reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie naszych maluszkow

reklama
Dominiczko,miałaś rację!!!Zuza już wczoraj wsunęła miskę pomidorówki,parówkę i jajecznicę.Kaszkę i mleko tylko porazie ale i tak już było lepiej!A dziś mleczko też wchodziło ale kupiliśmy jej Nestle Junior waniliowe i z miodem-było do dna:-):-):-)A poza tym jajecznica,budyń,Danonek,kanapka z szynką i zupka buraczkowa...Nieźle...

A u nas ostatnio Oskarek nic nie chce jeść ,na nic nie ma apetytu a grysikową to już wogóle pluje .Jajecznica bee,mleko bee,kaszka mleczna to tylko na ząb i wpycham w niego tylko sok Pysia żeby chociaż troszke zapełnić mu żołądek:-(Mam nadzieje ze niedługo bedzie już wszytsko jadł jak tylko się wykurujemy z gardełka

a u nas z wit d3 jest tak że od września mam znowu dawac i tak do skończenia 2-go roku(tylko na wakacje mialam odstawic:dry:) ponoć tak teraz jest bo znajomej tez to samo zalecił całkiem inny lekarz (z innego miasta):confused: a wy już nie dajecie?

Ja już wogóle nie daje wit.D3 od bardzo dawna ale to zalezy od zarośnietego ciemiączka .Ada brała bardzo długo a znowu Kamil do 1,5 roczku czyli też w zimie.A Oskar miał odstawione bardzo szybko z powodu bardzo małego ciemiączka.To ASiu zalezy wszystko od lekarza który prowadzi dziecko

Kociu, ciesze sie ze Zuzi wrocił apetycik :) ładnie wcina!

Co do witaminki to ja sama odstawiłam i juz tydzien nie podaje. Podawałam zawsze 1 kropelke. Kaja ma pięknie zarośniete ciemiączko. Kurcze i nie wiem co z tym fantem. A zobaczcie w mleku Nestel tez jest witamina i gdzies wyczytalam ze skoro dziecko pije mleko modyfikowane to ma tam juz porce witamin.

Ja muszę spytać doktor przy nastepnej wizycie o to D3...
Olis dziś miał super apetyt,chyba wynagrodził mamusi i oszczędził stresu bo wściekle głodna jestem cały dzień:eek::growl:

reklama
Wszystko zależy od tego który lekarz jaką szkołę kończył:happy: generalnie to jest poważna sprawa i trzeba się zdać na pediatrę. Niedobór jak i przedawkowanie D3 mogą być niebezpieczne.

Cieszę się że Zuzka i Oliś już ładnie jedzą:tak:

Do góry