reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych maluszkow

OK dzieki dziewczynki, podgrzeje wieczorkiem, Dzis dalam pierwsze jabluszko z banankiem w temp. pokojowej. Krzywila sie strasznie ale chyba glownie przez lyzeczke. Polowa wyladowala na sofie a druga u mamy w buzi...zjadla moze wszystkiego ze 20 ml. A po poludniu sprobujemy drugie podejscie.
Wczoraj dostalam paczke z Nestle z probkami roznych smakow od czwartego miesiaca, na razie sprobuje to jablko, a jak nie wyjdzie to dam marchewke. Tylko poczekam kilka dni, bo tak ewentualnie bede wiedziala czy na cos uczulona.
A oprocz deserkow w paczce byla probka "baby menue banenen - cerealien" (kurcze naprawde nie wiem jak po polsku). Zalewa to sie woda i ma smak bananowy, chyba na maczce ryzowej. I tez do zalania woda probka "reisgries" - to chyba jest ta kaszka ryzowa. Nie mam pojecia jaka jest roznica miedzy jednym produktem a drugim, oprocz smakow???
I badz tu madra. Kurcze, Wiola - to naprawde jeden wielki eksperyment ale jak juz przez to przejdziesz to chyba z drugim dzieckiem to juz pestka:)

reklama
My też podgrzewamy deserki dla małej, chociaz dla niej wszystko jedo czy ciepłe czy zimne:-Dwsuwa jak szalona:laugh2:
Dzis dostała sok jabłkowy z winogronem-zobaczymy czy bedzie wszystko ok. Jabłko juz przerobione i nie szkodzi jej wiec czas próbować inne rzeczy. Oczywiscie dalam jej 50 ml i jak wypila był krzyk że mało:laugh2:Tak sie żaliła że aż mi jej szkoda było, najchetniej dalabym jej całą butlę:happy:ale nie ręczę co byłoby później z brzuchem:baffled:

My czasem podgrzewamy deserki a czasem dajemy w temp pokojowej. Oliwier tak sie nauczył że jak mu zakladam pod brode pieluszkę to siedzi jak struna i łapki ładnie leżą na udach i tylko dziobek szeroko otwiera:-) także nawet nie mamy brudnych ciuszków tylko buźka lekko upaprana;-)

A mojemu coś się odwidziało jedzenie jabłuszka z Gerbera .Bo pluje nim to tam nic ale jak tylko spróbowałam mu podać następną łyżkę to pluł i wył na cały dom .Potem pojechaliśmy do miasta ,to mama spróbowała mu podać to znowu prowokowało go na wymioty ajak mu dam polskie bobofruta to wcina aż mu się uszy trzesą

Olu moj nie jest taki spokojniutki przy jedzeniu!!! Jak go karmie papkami to siedzi w swoim krzeselku, wywija rekoma bo wszystko musi zlapac a jak nabieram nastepna porcje na lyzeczke to on zniecierpliwiony zaczyna gryzc blat od krzeselka!!!

reklama
Czyżbyśmy tylko my zostali na samym cycu:szok: Adaś tylko czasem herbatkę koperkową Hippa dostaje i syropki i to by było na tyle z dodatków do diety;-) Ale nieźle mu to służy waży już prawie 8 kg. i ledwo wciskam go w ubranka 68 i małe 74;-) 80 są w sam raz wygodne nigdzie nie uwierają:tak: pamiętacie moje obawy na początku karmienia jak Adaś miał kłopoty z wagą. Całe szczescie że tak się wszystko dobrze potoczyło. Wiara we własne możłiwości potrafi działać cuda:tak::tak:

Do góry