reklama
A nam polozna na kursie rodzenia powiedziala ze najlepiej jest karmic malenstwo do pol roku! Powiedziala ze matka powinna karmic w sumie 12 miesiecy przy dwojce dzieci czyli po 6 na kazde! Juz nie pamietam dlaczego ale wierze w to co mowi bo ma ogromne doswiadczenei!!!
Ja karmilam piersia do polowy 5 miesiaca!!!
Ja karmilam piersia do polowy 5 miesiaca!!!
aha, jeszcze jedno, dlaczego na siłę odstawiać maluszka od piersi po pół roku, jeżeli mamy pokarm a maluszek chce pić???? bo tak ktoś zaleca? przecież to bardzo indywidualne. Wprowadzałabym dodatkowe pokarmy i nowe smaki ale jednocześnie szedłby cyc! nic na siłę, moim zdaniem maluszek też ma swój rozum.
ja probowalam wczesniej podac deserki,czy obiadki ze sloiczka,ale Jeppi nie chcial,wykrzywial sie i plakal przy jedzeniu.Dlatego nie chcialam go zmuszac na sile,skoro wolal przy piersi byc.Pozniej sam zaczal sie domagac i probowac nowych smakow i teraz je ze smakiem tylko czasamie zazdroscie Jordana od piersi odrywa i najesc sie biedakowi nie daje.
M
megii*
Gość
Ja karmiłam do 9 m-ca, do końca 5 była wyłącznie pierś. I gdyby mleczarnia sama od tak nie przestała funkcjonować karmiłabym tak długo jak Michał by chciał a mleko by płynęło.
Powiedzcie mi dziewczyny jak wygląda typowy dzienny jadłospis waszych maluszków bo nie mogę przekonać teściowej, że Misiek u Niej je za mało. Choć napisałam jej jak ma Go karmić czym i kedy to ona i tak robi po swojemu i twierdzi, że je za dużo. A tak właściwie to wygląda to tak, że ok 5-6 rano Michał wypije 210 ml mleka potem ok 9 zje małą kromeczkę chleba , później danonek i jakiś owoc i to jest wszystko do czasu kiedy ja wracam z pracy czyli ok 15,30 - 16. Tak więc uważam, że mi Go przygładza a ona dalej swoje że Misiek je za dużo.
Powiedzcie mi dziewczyny jak wygląda typowy dzienny jadłospis waszych maluszków bo nie mogę przekonać teściowej, że Misiek u Niej je za mało. Choć napisałam jej jak ma Go karmić czym i kedy to ona i tak robi po swojemu i twierdzi, że je za dużo. A tak właściwie to wygląda to tak, że ok 5-6 rano Michał wypije 210 ml mleka potem ok 9 zje małą kromeczkę chleba , później danonek i jakiś owoc i to jest wszystko do czasu kiedy ja wracam z pracy czyli ok 15,30 - 16. Tak więc uważam, że mi Go przygładza a ona dalej swoje że Misiek je za dużo.
reklama
Ja karmiłam do 6 miesiąca, chociaż mogłabym dłużej, ale jak wróciłam do pracy, to Niunia zupełnie przestawiła się na butelkę i cyca już nie chciała...
Dzienny jadłospis przedstawia się mniej więcej tak - około 7 200 ml mleka, później zawożę ją do szwagierki, około 10-11 dwa danonki (DUŻE), później koło 14-15 obiadek (je wszystko, więc nie trzeba jest specjalnie gotować, bo je to co szwagierka ugotuje), około 16-17 je jogurcik albo parówki (min 2szt.) i około 19-20 poprawia 200 ml mleka. W międzyczasie jeszcze przegryza herbatniki, prażynki, paluszki, pączusia lub coś takiego i niestety nie chce jeść owoców, więc dostaje musy owocowe BAKUSIA. Czasami jak my jemy obiadokolację koło 20 to potrafi się jeszcze podłączyć do jedzonka W skrócie mówiąc - niezły z niej ŻARŁOK - a już nie może wytrzymać jak ktoś je, a ona nie
Dzienny jadłospis przedstawia się mniej więcej tak - około 7 200 ml mleka, później zawożę ją do szwagierki, około 10-11 dwa danonki (DUŻE), później koło 14-15 obiadek (je wszystko, więc nie trzeba jest specjalnie gotować, bo je to co szwagierka ugotuje), około 16-17 je jogurcik albo parówki (min 2szt.) i około 19-20 poprawia 200 ml mleka. W międzyczasie jeszcze przegryza herbatniki, prażynki, paluszki, pączusia lub coś takiego i niestety nie chce jeść owoców, więc dostaje musy owocowe BAKUSIA. Czasami jak my jemy obiadokolację koło 20 to potrafi się jeszcze podłączyć do jedzonka W skrócie mówiąc - niezły z niej ŻARŁOK - a już nie może wytrzymać jak ktoś je, a ona nie