reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie naszych maluszkow

reklama
Mialam wczoraj niezly problem,mleko przestalo mi sie produkowac,maly ssal..i za chwile plakal zdenerwowany ze nic nie leci..bylo juz pozno,a on coraz glodniejszy..a ja ciagle mialam miekkie..i puste piersi..w koncu wyslalam Michala do nocnego Tesco po mieszanke Cow & Gate.na poczatek maluch zjadl tylko 30..i poszedl spac..pozniej w nocy Michal karmil go jeszcze raz..wtedy wyssal juz 60 ml...rano na szczescie obudzilam sie juz z pelnymi..i obolalymi piersiami...i znowu moge karmic syneczka..niezle sie juz wystraszylam ze zatrzymala mi sie laktacja..jednye plusy to to ze pierwszy raz od 3 tyg..przespalam 7 godz..bez budzenia..tatus mogl sie wykazac:)...jak mysliscie czym moze byc spowodowany taki nagly zanik pokarmu??

raczej nie...wszystko bylo jak zawsze...normalnie jadlam caly dzien..i duzo pilam...hmm...chyba powinnam zapyata przy najblizszej okazji lekarza..

iwonko-chyba na poczatku to roznie moze byc, niedługo bedziesz miała pod dostatkiem, to napewno chwilowe, ale mleko sztuczne dobrze jest miec w zapasie

iwonka,to normalne,laktacja sie po prostu reguluje,a jak masz miękkie piersi,to nie zawsze są puste,ja naciskam otoczkę i zawsze nawet przy takich flaczkach coś tam wypływa,tyle tylko że nasze maluszki muszą mocniej possać zeby leciało mleczko,a nie zawsze im się chce,leniuszkom małym ;)

Pewnie masz racje...dzisiaj na szczescie pokarmu amm pod dostatkiem..az nienadarzam ze zmienianiem wkladek.moze po prostu musialam odpoczac..

Iwonko ja mialam to samo wczoraj rano i sprawdzalam nawet laktatorem ::) Zrobilam cycusiowi nan-a i wypil 60ml.potem mleko znowu sie pojawilo w cyckach ???

No coz..w koncu nasze cialka to nie maszyny..i cyce chca czasem odpoczac:)...martwi minie tylko ze od czasu podania malemu mieszanki..nie zrobil jeszcze kupki..to juz 2 dzien..widac ze chce..ale biedactwo meczy sie i nie moze..ciekawe czy to sprawka tego sztucznego pokarmu..slyszalam ze jest ciezej strawny..

reklama
Iwonko-mój tylko na cycu i ma problemy z kupką od 3 dni :( czopek pomaga ale ile można jechać na czopkach! aż żal patrzeć na małego jak go skręca

Do góry