reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych maluszkow

No moj maly dostal dzisiaj druga polowe jabluszka i tak zajadal, ze az mi sie smiac chcialo. No i nie ma uczulenia, ale poprzednio cos bylo. Moze to platkach, bo mu mieszalam z jabluszkiem, bo nie chcial jesc. Musze teraz sprobowac znowu te platki, ale troche mi go szkoda, taki krolik doswiadczalny z niego.:-(

reklama
no ale bedziesz wiedziala przynajmniej czy to faktycznie platki,wiec z dwojga zlego w przyszlosci juz mu ich nie dasz...No niestety inaczej nie sprawdzimy co uczula nasze brzdace.:-(

Wlasnie , niestety my musimy testowac roznosci na naszych dzieciach bo tylko wtedy bedziemy madrzejsze!!!
A moj dostal jakies owocki na noc i tak ladnie spal tylko nie wiem czy to dzieki temu papu???

Dalam dzisaj mu te platki i jabluszko i nic ( na razie), jak sie ciesze. Nawet ladnie zjadl i dzobka otwieral po wiecej.;-) :-)
A dziewczynki jak dajecie kaszke, na kazde karmienie? Bo ja na razie tylko dalam mu raz na karmienie ale mleczka jeszcze troszke dopil i nie wiem czy dawac na kazde czy tylko raz na dzien:baffled:

Ja jeszcze nie daje kaszki,Wiki narazie pije samo mleczko..mam zamiar jej dac w grudniu jak bede wPolsce bo tutaj sa syfiaste:dry: kaszki,ze nawet ja bym ich nei chciala jesc...a ta kaszke to jak mu dajesz w butli? mieszasz z mleczkiem czy sama?

Jagusiu ja podgrzewam ,zupki żeby były cieplutkie ,lepiej smakują a deserki tak na chwileczkę wkładam do podgrzania
Mój dostaje już cały czas kaszkę w butelce ,on nie chce pić samego mleka a teraz jak jeszcze zmieniliśmy na Nutramigen to pewnie wogóle by nie wypił
A co do mleczka z kaszką to najpierw robię mleczko mieszam a potem dodaje kaszki

reklama
Ja robię dokładnie tak jak Wiola. Zupki i deserki podgrzewam, a kaszkę dodaję do każdego mleczka i mój Szymek pije wtedy z butelki. Ja na 180 ml mleka daję niepełne dwie miarki kaszy.

Do góry