reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych maluszkow

Jagusiu ja podaje kaszkę bezmleczną i dodaje ją do mleka nutramigenu i wsypuje tej kaszki taką miareczką do mleka (to jest łyżeczka)wsypuje jej gdzieś w zależności od firmy i smaku od 3 do 4 miarek żeby jednak przez butelkę przeleciało.
A co do zupeczek to ja na razie kupuje w słoiczkach ze względu na jego alergie ale kupiłam sobie BLENDER (taki najtańszy) ,w marketach do wyboru do koloru od 40 zł. do 300zł.

reklama
Wioluś a czym się różni blender od miksera?Ja ciemna w tych sprawach jestem jak tabaka w rogu...I co dokładnie za pomocą blendera można robić?Tylko przecierać zupki?A soczki w czym robić?

Kurcze. Chyba odstawie jeszcze te kaszke, bo mala wczoraj mi prawie wszystko zwrocila. A potem juz mleka nie chce i spi niespokojnie?

Czy wy juz wszystkie kaszke dajecie?

Wiola a ile je dziennie twoj Oskarek? Ile mleka i ile kaszki, ty mu tez juz zupki dajesz? Kurcze, na tym NANie jest napisane ze dziecko powinno jesc samego mleka minimum 680 ml plus jeden posilek dodatkowo. Moja czesto nie wyjada tej normy...a jak daje jeszcze kaszke to je jeszcze mniej mleka.

Jagusiu ja jeszcze nie daję kaszki ale pomalutku zaczynam dawac zupki(po 3-4 łyzaczki dziennie) , ale mam wrażenie że moja mała zamiast jeść więcej(przecież rośnie:confused:) je coraz mniej:baffled:

u nas kaszka jest beeee....ale zupki też juz wprowadzamy,Olis jest duży,waży 8300g! więc doktorka powiedziała że czas najwyzszy powoli wprowadzac zupki...

Ja kaszke dawalam przed jedzeniem lyzeczka, ale teraz sie zcwanilam i dosypuje do mleczke (rano zrobilam mu 120 ml z kaszka ale nie zjadl wszystkiego, a przedtem mleczka wypijal 150, a nawet 180. Lekarz kazal podawac, bo malemu sie dosc duzo ulewalo, a po kaszce ma byc lepiej. Zobaczymy Podaje dopiero 2 dzien:tak: :-)

I ja o takowy poroszę bo na razie znalazłam tylko taki:z pietruszki,ziemniaka i marchewki.Drugi z ziemniaka i brokułu.I krem z marcheki i ziemniaka.

reklama
Ja daje gotowe zupki ze sloiczka narazie,i wcina dziennie caly sloiczek glodomorek maly :-)to jest hehe....od stycznia bedzie u mnie mama wiec pewnei bedzie sama przyrzadzac malej jakies smakolyki....jestem noga jesli chodzi o te rzeczy wiec narazie kupuje gotowce;-) no ale jakis przepis bedzie mile widziany,moze w koncu zaczne cos robic sama:tak:

Do góry