reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych maluszkow

Marisha ja tez mialam kiedys taki problem z Ola ze nie chciala wogole pic mleka tylko jadla kaszke rano i wieczorem i pediatra mi powiedziala zeby dziecka niezmuszac niech dostaje poprsotu 3 razy dziennie jakis produkt mleczny u nas to byla kaszka rano i wieczorem i danonek w ciagu dnia....sprobuj tez dawac mlekczko z biszkopcikami rozmiekczonymi u na sto okazalo sie hitem i teraz Ola wypija 210ml mleczka ok 24 i przespia do rana ;-)

reklama
Adrian też już nie chce pić mleczka od niedawna tylko w nocy jak się budzi to wypije 150ml też mu podaje jak wy rano i wieczorem w kaszce bo on ma tą alergię na mleko z jednej strony się cieszę bo mniej puszek mogę kupować ale z drugiej czy to aby nie za mało?

mi lekarz (już jakiś czas temu) mowił że maluchom wystarczy zdecydowanie 2 razy na dzień mleczko ( w dowolnej postaci czyli np z kaszką) rano i wieczorem więc myślę że nie musicie się martwić;-)

mój też je mało-mleczka na raz wypija 150 ml, daję go 3 razy dziennie, nie wpycham więcej jak nie chce, a od niedzieli pewnie się nasłucham, że to za mało od teściowej bo ta by karmiła po 240 na raz!

Mi też lekarz mówił,że 2,3 posiłki mlecne-np kaszka lub danie z jogurtem powinno wystarczyć na cały dzień,Oliwier wogle nie pije mleka,je tylko kaszki-2 rodzaje,poza tym my też z tych uczulonych więc przynajmniej do roczku nawet Danonków nie możemy podawać ;-(

Jak widac kazdy Maluszek je inaczej.
My calkiem niezle z jedzeniem. Wiadomo przez te upaly je mniej w ciagu dnia a pije wiecej soczkow i herbatek, ale z waga wszystko ok. Niczego jej nie brakuje.

Dzis Pani doktor powiedziala ze jesli zje jedna truskawke i nic jej nie bedzie to moze spokojnie wcinac kilogramami zarowno truskawki, jak i maliny i poziomki :-D.
No i od dzis dojadamy truskawkami z babcinego ogrodeczka :-D

martag, zapraszamy na wakacje! Ja teraz doceniam walory wiejskiego babcinego ogrodeczka z gorskiej miejscowosci! Samo zdrowie dla maluszka, a owocow i warzyw kazdego rodzaju mnostwo! :-D

reklama
Dziekujemy reamonn:tak::-)Uwazaj bo jeszczeskorzystam;-)
A tak powazne, to u mnie w domu, a tez jestem prawie ze wsi, tez juz wszytstko posadzone i posiane pod nas, zeby Miki mil wszystko zdrowe, swieze i bez nawozow, wiec chociaz jedno moje marzenie sie spelni:tak::-)

Do góry