reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie naszych maluszkow

Czy możecie mi polecić jakieś mleko modyfikowane hypoalergiczne? Olu czy Oliwierek ma skazę białkową? Jakie mleko pije? Ja juz prawie nie mam pokarmu a Adaś sztucznego nie chce pić:zawstydzona/y:

Czy wiecie gdzie kupię esencję waniliową? wymyśliłam sobie ze do mleka ja dodam. Z cynamonem czasem troche zje to i może z wanilią mu posmakuje.

reklama
Kasiek,Oliś nie maia skazy białkowej,ale też nie pije WOGÓLE mleka,zastepujemy go kaszka i produktami mlecznymi typu Danonki,twarozek...wiem,że powinien pić mleko ale odkąd przestał ssać pierś to nawet nie chce słyszec o butelce z modyfikowanym...
może sie wam wydac to dziwne ale moje dziecko NIGDY nie ssało nawet mojego mleka z butelki,więc nie umie ciągle ciągnąc ze smoczka tak jak inne dzieci,Oliwier tylko popoje przez kilka sekund jakis soczek i tyle:szok:

no własnie Olu to mamy podobny problem. Jak już pisałam Adas zje tylko aromatyzowane jakimiś przyprawami typu cynamon czy wanilia ale to znikome ilości i to rzadko... W sobotę zrobiłam Mu ponowne testy na skazę i wyszło że juz jej nie ma:happy: więc powoli ostrożnie zaczynam Mu podawac zwykłe mleczo czy Danonki. Dzisiaj pierszy raz zjadł ZE SMAKIEM zwykłe Bebiko z odrobiną kaszki bananowej. Kamień spadł mi z serca. Zjadł całe 240ml:happy: No i tym sposobem dzisiaj pierwszy dzień bez cyca... Olu Adaś też o butelce nie chce słyszeć, karmię Go wszystkim z łyżeczki i czasem z mojego kubka bo dorosłe rzeczy sa smaczniejsze;-) daje się na to nabrać. Acha i czasem dosypuję zwykłych Corn Flakesów jak sobie pochrupie to Mu bardziej smakuje:tak:

to super Kasiu,Oliś nawet w nocy nie da się skusić na mleczko,próbowałam już tych smakowych i nijak nie idzie....masz cierpliwośc dziewczyno,mleczko podawać łyżeczką,przy moim wiercipięcie połowa wyladowałaby na mnie albo na podlodze ;-)

Zuzka też ostatnio jakoś straciła apetyt na mleko...Kupiliśmy chyba wszystkie możliwe smakowe kaszki by jej jakoś urozmaicić ale nic z tego-mało kiedy dobrowolnie wypije butlę(a to i tak ledwo 120 ml).Wszysto byle nie mleko jest lepsze...Kanapeczki z szynką,jajaeczko na miękko.jajecznica,Danonki,parówki i zupki...To chyba niezbyt dobrze,co?Czy to jednak normalne???

Kociu, nie martw sie ja myślę że to chwilowe! Słuchaj Kaja tak miała przez 10 dni, ja sie zamartwiałam bo na śniadanko max 100 ml mi wypijała i kolacja podobnie. W ogóle miała mniejszy apetyt. Teraz wraca do normy, potrafi wypic i 300 ml. My podajemy mleczko NESTLE 1-3years. Wybralismy to z kleikiem.

Tak jak już kiedyś Dominiczko napisałaś-Kaja i Zuza podobe są do siebie pod kilkoma względami więc mam nadzieję,że i teraz tak będzie...I Zuza też pije R3.Tzn.piła bo ostatnio wręcz jej wmuszam...

Wiesz co kociu, pisałaś gdzieś ze Zuza miała 3dniowke, tak załapałam ze Kaja dokładnie po trzydniowce straciła ten apetyt. Dziwne bo jak miała goraczke to jeszcze jadła a jak jej przeszło to sie zaczeły schody.
No i odstawiłam jej D3.
Trzymamy kciuki za Zuzinka!! :)

reklama
A wiesz,że to by się zgadzało!!!Czyli niedługo powinien jej wrócić apetyt???A Zuza nie dostaje D3 już odkąd skończyła roczek-tak doktorowa kazała odstawić...

Do góry