reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych maluszkow

A my wszystko już prawie amamy,oprócz winogronek i gruszek i zastanawiam się czemu niby można dawać już od 4 miesiąca skoro winogronka są jednymi z najbardziej alergizującymi owockami a gruszka jest ciężkostrawna nawet dla dorosłego.Takze gruszkom mówimy beeee...a próbowalismy dawać soczek z winogronkiem(głupia mamusia)i małemu zapuchły wargi,a tak to wszystko już jedliśmy.A jeszcze nie dawaliśmy biszkopcików ale z tym poczekam do 7 miesiąca

reklama
No faktycznie duża dziewczynka ale i długa wiec nie bedzie pączuś a laska jak sie patrzy. A u nas nie mierzą długości tylko obwód główki i piersi. Lekarka mowiła ze dopiero jak maleństwo będzie stawało samo to mierzy sie wzrost:((( wiec mogę tylko sie domyślać po rozmiarach ubranek ile moja ma wzrostu:)

Ja wczoraj sprobowalam dac kaszki malineowej poraz 2 bo przedtem miała po tym zielone kupy.No i chyba rozbolał ją brzuszek bo tak borajstwo płakało że musiałam dac wkońcu nurofen dla dzieci bo zasnąć nie mogła a byla tak zmęczona.A tak już wcina bardzo duzo rzeczy ale kaszke malinową wyeliminujemy.

Rany...Wasze dzieciacki już wcinają różne pyszności a nasza Niunia dopiero od wczoraj dostaj epomalutku coś poza ,mlekiem...

Kociu nic sie nie martw, Zuzka w mig nadrobi za innymi. Ja malemu podaje tylko (oprocz mleczka oczywiscie) kaszke ale bezsmakowa no i jabluszko, marchewka jest bleee. Dziasiaj konczy jabluszko to jutro bedzie banan:tak:

Martag - a ja wlasnie w sprawie kaszki. Bo podaje tez bezsmakowa i mala niespecjalnie za nia przepada no i ma lekkie problemy z kupka. Kupilam bananowa i zastanawiam sie czy nie zmienic. Czy (oprocz smaku) ma to jakis wplyw na lepsze/gorsze trawienie?????

reklama
Jagusiu moj lekarz powiedzial zeby smakowych za bardzo nie podawac, ze lepiej do kaszki dodac jabluszko albo nap bananka i wtedy bedzie i smak i na kupke lepiej. A ja mysle ze po tej smakowej to kupki nie ruszy. Moj maly wcina akurat bezsmakowa, ale chyba dzisiaj dodam mu jabluszko wlasnie do butli, bo cos z lyzeczki nie bardzo ostatnio chce:tak: A kupki rzeczywiscie gorzej ida, ale to tez lekarz mnie uprzedzal, wiec miedzy posilkami maly dostaje herbatke na trawienie i robi codzienne (odpukac):-)

Do góry