reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie naszych maluszkow

Głupio mi spytać...Bo to pewnie mega wstyd ale...ale nie wiem co to ten grysik????Ja nigdy nie jadałam zupek mlecznych ani nic w tym stylu więc mam nadzieję,że stąd moja niewiedza a nie z głupty:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:o

reklama
MARTUŚ ale to nie są frytki ze sklepu i takich swoiskich jeszcze nierobiłam w piekarniku i nie wiem co by z nich było.
KOCIU masz prawo nie wiedzieć.Grysik to nic innego jak kasza manna ,wystarczy tylko zagotować mleko i powoli wsypywać kasze manne.Ale trzeba uwazać żeby nie przesadzić.Grysik musi rzadki bo zaraz gęstnieje,więc jak będziesz robić to musisz patrzeć i sypać po troszku i odczekać chwilkę a jak będzie zbyt rzadkie to dosypać ,jeszcze troszkę.Gotujemy to przez chwilke ,ja osobiściee jeszcze dosładzam.Można polać ociupińką soku.Ale zapytaj mamy ,ona powinna wiedzieć.

Kociu,my uwielbiamy grysik.Osobiście lubie gęsty i posypany cynamonem ale Nadii robie rzadszy bo czasami jakbłuszko jeszcze do tego przesmaże;-)

a my do roku bylismy tylko na piersi.mimo mojej zaawansowanej ciazy.dopiero poziej zaczelisym powoli nowosci wprowadzac i tak do tej pory urozmaicamy diete. a Wy jak dlugo karmilyscie maluszki piersia??

Julia,napawdę karmilas tylko piersia do roku?:confused::confused::confused::confused::confused::szok: przeciez maluszki potrzebują innych składników niz mleko duzo wczesniej!:tak: ja karmiłam piersią az Oliś skonczył rok i miesiąc,ale juz od 5 miesiąca wprowadzalismy deserki,kaszki itp....

reklama
Do góry