reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych maluszkow

Zua nadal wcina co się je da...Truskawki były pycha ale teraz na topie są czereśnie-Mario je specjalnie dla niej zrywa ale nie wiem czy powinna je jeść??????????????

reklama
Sebastian też bardzo lubi truskawki, najczęściej daje mu je zmiksowane z ryżem i np bananem i jabłkiem lub z samym ryżem, bardzo pyszna papka z tego wychodzi, a ryż mu daje ze względu na to że nadal wszelkie mleko, kaszki mu nie smakują i sama już nie wiem co on ma jeść. Dostaje deserki, ryz w różnej postaci (gotowany na wodzie) i obiadki, no i moje mleko:tak:, ale mi się wydaje że mam go juz bardzo mało i małemu nie wystarcza. ah i wszystkie biszkopty itp odpadaja bo mały ma straszne uczulenoie na białko jaja kurzego:wściekła/y:.
Jedyne co lubi z przetworów mlecznych to serki homogenizowane (te słodzone) tylko nie wiem czy mogę mu je podawać????

No nie wiem czy mozesz podawac dziecku serki jesli ma takie uczulenie o jakim piszesz.Sama chyba bedziesz widziala najlepiej czy nic mu sie po tym nie dzieje ale w sumie takie serki to przeciez duza ilosc bialka mleka krowiego:confused:
Kociu jesli chodzi o czeresnie to ja nie slyszlam o nich nic zlego.Ja Witusiowi daje np. brzoskwinie i truskawki z owocow, no oczywiscie poza jabluszkiem i bananem ale czeresni tez sprobujemy;-)
A tak poza tym to czekam wciaz na jakies zeby bo chetnie bym mu dala cos naprawde do gryzienia a na razie tylko wszystko dostaje na tyle miekkie zeby dziaselkami dal rade rozgniesc:sorry2:

Hej laski...a ja znow z pytaniem dot. diety bo wydaje mi sie ze zdecydowanie mala za czesto karmie, ona je mniej i wlasnie probuje przestawic ja na mniejsza ilosc posilkow.
Ile razy dziennie podajecie jeszcze kaszke? Bo ja od dzis tylko raz, mala za nic nie chce juz tego jesc. Tylko gryzlaby chleb, owoce, Chce zastapic jej jedna kaszke czyms bardziej "doroslym"...hmmm...zastanawiam sie tylko czym.

Jagusiu,ja Ci powiem ze robiłam małej testy alergiczne (na daremno). Wyszło ze na mleko, jajko i oprócz tam innych rzeczy których nie będe tu wymieniać nie ma alergii więc zrobiłam małej na śniadanko jajecznice z jednego jajka na maselku.Wcinała aż sie usazy trzęsły.A kaszke daje tylko raz w ciągu dnia.Oprócz tego mała uwielbia deserki z hippa te na dobranoc ale nie wiem u was takie są.Mleko pije niestety tylko wieczorem więcej nie tknie.I właśnie mam problem bo nie wiem jak przejść na bebilon 3.Lekarz kazał zmieniać stopniowo w ciągu dnia.

Zuzia kaszkę z butli dostaje rano po przebudzeniu i wieczorem po kąpieli.A w międzyczasie jakiś twarożek z owocami i chlebkiem z masełkiem lub owsianka,zupka z duuuuuużą ilością mięska koniecznie,budyń,deserek,jakieś miśkopty i dużo owoców,no i surowa marchew nieodzownie!Tylko z piciem u Zuzy nadal cienko-nie bardzo chce pić...Po troszku co troszkę pociągnie z niekapka a najlepiej z kubeczka.

My dajemy kaszkę rano po przebudzeniu i pozniej koło 12 ...a tak to podobnie jak u Koci wcina wszystko,je prawie to samo co my bo aż się wyrywa jak widzi,że cos szamiemy bez niej....:tak::tak:
co do czereśni to juz spróbowalismy ale Wiki zamiast gryść to połyka no i efekt taki,że w kupie wyszyły całe nie przetrawione czereśnie,ale ogólnie ok je toleruje....:-)

Kociu może spróbuj małej dac Kubusia Playa.Wiki pije tylko z tej butelki i z żadnych innych też nie chce niestety...

nie ...to jest zwykłu kubus do picia.....nazywa sie poprostu kubus play....w każdym sklepie mozna kupic....Wiki bardzo to lubi bo butla jest kolorowa i ten dzióbek do picia idealny...

reklama
Hehe a moj Miki pije jak kaczka, wszystko co mu sie da. wode, kubusia herbatke soczki itd...no i ze wszystkiego z butelki, niekapka a nawet zwyklego kubka szklanki i butelki. :-):tak:Ale za to z jedzeniem gorzej, ciagle by cos jadl, ale po malenku, kawaleczek chlebka, buleczki maslanej, pare lyzeczek jogurtu zupki, ale tylko po troszczeku:confused:A dzisiaj na obiad jadl mloda kapustke z ziemniaczkami;-):-):tak:

Do góry