reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych maluszkow

hehe...mój potrafi zrobić i 5 kupek dziennie a potem przez parę dni nic ;)i u nas jest zawsze tak,że jak mało spi w dzień to budzi sie 2 razy na szamę,tak o 2 i o 5 na szamę,a jak spi długo w dzień to tylko około 5,czyli nie jest najgorzej ;)

reklama
mój w ciągu dnia potrafi wołać jeść co godzinę a w nocy po kąpieli spi od 21 do 1 w nocy a potem budzi się co dwie godziny z zegarkiem w reku marze o tym aby przespać ciągiem chociaż z pięc godzin

Dziewczyny, słuchajcie, mam Bebilon Pepti, który kupiłam jak moja córcia miała podejrzenie o alergię... Całe szczęście nie ma jej, ale wiem, że inne dzieci niestety mają :( czy któras z Was używa, bo chętnie się pozbęde.. ??? ???
Jest nieotwarte i ma date waznosci do listopada 2007

P1050383.jpg

P1050386.jpg

Jakby co, piszcie na priva albo bezposrednio na adres wanda_22@o2.pl

a tu trochę o tym mleku enfamil

Mleko modyfikowane ENFAMIL PREMIUM wzbogacone o LIPIL
Enfamil Premium Lipil to wyjątkowe, jedyne na rynku mleko dla dzieci zdrowych wzbogacone w LCPUFA w ilościach i proporcjach zbliżonych do mleka matki.

Wspomaga rozwój mózgu niemowlęcia

pamięć
umiejętności rozwiązywania problemów
zdolności językowe
wspomaga ostrość widzenia
Jest dobrze tolerowane

prawidłowo zbilansowane i dobrze wchłaniane składniki odżywcze
Jest chętnie akceptowane przez dziecko

dobry smak i przyjemny zapach
Enfamil Premium 1 z LIPILem przeznaczone dla niemowląt od 1 miesiąca życia (opakowanie 400g)

dziewczyny zapytam sie znowu bo chyba juz pytalam ;) Jak karmicie maluchy z jednego cycka na raz czy z dwoch? patrzycie na zegarek czy maluchy same wypuszczaja cyca i juz nie chca?Skad wiadomo ,ze zjadl do konca bo chyba jakas kropelka zawsze z cycka poleci jak sie nacisnie ??? Glupie pytania jak na matke ponad miesiecznego dziecka ale sama juz glupieje ::)

A ja mam pytania do tych mamuś, które odciągają pokarm z piersi do butelki.
1) Robicie to ręcznie czy przy pomocy laktatora?
2) Jeśli ręcznie to jak jest najlepszy sposób na wyciśnięcie odpowiedniej ilości mleka z cycka?
3) Skąd wiecie ile wycisnąć, żeby maleństwo się najadło?

Karmię piersią, ale młody czasami męczy mnie co godzina wołając o cyca i nic wtedy nie mogę zrobić :( Zastanawiałam się nad odciąganiem mleka z piersi. Tylko właśnie nie wiem, jak to zrobić dobrze i ile odciągać, żeby młody potem nie był głodny ::) Nie mam jakiejś super laktacji, znaczy się nie mam piersi jak kamienie, nie leci mi wciąż z nich mleko. Mam wrażenie, że produkują tyle ile potrzeba, bo młody przybiera na wadze. Ale zawsze ta niepewnośc pozostaje.

Karmie Adrianka tylko z jednej piersi na karmienie, do tej pory jak sam już wypluwa czyli to trwa jakieś 30 min (zawsze wtedy czytam książkę), wiem że on większość czasu tylko sobie cycka, nic nie ssie, ale jak go odstawiam to jest odrazu krzyk, jak widzę i słyszę że po takim karmieniu znów chce pić to daję mu butlę no i za 3-4 godziny druga pierś tak samo na przemian z butlą, wieczorami zazwyczaj nie domaga się dokarmiania co mnie bardzo cieszy bo nie muszę wstawać i podgrzewać, a tak karmiąc na leżąco można się zdrzemnąć ;).
Jakoś nie umiem zrezygnować z karmienia piersią choć maluszek się nim nie najada dostatecznie.

reklama
Ja karmie z jednej piersi,jeśli Oliś sam wypluwa i widzę,że juz nie chce,to nie daje drugiej a jeśli nadal szuka albo płacze to daje...niegdy nie wiadomo,czy mały opróznił pierś do końca,ale zwykle dziecko samo to sygnalizuje,jak jest jeszcze głodne a słabiej mu leci,to lepiej dac drugą pierś,bo naszym leniuszkom nie chce sie mocniej ciągnąć ;) Aneczko,jesli Witek dobrze przybiera,to znaczy ze sie najada :)
A tak wogóle to czy tylko ja nie dokarmiam butlą????????? Bo widzę,że wiele z was tak robi...to może tez powinnam czasem,bo są dni,kiedy mały sie często dopomina,a w ciągu dnia piersi są miękkie...chociaz zawsze cos z nich leci ::)

Do góry