reklama
dziewczyny, ktora z was karmi tylko butelka. ile wypija wasz maluszek, bo moj Mikolajek wyciaga 90 co 3 godzinki, nie da sie oszukac nawet o 15 min, drze sie punktualnie co 3 godz, skubaniec jeden. a czasami jak jest super glodny, to nawet 120 ml potrafi wytrabic. ale to sie tylko cieszyc, zdrowy jest i duzy rosnie
wioletta.z
Lipcówka'06 mama Oskara
Mój terqaz tak w zależności od głodu od 120-150 ml.w ciągu dnia ale w nocy zjada dużo mniej od 70 - 100ml..Nie wiem czym to idzie ,może po prostu mu się nie chce ciągnąć i usypia ,albo znowu zaczyna się zabawa od 2 rano do 5 .Cały czas się chichra i chce się bawić a biedna matka pada buzią w poduszkę hi hi hi .A wstaje co 3 godzinki o jednakowej porze
moj Miki tez w nocy je mniej, o ile sie w ogole obudzi, bo na szczescie noc to jest ta pora mkiedy on spi i potrafi przespac nawet 5, 6 godz mam nadzieje ze teraz nie zapesze i ze mu sie nie odwidzi. no to jak sie obudzi tak po 5 godz to wciagnie nawet 130, no chyba ze zasnie to za zadne skarby mu smoka do buzi nie wcisne, nie chce i juz. taki maly a juz wie czego chce ;D
ja mieszkam w stanach i tutaj lekarze wprowadzaja calkowity zakaz podawania wody do 3 miesiecy ( o herbatkach nawet balam sie wspomniec). no to zastosowalam sie do tego, ale jak pare dni nie podawalam mojemu synkowi wody to mial straszne zatwardzenie. no to zaczelam go przepajac i poszlo. to juz teraz nie wiem co robica lekarza boje sie pytac, bo znam odpowidz. a mozecie powiedzcie co mowia polscy lekarze, ale u nas chyba nie maja takiego zakazu.
reklama
Martag ja podaje bez problemu herbatke z kopru od Hippa, tak po 100ml dziennie! Oczywiscie nie zawsze to wszystko wypija. Ja uwazam ze w dopajaniu nie ma nic zlego! Jak wychodzilam w te upaly po porodzie ze szpitala to sie zapytalam czy moge dopajac a polozna mi powiedziala ze tak i wlasnie wspomniala o wodzie albo herbatce z kopru! Nasze mamy tez nas napewno dopajaly i jestesmy zdrowymi kobietkami, prawda??? Nie boj sie kochana i dawaj spokojnie swojemu malenstwu te napoje, oczywiscie nie slodzone! Ja juz nawet czytalam kiedy sie soczki wprowadza i wiem ze od 4 miesiaca moj maluch wzbogaci wlasnie o to swoja diete!!