reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych maluszkow

reklama
Ja tez zamrazalam, ale teraz to specjalnie nie mam czego. Uzywalam woreczkow, sa naprawde fajne, mozna napisac date. Moj maz pisal nawet co zjedlismy na obiad i potem "zapodawal" malej spaghetti albo risotto:-D .

Mala z tego wszystkiego taki smakosz sie zrobila ze nic tylko moje mleko. Na noc postanowilam dawac jej jednak butle bo pokarmu nie mam najwiecej a ona budzi sie konsekwentnie trzy razy w nocy na "dokladke" i spi niespokojnie, wiec mam wrazenie ze troche niedojada. Mysle ze jak dam jej butle na noc to moze wyeliminuje jedno nocne karmienie no i mala bedzie spokojniejsza i bedzie szybciej usypiac...

Zaczelam wczoraj..milupy produktu nie toleruje..wszystko mi wypluwala...sprobuje dzis innego produktu nestle. Mama wiezie mi tez z Polski bebilon i jeszcze cos innego. Czy wasze dzieci mialy trudnosci z wprowadzeniem sztucznego mleka???:confused:

Jagusiu spróbuj NAN HA 1 ,super dla dzieci ,podają to mleko w szpitalach.I gdyby nie alergia u mojego smyka pozostalibyśmy na tym mleku .Mój smyk jedzie teraz na BEBILON PEPTI dla bardzo alergicznych dzieci

Pytałam o sposób przechowywania mleka nie bez powodu. Wyczytałam w różnych gazetach dla rodziców sprzeczne informacje typu:
- można zamrażać pokarm i przechowywać go 2 miesiące
- można przechowywać 2 miesiące, ale tylko w specjalnej zamrażalce, bo w zamrazalniku lodówki tylko 2 tygodnie
- można przechowywać 6 miesięcy w zamrażarce

więc same rozumiecie, że można dostać fioła od sprzecznych informacji

nie sikam mlekiem jak dojna krowa, bo Piotruś wszystko wysysa ze mnie, ale bywają momenty (i będzie ich coraz więcej, zwłaszcza jak będę musiała wrócić do pracy :-( ), że takie odciągnięte mleko mi się przyda jak będę chciała gdzieś wyjść
mimo wszystko wolę nakarmić własnym mlekiem z butelki niż sztucznym, choć Piotruś nie przejawia miłości do ssania butelki - zdecydowanie woli cyca :-)

No moj juz od jakiegos czasu nie uznaje nic oprocz mamy cycula!!! Juz nie dokarmiam nawet bo sie drze jakbym mu krzywde robila!!!
Masz racje Olu- cycki gora!!! Nasze chlopaki wiedza co dobre!!!

Wczoraj pediatra powiedziała ze po skończeniu 3 miesięcy mogę podawac juz starte jabłuszko i soczek z marchwii,na początku po troszeczku,zeby dziecko spróbowało i sie przyzwyczaiło do smaku...jak wy robicie? Kiedy chcecie rozszerzac dietę waszych szkrabów? Bo mój jest nad wiek duży i mam go karmic dodatkowo jak dziecko ktore jest karmione butelką,ale sie nie dziwię,bo Oliś waży już 7300g!

tia... widać faceci już od niemowlaka szaleją za kobiecymi cyckami :-D

pytanie: ile średnio czasu ssą pierś Wasi mali mężczyźni? mój potrafi i przez 1,5 godziny z 2 przerwami kilkuminutowymi na odbicie. coś mi się wydaje, że to normalne nie jest. zwłaszcza, że jak go skończę karmić to on za pół godziny znów krzyczy, że jest głodny. i tak mi mijają całe dnie i noce na karmieniu małego :-(

Olu ja sie wszystkiego mam nadzieje dowiem w poniedzialek, co do rozszezenia diety, ale dzis na normalnej wadze mi wyszlo ze Allanek wazy 8kg!!!!!!!!!!!!!!!! Nie uwazam zeby byl gruby ale wielki to on jest!!! Az sie boje co powie lekarz!!!
Leyna moim zdaniem to twoj dzamdziak lubi sie bawic twoimi cyculkami!!! Moj jeszcze nigdy tak dlugo nie byl przy cycu!!!! Maksymalnie bylo pol godziny ale teraz to on sie ekspresowy zrobil i czasem ssie 5, czasem 10 a innym razem 20 minut!!! I je tak co 2- 3 godziny!!!

reklama
Moja Malutka ssie od 15 do 30 minut co 2-3 godziny, tylko wieczorem potrafi wisieć godzinę przy cycku, ale później śpi 7 godzin, więc musi zatankować na maxa:-)

Do góry