reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych maluszkow

Aha Martag...niestety Julka nie trawi herbatki. Wydawalo mi sie ze wszystkie dzieci ja lubia a tu...nic...sprobuje dzis moze koperkowa, bo rumiankowej za Chiny nie wypije.

A co do sloiczkow, to jak narzekam ze malo mleka pije to tak bardzo uwielbia jabluszko z bananem i marchewke ze buzie otwiera jak juz jej sliniaczek zakladam. Dostala dzis rano jeden sloiczek jabluszka z bananem i teraz dalam jej marchewke, mialo byc pol sloiczka...ale tak ciagnela za lyzeczke ze wyszedl prawie caly.

Martag - marchewka smakuje dla nas faktycznie okropnie, ale chyba wiekszosc dzieci lubi. Twoj Mikolajek najwyrazniej jest smakoszem:)
Zaraz pora kaszki (my na noc nie podajemy, bo jednak za ciezka) i juz sama nie wiem czy probowac tej bananowej czy zostac przy normalnej.

O Jezu (inny temat, sorry ze na tym watku..jak tu juz jestem) moje dziecko uprawia break-dance...przewrocila sie na brzuszek, pupa do gory, nogi od kolanek w dol do gory i lezy na lewej rece i sie smieje. No i z brzucha teraz na plecy (jak glowa lupnela kurcze...) i na koniec powiedziala KURDE.

Ola - a po fance nie ma juz wyzszego odznaczenia? Bo tobie jak najbardziej by sie nalezalo....

reklama
Moja Nadia jako ze jest na butli to do każdego mleka daje jej troche kaszki brzoskwiniowej albo bananowej albo jabłkowej.Zaczynałam od jabłkowej bo najbardziej lekko strawna.probowałam dać jej kiedyś samo mleko bez tej kaszki ale nie chciała tknąć.Przyzwyczaiła sie i koniec.Z kupą nigdy nie miałam problemu ale jeśli któryś bobas miał już problemy z kupką to wiadomo że z takimi nowościami to ostrożnie.

Jagusiu sprbuj tej bananowej, przeciez ona nie jest nie dobra dla maluszka, no i na pewno ma lepszy smak:tak: A nastepnym razem moze srobuj dac jej bezsmakowa i dodac troche banana, skoro tak lubi:-)
A jak juz pupcie Julcia podnosi to pewnie zacznie niedlugo raczkowac, wtedy to sie zacznie;-)

No to my jesteśmy po musie jabłkowym-dzisiaj już jakoś poszło ale wczoraj...Był wszędzie mimo,że to tylko dwie łyżeczki były...A na noc dziś dostanie Niunia zagęszczone mleczko-ale my za radą Wiolci dodajemy bezsmakową-wczoraj na próbę w ciągu dnia niewiele zjadła a mimo to przespała potem godzinkę w bujaku!Z balonem w objęciach!!!A mnie cholera jak na złość baterie w aparacie padły!!!

A my za poradą lekarza przeszliśny na bebiko 2, tzn mielismy przejsc ale mąż był w sklepie i nie było 2 wiec kupił bebiko omeno czy jakos tak niby miało być lepsze-kurde jakie paskudztwo-gorzkie, śmierdzące jak jakaś karma dla zwierząt-mała nie wypiła wszystkiego, a w nocy i tak 4 razy pobudka na karmienie wiec nic to nie dało. Teraz bedę jej chyba mieszała te mleko z innym bo szkoda wyrzucić całą puszkę :(((

asia_z to niedobrze ze smierdzi...ja podaje NAN i wlasciwie jest neutralne w smaku i w zapachu. Moze sprawdz daty waznosci kurcze? Codo mieszania z innym to ja bym tez uwazala. Lepiej kupic nowa puszke niz zeby dziecko sie potem meczylo:)

reklama
ja podaje Danonkowi kiedy jest z nianią ENFAMIL-smierdzące lekko i paskudne w smaku ale mały pije
marchewka niesmakuje, ale jakos powoli wchodzi pół słoiczka pomieszanego z kaszką

Do góry