reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych maluszkow

Aneczko ,
najlepiej dopajac Plantexem albo rumiankiem.
Jak rzygnie to trudno .................

To nie jest duzo 100ml na raz . Jak czesto go karmisz ?
Najlepiej karmic butla co okolo 4 godziny . Wtedy wiecej zje na raz i tez lepiej sie ureguluje trawienie. Jesli zacznie sie awanturowac o jedzenie wczesniej to oszukaj go sama woda :)
Tak doradzil mi lekarz bo Nikus jadl po 60ml co 2 godziny. Strasznie to bylo uciazliwe.

Nasz lobuz tez mial bardzo dlugo problemy z ulewaniem , ale cale szczescie skonczyly sie po okolo miesiacu stosowania zageszczonego mleczka. Teraz spowrotem jestesmy na zwyklym ( nie gestym - tyle ,ze sojowym bo Nikus bardzo duzo plakal ) na zmiane z prawdziwym i juz bardzo malo ulewa .
Trzymam kciuki za Witulinka !

Olusiu-
Ciesze sie ,ze moglam pomoc.:happy2::biggrin2:

reklama
Dziewczyny zróbcie swoim maluszkom badanie krwi i moczu ,to jest zalecane w trzecim miesiącu .Bardzo często dzieci w tym okresie wpadają w anemie i dlatego też nie chcą jeść,a najlepiej dla świetego spokoju sprawdzić

Kurcze, a mi lekarz powiedzial zebym zaczela dokarmiac malego czyms wiecej, jak maly bedzie mial 3,5 mies, a ja juz mam wielka ochote sprobowac. No ale jak kazal to chyba poczekam:tak:

U mnie dzisiaj był wrzask o jabłuszko.No bo w południe nie chciała bo była zaraz po mleczku .PO południu dałam co mi tam resztka została w słoiczku no i było jej mało no to ryk.Skończyło sie jabłuszko dałam resztke soczku jabłkowego i z ledwością ją tym smaczkiem zaspokoiłam bo jeszcze troche popłakiwała.Jutro kosztujemy chyba brzoskwinke:-)

reklama
Wiolu z na te badania to kieruje lekarz sam czy trzeba prywatnie? Mi mama też mówiła o badani moczu ale myślałam że to jest badanie obowiązkowe ok 4 miesiąca i że lekarz mi o tym powie. Jutro idziemy na szczepienie to sie podpytam. Oj moja mała znowu będzie jutro płakała jak ją będą kłuli:baffled::no:

Do góry