reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych maluszkow

Jagusiu Wikunia przyjela mleczko bez prblemu ,nic jej nie bylo.;-) .Chyba tak zrobie,ze zsotane na NANie bo faktycznie bede miala wiekszy komfort psychiczny a i mleko pod reka.:-) ...Tylko dziewczyny jak Wy uwazacie czy to mleko jest dobre?Mi kuzynka polecila Bebilon a moi znajomi odradzali NAN bo zawsze cos sie dzialo po tym mleczku.....
Ja Wiki kapie okolo 19 i pozniej ja karmie zje 180-200ml mleczka i spi do 3 czasami 4 obudzi sie na jedzonko wypije 120-150 i spi do 7-8 rano..nie dokarmiam jej przed spankiem,,
Jagusiu ,ale czemu dokarmiasz czy Malutka ci sie budzila w tym czasie?

reklama
Hej WIKI, no to fajnie ze odbylo sie bez problemu. Ja moge tylko polecac NAN, ale oczywiscie kazde dziecko reaguje inaczej. A co do karmienia, Julka nie budzi sie o 22, spi, ale mi sie zawsze wydawalo ze jest glodna a poza tym chcialam zeby mi nocke przesypiala i zebym nie musiala w srodku wstawac. Wydaje mi sie ze taka przerwa od 1930-2000 do 0700 to troche dlugo dla takiego maluszka????

Jagusiu moim zdaniem nie powinnas jej dokarmiac i wybudzac skoro sama ladnie spi...Nie jedna z Nas by tak chciala przesypiac cala noc tylko pozazdroscic..Jesli Julka bylaby glodna to napewno by cie sie obudzila i upomniala o jedzonko a tak widocznie jej starcza to co zjada przed snem:-) ....wchlania w siebie ladnie ten pokarm i jej wystrcza na noc.Jesli sie boisz,ze jest glodna to dawaj jej troszke wiecej na noc jedzonka i moze bardziej zagescic to mleczko np kaszka....Ja bym nie dokarmiala jesli Wikuni aby spala ,czasami sie zdaza ze Wiki jak zasnie o 19 to obudzi sie dopiero o 4 5 rano zje troszke i dalej w kimke.....nie przejumuj sie napewno Jagusia nie jest glodna,mysle,ze inne dziewczyny tez mi przyznaja racje;-)

moja to taki leniuch ze nawet jak jest głodna to woli spać w nocy bo jak zje o 18-19 to jak dam jej butelke we śnie o 22 to je jak oszalała ale jak jej nie dam to śpi do 2-3-4 rano a czasem do 6-7 rano:szok:

A u nas cudowna poprawa cery Oskarka ,alergia znikła a jak coś tylko wychodzi to troszkę maści i po krzyku.Jednak choć NUTRAMIGEN śmierdzi to jednak widać pomogło
Wikuniu ,ja nie mogę ci nic doradzić ale pisałam ci że w szpitalach to mleko i mały był najedzony i spokojniutki i gdyby nie alergia to na pewno zostalibyśmy na Nan ha 1

No nie mam wyjscia skoro Wiki nic nie jest kupki robi normalnie i nic ja nie boli to zostane na NAN :tak: .tym bardziej,ze kupic tutaj mozna bez problemu...

To sie ciesze bardzo,ze w koncu Nutramigen pomogl....moze bedzie juz dalej ok..zyczymy tego z calego serca..:-) :-) :-)

No widze ze nasze dzieci powoli przyzwyczajaja sie do nowych smakow. A ja mam jeszcze jedno pytanie - chcialam zaserwowac malej kaszke lub grysik i wiem ze jest tez taki produkt NESTLE, nazywa sie tez NAN COSTAM i dolewa sie do nieko tylko wode. Czy ktoras z mam w Polsce sie orientuje o czym mowie? Moze macie jakis link albo zdjecie tego produktu zebym obejrzala i porownala. Polecila mi go kuzynka i podaje go z butelki synkowi. Ja kupilam tu zarowno grysik (bleeee, sama wlasnie sprobowalam i nie wiem jak to ma malej smakowac) jak i kaszke ale obydwa mam podawac lyzeczka z talerzyka. A u nas lyzeczka to jeszcze nie jest tak bardzo lubiana. Pomocy pomocy:)

Jagusiu ale kaszkę mozna podawać butelką ,ja tak robię że zagęszcxzam mu mleko kaszką NESTLE .Ma jabłkową ,malinową ,brzoskwiniową i bananową co kilka dni inna .A teraz daję mu puree ryżowe z dynią .Wczoraj dodałam mu do zupki ,wcinał aż mu sie uszy trzęsły a dziś dostał na mleku to puree(pire),chyba tak to się piszę ale ze mnie polka ,języka porządnie nie znam :-D :-D .Także Jagusiu wcale nie jest powiedziane że musisz dawać łyżeczką,a co do tego Nestle Costam to nie wiem co to jest:no: :no:

reklama
Jagusiu co do dokarmiania to zgadzam sie Wiki. WQidocznie Jula nie jest glodna, ja bym nie wybudzala. Moj maly idzie do kapieli o 20, je ok 20.30, 21, wiec i tak dosyc pozno. No i w kime spi do teraz, a jest u mnie 8.12. I tak prawie co noc. Ale zdaza sie ze sie budz w nocy. Dostanie jesc i dalej spi;-)

Do góry