reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych maluszkow

Monia ,mój synuś też je bebilon pepti 1 a już jedliśmy troszkę jabłuszka ,potem marcheweczkę ,pijemy już soczek jabłkowo-marchewkowy i jabłkowy ,a do mleczka dodajemy kaszki jabłkowe i malinowe.Rozpoczynaliśmy od zwykłej ryżowej bezmlecznej

:tak::tak:Witajcie...Wiolu ja jestem z sierpniówek.Oliwka skończyła dwa dni temu 3 miesiące.Od ponad tygodnia je Bebilon Pepti 2.Zastanawiam się dlaczego 2( z przepisu lekarza..pediatry,neonatologa..chodzimy tam kontrolnie do tzw:poradni Patologi Noworodka,z powodu niskiej wagi urodzeniowej Oliwki 2480g..)..Na 2 piszę że mleko dla dzieci powyżej 5 miesięcy.Kupy od tego momentu są szarozielone..wyglądają wręcz jak błoto i okropnie śmierdzą...jak od dziada!Mają konsystencję śmietany...Fakt nie ma w nich już śluzu...ale ta kupa straszna no i dlaczego bebilon Pepti
2 ??? No i doradźcie..czy mogę już ,bez decyzji lekarza podać Oliwce coś innego...niż mleko.Pije narazie Bebilon Pepti2 i cyc w nocy....a ja niedługo do pracy wracam...więc może by już???:confused::confused::confused:

reklama
Frutisku u mnie tez szybciej weszlam na mleczko nastepne bo w polowie 4 miesiaca, co do dietki to ja dopiero zaczynam cos wprowadzac ale wiem ,ze dziewczyny wprowadzaly duzo wczesniej i tez maluszkom nic nie bylo;-) sprobuj moze troszke a jak bedzie zle tolerowac to odstawisz :tak:

Frutisku być może właśnie dlatego że maleństwo urodziło się z niską wagą mleko 2 jest bardziej kaloryczne od 1 . Ja też w 3 miesiącu pomału wprowadzałam soczek jabłkowy i kleik ryżowy i kukurydziany po kilka łyżeczek na początek...

wITAJ FRUTISKU!! Możesz podawać coś pomalutku ,najpierw kaszkę ryżową bezsmakową ,bezmleczną a potem pomalutko po jakimś czasie smakowe .Co do Bebilonu pepti 2 to jak widzisz każdy lekarz inaczej ,my jeszcze na jedynce do 5 miesiąca a co do kupek to zgłoś to lekarzowi ,choć jak dobzre pamiętam to Adzia też miała takie kupy ale najlepiej zadzwoń sobie do pediatry i zapytaj ,bo nie chce ci źle doradzić:-)

Frutisku Nadia była na bebilonie peti 1 ,1,5 miesiąca i miała zielone kupy.Później przeszliśmy na bebilon zwykły 1 i kupy od razu były żółte.

A ja mojemu Szymkowi przestałam dawać soczki i jabłuszko, bo chyba znowu wróciły kolki. Wije się i strasznie płacze. Dzisiaj znowu miałam noc nieprzespaną. A myślałam ,że mam te kolki już za sobą....:-(

Ojej biedaczek a moze co innego go bolalo? moze zabki co? Chociaz pewnie sama wiesz najlepiej co go boli;-) oby szybko minely bezpowrotnie te kolki

Mam pytanko...mnie kazano zostac przy piersi do 6 mies..ale coraz czesciej mam wrazenie..ze Brian jest po prostu glodny...za 6 dni..czyli jak skonczy 4 mies..postanowilam dac mu juz cos innego..np...jabluszko tarte ze sloiczka..tyle ze zupelnie nie wiem ile tego moge podac w ciagu dnia...caly sloiczek to nie za duzo????i w jakich dawkach na pierwszy raz???a moze lepiej zaczac od marchewki lub banana...doradzcie cos kochane...;-)

Mam pytanko...mnie kazano zostac przy piersi do 6 mies..ale coraz czesciej mam wrazenie..ze Brian jest po prostu glodny...za 6 dni..czyli jak skonczy 4 mies..postanowilam dac mu juz cos innego..np...jabluszko tarte ze sloiczka..tyle ze zupelnie nie wiem ile tego moge podac w ciagu dnia...caly sloiczek to nie za duzo????i w jakich dawkach na pierwszy raz???a moze lepiej zaczac od marchewki lub banana...doradzcie cos kochane...;-)

Ja Michalkowi na samym początku dałam tylko 2 łyzeczki jabłuszka, aby sprawzic, co i jak. Teraz, czyli tak po tygodniu , daję mu 1/3 słoiczka(Gerbera) i nie wiecej. Ale wiesz, myślę, że samm jabłuszkiem nie zasycisz głodu małego łakomczuszka :) Pediatra mi poleciłzagęszcanie mleka kleikiem,bo mały głodomorek potrafił wciągna 200ml na raz!:) Pozdrawiam.

reklama
Do góry