reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych maluszkow

reklama
Dominiczko,miałaś rację!!!Zuza już wczoraj wsunęła miskę pomidorówki,parówkę i jajecznicę.Kaszkę i mleko tylko porazie ale i tak już było lepiej!A dziś mleczko też wchodziło ale kupiliśmy jej Nestle Junior waniliowe i z miodem-było do dna:-):-):-)A poza tym jajecznica,budyń,Danonek,kanapka z szynką i zupka buraczkowa...Nieźle...

A u nas ostatnio Oskarek nic nie chce jeść ,na nic nie ma apetytu a grysikową to już wogóle pluje .Jajecznica bee,mleko bee,kaszka mleczna to tylko na ząb i wpycham w niego tylko sok Pysia żeby chociaż troszke zapełnić mu żołądek:-(Mam nadzieje ze niedługo bedzie już wszytsko jadł jak tylko się wykurujemy z gardełka

a u nas z wit d3 jest tak że od września mam znowu dawac i tak do skończenia 2-go roku(tylko na wakacje mialam odstawic:dry:) ponoć tak teraz jest bo znajomej tez to samo zalecił całkiem inny lekarz (z innego miasta):confused: a wy już nie dajecie?

Ja już wogóle nie daje wit.D3 od bardzo dawna ale to zalezy od zarośnietego ciemiączka .Ada brała bardzo długo a znowu Kamil do 1,5 roczku czyli też w zimie.A Oskar miał odstawione bardzo szybko z powodu bardzo małego ciemiączka.To ASiu zalezy wszystko od lekarza który prowadzi dziecko

Kociu, ciesze sie ze Zuzi wrocił apetycik :) ładnie wcina!

Co do witaminki to ja sama odstawiłam i juz tydzien nie podaje. Podawałam zawsze 1 kropelke. Kaja ma pięknie zarośniete ciemiączko. Kurcze i nie wiem co z tym fantem. A zobaczcie w mleku Nestel tez jest witamina i gdzies wyczytalam ze skoro dziecko pije mleko modyfikowane to ma tam juz porce witamin.

Ja muszę spytać doktor przy nastepnej wizycie o to D3...
Olis dziś miał super apetyt,chyba wynagrodził mamusi i oszczędził stresu bo wściekle głodna jestem cały dzień:eek::growl:

reklama
Wszystko zależy od tego który lekarz jaką szkołę kończył:happy: generalnie to jest poważna sprawa i trzeba się zdać na pediatrę. Niedobór jak i przedawkowanie D3 mogą być niebezpieczne.

Cieszę się że Zuzka i Oliś już ładnie jedzą:tak:

Do góry