle nie je. Max 100-120ml tylko na noc tyle zjada... jakby chciala na zapas ;)

Olu ja swoja mala tez karmie cycem ale w ciagu dnia daje jej kaszke ale lyzeczka jeden posilek to spuka drugi deserek albo kaszka z tartym jabluszkiem.Ja daje malej kaszke nestle ryzowo mleczna i narazie oki

hehe wlasnie sie zastanawialam co to spuka, moze spoko, a to zupka;-) :-D
U nas jets butla, 150, 160 ml mleczka co 3 godz. A pomiedzy :herbatka, jabluszko z machewka, jabluszko. Jeden posilek zamieniam na kszke z jablkiem, ale jeszcze do tego 100 mleka musi byc:tak:

reklama
Olu-ja z konieczności podaję mleko, wybrałam enfamil, w czasie kiedy jestem w pracy (daje niania he he), jak wracam to daję cyca, potem kaszka (na wodzie rozrabiana) albo słoiczek czegoś z gerbera lub bobowity, potem cyc przy zasypianiu około 21-22, mały i tak budzi się w nocy co 2 - 3 godziny. Czytałam, że dzieci cycowe budzą się w nocy, mimo, że dostaną nawet mleko z kaszką na noc bo instynktownie wiedzą, że mleko jest najpożywniejsze i najtłustsze w nocy, i że to normalne takie budzenie się. Kaszkę podaję łyżeczką a butelką samo mleko plus herbatki.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry