reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie naszych maluszkow

Reamonn ja ci mogę polecić z czystym sumieniem butelki AVENTU .Też miałam Nuka i mały się krztusił ,za szybko leciało picie ,a odkąd mamy Avent nic się nie dzieje .Taka buteleczka to koszt 125ml.-13zł. a 260ml.-17zł..Naprawdę super

reklama
wioletta -> tak wlasnie zastanawialam sie nad tym Aventem. Prosze powiedz mi jeszcze czy przykladowo buteleczka Avent 125 ml przeznaczona jest dla najmniejszych dzieciaczkow i ma małą dziurke? Czy ewentualnie ma jakies oznaczenia 0-3 lub inne, nie chciałabym zle wybrac :(

Kaja ma już 6 tygodni a butelka 150ml NUK plastikowa przeznaczona dla dzieci 0-6 niestety jej nie odpowiada... mam nadzieje ze ten Avent ma mniejsze dziurki.

Co do podawania mleczka i herbatki... moge używać tych samych modeli butelek czy powinnam miec inny rodzaj smoczkow?

kochana kup butelkę ,ona jest ze smokiem .Mała ma na smoczku wybitą 1(jedynkę) ,a duża butelka ma 2-ki smoczki .Ja do mleka kupiłam tę większą z 2 i nie mam problemów a do herbaty kupiłam 125 ml.i ma na smoczku 1-kę .Smoczki można dokupować osobno ,ale o czym musisz pamietać te smoczki nie pasują na żadne butelki (inne).Ja tak się załatwiłam,bo myślałam że tylko przełoże i kupiłam same smoki i niestety i tak musiałam kupić butelkę.

Także i do mleka i do herbaty są praktycznie takie same

U mnie ( w niemczech ) jest roznica jezeli chodzi o smoczki! Osobne sa do herbatki i inne do mleczka!!!

Avent ,jak przeglądałam to wszystkie miał takie same ,chyba że po prostu nie sprowadzili ,ale Oskarek pije z 1 i nie zakrztusza się .Bo jeśli chodzi o inne firmy to rzeczywiście nawet butelki są inne do picia herbatki a inne do mleka .

JA też polecam aventu. Ale Wiola ma większe doświadczenia my używamy baaaaardzo sporadycznie i jeden smoczek do herbstki i do mleczka. Avent ma zróżnicowane smoczki ilością dziurek dla noworodka jest jedna. A jak dalej to nie pamiętam ale napewno nie ma wspólnego smoczka dla 2 miesięcznego i sześciomięsięcznego niemowlaka. Na pewno twoja córcia ksztusi się bo dziurka za duża. Jedyny feler to taki, że są plastikowe i niszczą się podczas gotowania w garnku, rysują się. Pod tym względem szklane są lepsze.

Ja butelek nie wygotowuje a tylko sparzam je wrzątkiem i mam jedną ścireczkę do butelek którą czyszczę środek butelki .Masz rację Kasiu każdy smoczek ma inny numerek ,a właśnie numerkami idzie od jakiego miesiąca do jakiego .Jak pisałam wcześniej miałam Nuka do picia i nie nadaje się ,bo zaraz Oskar się krztusi choc jak byk pisało że to dla 0-3 miesięcy .tesmoczki mają za duże dziurki

Ja tez polecam buteleczki Aventu.Mam ta 125 ml ze smoczkiem 1..i uwazam ze jest idealna,leci z niej wsam raz i mleczko i herbatka:)Ze zmiana na smoczek 2 jeszcze napewno poczekam

ja tez karmie mojego malca z aventu i uwazam ze sa rewelacyjne. moj miki co prawda pije ze smoczkow 2 (zarloczek z niego, nie ma co ::)), ale mimo tego nie ksztusi sie i nie ma kolek. a musze powiedziec ze karmie butelka od poczatku, bo u mnie pokarmu niet. takze polecam butelki z avent.

reklama
Do góry