reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych maluszkow

O rany myć przed kazdym karmieniem to już lekka przesada tak jest niech dziecko wie co to są bakterie a zresztą nie chodzimy z cyckami na wierzchu więc gdzie się mogą ubrudzić.

reklama
Ale to są właśnie mądrości naszych matek i teściowych.Nic tylko udusić ,.
Moja mama to mnie wkurza od rana ,czasami mam jej dość i to tak serdecznie .Nie dość że nawet jej nie interesuje czy mam co zjeść a jeździ do sklepu codziennie to nawet nie podejdzie i nie zapyta czy może by coś mi kupić .A gdy sięubrałam i już wychodziłam to była oburzona że tyle kilometrów idę z maluchem .A potem przed kąpaniem dwa razy zwróciła mi uwagę że mam jeszcze okno otwarte tak jabym nie wiedziała że trzeba zamknąć .Normalnie udusići odstrzelić .

Przepraszam od razu że piszę nie w tym wątku co trzeba

Mam dylemat,wlasnie odciagnelam 80 ml pokarmu,ale mojemu maluszkowi potrzeba ok 100 zeby pojadl,jutro mam zamiar wybrac sie na dluzej do centrum i chce zostawic Michalowi jedzonko dla Brianka.nie wiem czy np.za godznke moge dociagnac tak 20 ml.do tej samej buteleczki??czy tak mozna mieszac pomkarm z kilku odciagan??zupelnie sie na tym nie znam.... ???

ja dodaję, jak ściągnę po 2-3 godzinach to dodaję do wcześniej ściągniętego i do lodówki, i tak zostanie to zużyte po kilku godzinach więc te najstarsze mleczko się nie zepsuje

dodoje sie jutro..bo teraz niestety maly wszystkoz e mnie wyssal..mam nadzieje ze bedzie ok..jkak doloze rannego mleka do dzisiejszego..

boszeee,mój maluch dopominał sie dzis cyca co godzinę :o musiałam dzis wyjść z Darkiem na godzinę i potem znów na tyle i opiekowała się Oliwierem moja mama i za każdym razem urządzał jej koncert płaczu...a może to nie był głód tylko co innego?????????? Czasem sie boję,że źle odczytuję o co chodzi mojemu dziecku i pakuje mu cyca do buzi,ale ona za każdym razem ciągnie,to pewne dlatego waży juz ponad 6 kg? ;)

Ma chłopak apetyt hi hi hi .

Ja po wczorajszym spacerze myślałam że młody pośpi trochę dłużej bo okąpałam go o 18.30 a zawsze kąpie o 17.00 i tu się pomyliłam .Zamiast wstać gdzieś około północy to wstał z wrzaskiem do jedzenia o 22.30 i później już wstawał co 2 godziny a wstawał co 3 ,oczy miałam normalnie na zapałkach .I do tego jak się obudził nad ranem gdzieś tak koło 3.00 ,oczywiście pojadł ale wcale nie miał zamiaru spać,tylko cały czas się śmiał (chyba z biednej matki hi hi hi) i tak do 5 rano .myślałam że go uśpię u mnie na łóżku ale nic z tego maluch nie lubi leżeć na łóżku i tak go trochę nosiłam a troszkę sobie leżał ,tyle tylko że musiał mnie cały czas widzieć i trzymać mojego palca ,wtedy był cały heppi Także teraz chodzę śnięta a mały śpi w najlepsze . :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

a mój po wczorajszej kąpieli i jedzonku spał od ok. 21,30 do 5 rano. I to jeszcze zmusiłam go wtedy do obudzenia :( martwię się o niego a najgorsze jest to ze nasza pediatra jest na urlopie i bedzie dopiero we wrzesniu. Chyba bede musiala póść do innego ale wczesniej pojdziemy sie jutro zważyc. Płakać mi się chce jak widzę ile Wasze maluszki przybrały a ile moj. Przecież ona cały dzien wisi na cycu a w nocy budzi się co 3-4 godziny no czasem 5 ale to rzadkość.

reklama
moja jak po kąpieli i jedzonku ok 22 uśnie to budzi się między 4-5 rano, czasami robi mamusi prezent i budzi się o 6 :) Za to w dzień je praktycznie co godzinę, także nigdzie bez niej nie mogę się ruszyć.
Najbardziej dziwi mnie to, że tyle je przez cały dzień, a robi jedną kupkę dziennie i wcale nie taką ogromniastą ;D

Do góry