reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych maluszkow

reklama
KajuMaju a jak dopajalas Nikusia to ulewal po tym samym piciem czy razem z mleczkiem wracalo?
Ja karmie Wicia co 3 godziny ale sprobuje tak jak Ty co 4 ;-) A to nie bedzie za malo razy na dobe (tzn. jak bedzie spal cala noc to wyjdzie 5 razy na dobe:confused:)Czasami az sie dziwie ,ze tak malo wiem o dzieciach:zawstydzona/y::no::eek:

Aneczko, kazda z ans niewiele wie. No moze z wyjatkiem Wioli, ktora wie wszystko:tak: , przeciez sie dopiero uczymy. Ja Mikolajkowi daje jesc co 3, 4 godz. Jesli w miedzyczasie cos wypije to po prostu zapelni troszke brzuszek i domaga sie troche pozniej. Ale tez je rozne ilosci, czasami zje 100m, a czasmi nawet 160. Nie przejmuje sie tym, bo wiem ze jak bedzie glodny to sie upomni a jak nie chce jesc to mu na sile nie wmusze. Tak to juz jest, przeciez i my czasami jemy wiecej a czasami mniej, prawda:-)

Tak czytam i czytam ostatnie. posty i sama juz nie wiem...karmie mala tylko mlekiem i dokarmiam NANem ale nie daje jej jeszcze nic innego. A wy juz wszystkie to jabluszko to marchewke, kaszke. Nie wiem, moze juz powinnam????:confused::confused: Wizyte u lekarza mam dopiero 17.11, to jeszcze kawal czasu i juz sama nie wiem. Mi mowili ze wprowadzac pokarmy dopiero od 4 albo nawet 6 miesiaca.

Aha, dzwonila do mnie mama i przypominala o podawaniu witaminy D (ja jak zwykle zapominam i nie wychodzi mi to codzienne dawkowanie). Teraz - jesienia i zima szczegolnie wazne bo organizm potrzebuje wiecej witaminy D (ma to jakies powiazanie z brakiem slonca..ale nie pytajcie o szczegoly, to mama konczyla medycyne:-p ). W kazdym razie - podawajcie maluszkom witamine D.

Jagusiu,my tez na razie tylko mleczko,z tym,że już NAN 2.Na owoce i warzywka pediatra wczoraj kazała nam poczekać jeszcze z miesiąc...:-(

reklama
Do góry